https://imgix.femina.dk/media/article/1553_christian_bitz_kvinder.jpg
Underholdning

Christian Bitz: "I kvinder er simpelthen for hårde ved jer selv"

2. januar 2016
versioneret af redaktionen
foto: Line Falck
Ernæringsekspert Christian Bitz holder af kvinder, der holder af sig selv – og de fem kilo, de muligvis vejer for meget. Mød en mand, der synes, kvinder, der ikke spiser, er usexede.

Christian Bitz har lige holdt foredrag for 175 kvinder i Vestjylland. Budskabet? ”I kvinder er simpelthen for hårde ved jer selv. I er nødt til at gå herfra og kunne lide jer selv lidt bedre.” For med urealistiske forventninger til sig selv når man ALDRIG i mål, hverken hvad livet eller livvidden angår. Og vidste du f.eks. at fedt på lår og numse faktisk er sundt og beskytter mod en række livsstilssygdomme? Det fortæller han om i et interview med FEMINA.

– En kvinde skal selvfølgelig have lyst til at passe på sin krop, men jeg kan altså godt lide en kvindekrop, som ikke er trænet fuldstændig stramt på hver eneste muskelfiber. Det er på en måde lidt tegn på kedsomhed og fravalg af livskvalitet. Jeg sætter stor pris på at kunne spise en middag med en kvinde, uden at hun skal sidde og pille brødcroutonerne fra eller drikke danskvand hele aftenen. Kvinder, der ikke spiser, er usexede. Jeg tror, mænd er til kvinder, der hviler i deres krop og er stolte af den. Jeg tror ikke, der er mange mænd, der har fået en kvinde med ind i soveværelset og så er gået fra hende igen, fordi hun vejer 10 kilo for meget. Det skal kvinder lige vide! Jeg vil MEGET hellere nyde en kvinde med former enden stramt trænet krop uden former. Jeg er meget begejstret for kvinder, der kan nyde det, de selv og måske også andre vil kalde et par kilo eller fem for meget. Fordi det giver livskvalitet, udstråling og personlighed. Det er langt mere sexet og frækt, og der ligger meget mere RO i sådan en krop end i en helt skrabet, flad ting, der kan løbe utrolig mange kilometer. Og give dårlig samvittighed ... Hvis man går for meget op i sin krop, har man som regel ikke et naturligt positivt forhold til den. Og en kvinde, som ikke er tilfreds med sin egen krop, er meget sjældent særlig sexet. Det kan man både se og mærke.

”Mit eget liv er heller ikke perfekt”, siger Christian Bitz, der håber, at flere tør indrømme det

Det er udstrålingen og mennesket indeni

Er han helt ærlig? Ja. Han behøver bare at kigge i sit ”bagkatalog” af kvinder.

– Det kendetegner måske de kvinder, jeg har kendt, at det ikke har været udseendet, der har gjort, at vi er blevet kærester. Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, for ingen af dem har været GRIMME. Overhovedet ikke. Men det er ikke udseendet, jeg går efter. Det er udstrålingen og mennesket indeni, der har gjort, at jeg er blevet forelsket. Jeg ved godt, det lyder som en kliché, men jeg har aldrig været kæreste med en kvinde, som jeg ikke menneskeligt havde det godt med. Det kunne jeg aldrig være. Så kunne hun være nok så pæn og lækker og alt muligt. Nærheden, kærligheden og respekten betyder rigtig meget for mig. Frem for om alting måske sidder 100 procent perfekt, siger Christian Bitz til FEMINA.

Boost din egen sundhed med Christian Bitz i det store 68-siders tillæg ”Bitz din sundhed”. Du får det med FEMINA i denne uge.

Nydelse er vigtigt, siger Christian Bitz

Læs også