Sex and the city
Sex and the city

Sex and the City-stjerne om alders-shaming: “Hvad skal jeg gøre ved det? Stoppe med at blive ældre? Forsvinde?”

9. november 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Tara Rice/ Ritzau Scanpix.
Skuespillerinde Sarah Jessica Parker har ikke noget til overs for den alders-shaming, serien "And Just Like That" har mødt. Hun ville ønske, at der var flere serier om midaldrende kvinder, der også taler om sex og kærlighed.

Det er mere end 10 år siden, at vi har set Carrie Bradshaw skrive en klumme om datinglivet i New York, drikke Cosmopolitans i farverige kjoler og kæmpe for kærligheden i successerien”Sex and the City”.

Serien sluttede i 2004 og vendte tilbage som film i 2008 og 2010.

Og nu er Sarah Jessica Parker tilbage som Carrie i serien ”And Just Like That”, der kommer på HBO Max i december.

I amerikansk Vogues december-udgave varmer 56-årige Sarah Jessica Parker op til seriens premiere i overdådige kjoler, og så taler hun om en kritik, hun har mødt på sociale medier i forbindelse med premieren, der blandt andet handler om grå hår og alder.

”Det grå guld”

Producer på ”And just like that”, Michael Patrick King, fortæller i interviewet med Vogue, at de fik mange positive reaktioner på en reboot af ”Sex and the city”.

Men på de sociale medier blev der også delt billeder af skuespillerne omtalt som ”The golden girls”, med henvisning til serien, der omhandler en gruppe midaldrende kvinder.

– Jeg ved, hvordan jeg ser ud. Jeg har ikke noget valg. Hvad skal jeg gøre ved det? Stoppe med at blive ældre? Forsvinde? siger Sarah Jessica Parker til Vogue.

Hun synes, at det føles, som om folk på sociale medier ikke er okay med, at man faktisk hviler i sig selv og den måde, man ser ud på.

Sex and the city
Foto: MAPE/Ritzau Scanpix

”And Just Like That” åbner op for et et nyt kapitel om venskabet mellem Carrie, Miranda og Charlotte, der fortsætter deres venskab fra 30’erne til i dag, hvor de er midt i 50’erne.

Cynthia Nixon, der spiller Miranda, fortæller til Vogue, at hun godt kan lide, at de ikke prøver at gøre serien mere ungdommelig, end hvad hovedkaraktererne er.

Sarah Jessica Parker peger desuden på, at der mangler en serie om midaldrende kvinder, der også taler om sex og kærlighed.

– Enten er du 35, eller så er du pensioneret og bor i Florida. Der er et helt kapitel, der mangler her, siger hun til Vogue.

Carries kærlighed til mode

Noget, der dog ikke ændrer sig i den nye ”Sex and the city”-reboot er Carrie Bradshaws kærlighed til farverige kjoler, stiletter og vilde outfits.

Serien kommer dog heller ikke uden om emner som Black Lives Matter-bevægelsen og coronakrisen i New York.

Sarah Jessica Parker varmer allerede op til serien i en Vogue-fotoserie med overdådige kjoler. Se de flotte billeder her.

Hvad ved vi ellers om serien?

”And just like that” har været længe undervejs, men der er desværre ikke givet en endelig dato på, hvornår serien har premiere.

Det bliver dog på et tidspunkt i december.

”Sex and the City” er tidligere blevet kritiseret for manglende diversitet blandt castet, og derfor har produktionen også prøvet at caste et mere blandet hold til den nye reboot.

Sex and the city
Sarah Jessica Parker i 1998, hvor hun indspillede introen til den populære serie "Sex and the city". Foto: Alex Oliveira/Ritzau Scanpix

Desværre må vi undvære Carries veninde Samantha Jones. Allerede i december sidste år bekræftede serien, at Kim Cattrall, der spiller Samantha, ikke vender tilbage.

Veninderne Miranda og Charlotte er dog med i den nye serie. Herudover får vi også et gensyn med Carries ekskæreste Aidan, Mirandas mand Steve og ikke mindst Carries mand Mr. Big.

Det rygtes dog, at Carrie og Mr. Big muligvis ikke er sammen mere i ”And just like that”.

En lille del fra manuskriptet er blevet afsløret, hvor det kan tyde på, at parret er gået fra hinanden. Det skriver Harper’s Bazaar.

Og så får vi selvfølgelig også et gensyn med Carries ikoniske New Yorker-lejlighed, hvor der er optaget næsten 100 episoder af "Sex and the city".

Se flere billeder af Sarah Jessica Parker på settet af ”And just like that” her.

Sex and the city
Foto: Jose Perez/Ritzau Scanpix
Sex and the city
Foto: WALTER/Ritzau Scanpix
Sex and the city
Foto: Jose Perez/Ritzau Scanpix
Sex and the city
Foto: TheImageDirect/Ritzau Scanpix
Sex and the city
Foto: RW/Mediapunch/Ritzau Scanpix
Sex and the city
Foto: Jose Perez/Ritzau Scanpix

Læs også