https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1320_a_race_against_breast_cancer.jpg
Underholdning

Brystkræft: De skaldede kvinder er tilbage på catwalken

17. maj 2013
Af redaktionen 05/17/2013 - 09:30
Mode, champagne og coolness: 20 brystkræftramte kvinder går catwalk under modeshowet ”Skaldet er smukt” den 2. juni. Hver en krone, der kommer ind, går til forskning

Søstrene Josephine og Josina Bergsøe vandt sidste år FEMINAs kvindepris – blandt andet fordi de med stor succes havde arrangeret en glamourøs catwalk for skaldede kemobehandlede kvinder. Den 2. juni går skaldede kvinder i behandling for brystkræft igen catwalk på Axelborg i København. 20 modige og supercool kvinder mellem 28 og 69 år går modeshowet ”Skaldet er smukt” iført kreationer af tidens bedste danske designere.

Hvilke designere er med?

- Det er nemmere at spørge, hvem der IKKE er med, siger Josina Bergsøe, der er bestyrelsesmedlem i fonden A Race Against Breastcancer. Både Josina og Josephine Bergsøe fik konstateret brystkræft for tre år siden.

Hvorfor afholder I catwalken igen?

- Fordi vi mangler flere penge! Dels er det en god måde at indsamle penge til forskning på. Og dels er det et kæmpe boost til de kvinder, der går catwalk.

Søs Egelind er konferencier

Skuespilleren Søs Egelind, der selv har været igennem et kræftforløb, er konferencier, så det skal nok blive en hot eftermiddag! På selve dagen den 2. juni kan du byde på modellernes kjoler på lauritz.com. Du kan blandt andet byde på en eksklusiv brudepakke med kjole, buket, slør og ringe.

Det handler om at bryde tabuet om kemobehandlede kvinders skaldethed. Og om at skaffe penge. Alle de penge, billetsalget indbringer, går ubeskåret til brystkræftforskning via fonden A Race Against Breast Cancer. Fonden arbejder mod to primære mål. At udvikle en blodprøve, der kan spore brystkræft tidligt. Og at udvikle en metode til individuel, skræddersyet behandling, så flere kan overleve og flere kan undgå bivirkninger.

Læs også: Brystkræft - ville du vælge dine bryster fra?

Det er et år siden, du og din søster fik FEMINAs kvindepris, hvad har den betydet?

- FEMINA har med prisen skabt et væsentlighedsfokus, og det er en rigtig god ting, for budskabet er via bladet kommet ud til rigtig mange!

Vil du med til catwalk i år? Se modeshow, drikke champagne, spise tapas, blive informeret om den seneste forskning, høre Dicte live, være med i konkurrencen om to billetter til New York og meget mere? Du kan stadig nå det. Billetterne koster 250 kr. Men du må gerne betale mere – det har over halvdelen af billetkøberne gjort indtil nu.

Læs også