linek
Se, lyt & oplev

”Til sidst græd jeg så meget, at en dame ved siden af mig måtte låne mig en kleenex”

1. november 2023
Af Signe Bjørg Granberg
Foto: Kristina Pedersen
Bliv klogere på, hvad podcast-vært Line Kirsten Nikolajsen, der er aktuel med podcasten 'Kh Mor', ser og lytter til lige nu.

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

De fleste forbinder nok Line Kirsten Nikolajsen med P3, hvor hun i mere end syv år var vært på bl.a. "Go' Morgen P3", "Line Kirsten Giftekniv" og den nye version af "Tværs".

Hun har også lavet flere podcasts og barsler lige nu med en helt ny en af slagsen, nemlig "Kh Mor", der går i luften 1. november på Ally.

Som navnet antyder, handler podcasten om moderskabet.

Hvad arbejder du på for tiden?

- Jeg laver podcasten "Kh Mor" hos Ally, hvor jeg laver portrætter af forskellige mødre med forhåbning om at kunne nuancere billedet af, hvad det vil sige at være nogens mor.

Derudover snakker jeg en hel del om dansk scenekunst i podcasten "Den 4. Væg", og så er jeg lige begyndt at anmelde lidt teater hos Vi Elsker Serier.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

- Lige nu ser min kæreste og jeg den nyeste sæson af "Lupin" på Netflix, som vi elsker! Omar Sy er simpelthen fremragende i den, og selv om vi efterhånden kan regne ud, at ingenting er, som det ser ud, og at mestertyven nok engang har taget røven på os, bliver vi ved med at synes, at det er spændende og underholdende.

Før det så jeg "Huset" på DR, som jeg syntes var vildt godt. Jeg sad helt ude på kanten af sofaen under sidste afsnit og måtte lige ud på altanen og puste ud for at falde ned.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

- Der er to film, der står højt på listen over film, jeg gerne vil se lige nu. Den ene er Nikolaj Arcels "Bastarden", fordi det lugter af en film, der skal ses i biografen, og fordi det altid er fedt med vellykkede (formoder jeg) store film på dansk.

Deruover vil jeg vildt gerne se "Killers of The Flower Moon", fordi min indre filmnørd selvfølgelig må se den nyeste film fra så stor en instruktør som Scorsese.

Min kæreste og jeg forsøger at ramme biograferne i dagtimerne, når vi en gang imellem har fri, og vores datter er i vuggestue. Udfordringen er dog at finde en tidlig nok visning, så vi kan nå det inden, hun skal hentes, for den er jo ustyrlig lang.

Den seneste film, jeg har set i biografen, var "Hygge". Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke forventede noget ud fra plakaten.

Jeg kunne simpelthen ikke gennemskue, hvilken slags film det var, og jeg frygtede en ærgerlig dansk komedie.

Men mine forventninger blev virkelig gjort til skamme. Jeg grinte højt flere gange og syntes ægte, at det var en virkelig sjov film. Ikke mindst på grund af det geniale hold skuespillere, der har lavet nogle virkelig skønne og forfærdelige karakterer.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

- Jeg lytter nærmest konstant til podcast. Jeg hører alt muligt forskelligt, men lige for tiden er “trygheds”/go-to-podcastsne "Absolut Mathias Helt", "Portrætalbum" og "Det sidste måltid".

Ting, der kan få mig til at grine højt, eller dygtige værter, der snakker med spændende mennesker, er altid dejligt at have med sig.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

- Jeg får faktisk set meget lidt tv, men det sidste program, jeg har set til ende, var "Gift ved første blik". Og jeg blev som altid herligt frustreret over de medvirkende.

En udsendelse, jeg rigtig gerne vil se, er Ditte Hansens nye program på DR, "Ditte Hansen har en plan". Jeg synes, Ditte Hansen er vildt sej, og programmet lyder spændende.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

- Uh, jeg ser jo frygtelig meget teater, fordi jeg sidder i Reumert-juryen, og jeg bliver heldigvis tit begejstret, så det er svært at vælge.

Men en oplevelse, jeg virkelig har været vild med i denne sæson, var operaen "Hjem", som blev opført ude i det gamle Vridsløselille Fængsel.

Det er den sejeste og mest rørende opera, jeg nogensinde har set. Jeg var fuldstændig opløst til sidst og græd så meget, at en dame ved siden af mig måtte låne mig en kleenex, da mit ærme ikke kunne suge mere.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

- Mit daglige gennemsnit den seneste uge er på 3 timer og 45 minutter. Jeg synes, det er irriterende højt, for jeg øver mig virkelig i mindre skærmtid.

- Det gør mig gladere at være til stede i virkeligheden, så jeg øver mig i at være uforstyrret sammen med de mennesker, jeg omgiver mig med. Men det er virkelig svært. Desværre.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også