Wham
Jul

Dansk julekonkurrence har spredt sig til hele verden: Kan du undgå dette store julehit?

1. december 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Alan Davidson/Ritzau Scanpix
1. december starter en dansk konkurrence, der har spredt sig til hele verden. Og konkurrencen har et formål: Undgå at høre Whams "Last Christmas" frem til 24. december.

Sangen er blevet spillet i radioen siden 1984, og de fleste danskere genkender den allerede fra de første toner.

Man kan næsten ikke komme uden om Whams store julehit "Last Christmas" i december. Men nu er der mulighed for, at du kan gøre forsøget.

For det er ikke alle, der nyder George Michael synge: ”Last Christmas, I gave you my heart – but the very next day, you gave it away”.

Fra 1. december kan du nemlig være med på legen ”Whamageddon”, der går ud på at undgå at høre ”Last Christmas” frem til 24. december.

Spillet startede som en sjov idé blandt en gruppe venner i Aarhus for 10 år siden, og den har nu bredt sig til hele verden, skriver TV 2.

Den officielle hjemmeside for "Whamageddon” er besøgt af intet mindre end 80 forskellige lande, og dens Facebook-side har over 15.000 følgere.

Er du blevet Wham’d?

Ifølge Whamageddons hjemmeside har spillet fire simple regler.

Den første er, at du skal forsøge at undgå Whams julehit i så lang tid som muligt.

Den anden regel er, at spillet kun varer fra 1. december til 24. december.

Ifølge den tredje regel, er det kun den originale version af "Last Christmas", der gælder.

Og den fjerde regel er, at så snart du genkender julehittet, så er du ude af spillet. Når du bliver ramt af ”Last Christmas”, så er du ifølge spillets officielle betegnelse blevet "Wham'd".

Læs også