Se, lyt & oplev

Find popcornene frem. Her er 15 gode serier, du kan streame

18. oktober 2021
af Louise Kidde Sauntved, Nina Ettrup
Foto: Giphy, PR
Krimi? Drama? Romantik? Du kan få det hele. Vi har nemlig samlet 15 af de allerbedste serier, du kan streame lige nu.

Dyrholm i intens forbryderjagt

Christoffer Boe er tilbage med anden sæson af sin roste dialogbårne krimiserie “Forhøret”.

Denne gang er Trine Dyrholm i front som psykologen Susanne, der i første sæson mistede sin datter og nu, måske i et forsøg på at komme overens med – eller væk fra – sorgen, kaster sig ud i en intens jagt for at redde liv, der resulterer i, at hun selv bliver den jagede.

Hun flankeres af et imponerende hold bestående af bl.a. Ulrich Thomsen, Danica Curcic, Søren Malling og svenske Pernilla August.

Du kan streame “Forhøret 2” på Viaplay.

Forhøret

En for mange i parforholdet?

Hvor meget kan kærligheden holde til? Kan den holde til en ekstra person i dobbeltsengen?

Det spørgsmål må Siri stille sig selv, da hun efter en våd aften i byen vågner op sammen med sin kæreste David og den kunststuderende Camille, som David ligger og holder om.

Aftenen før virkede det som en god idé med en trekant, men nu er Siri bare jaloux. Ukontrollerbart jaloux.

Den svenske Viaplay Original-serie ”Threesome” undersøger evigt aktuelle emner som kærlighed, sex og bedrag med et ungt og moderne blik.

Du kan streame “Threesome” på Viaplay.

Threesome viaplay

Mordmysterium fra New York

Steve Martins krøllede hjerne står bag Disney+'s nye krimikomedie “Only Murders in the Building”, der følger tre fremmede, spillet af Steve Martin selv, Martin Short og Selena Gomez, der deler en glødende interesse for true crime.

Hvilket resulterer i, at de pludselig befinder sig i centrum af en højst virkelig mordgåde, da de mistænker, at et brutalt dødsfald i deres ejendomskompleks på Upper West Side i virkeligheden er mord.

Og at morderen skal findes blandt bygningens øvrige beboere, der alle sammen har deres egne hemmeligheder, der kommer frem i lyset en efter en.

“Only Murders in the Building” kan streames på Disney+.

Only murders in the building

Mere drama på morgenfladen

Der er lagt op til drama i anden sæson af Apples ”The Morning Show”, der samler tråden op, hvor første sæson sluttede.

The Morning Show skal finde sine ben i en verden, hvor alt er i bevægelse, identitet betyder alt, og afstanden mellem dem, vi er, og dem, vi foregiver at være, aldrig har været større.

Reese Witherspoon og Jennifer Aniston vender tilbage som værterne Bradley Jackson og Alex Levy, ligesom der bliver gensyn med Steve Carell og Billy Crudup.

Ny på morgenholdet er Julianna Margulies, som du kender fra “Skadestuen” og “The Good Wife”.

”The Morning Show” kan streames på Apple+.

The morning show

Masser af sex

Hvis du endnu ikke har set de to første sæsoner af ”Sex Education”, er det bare med at komme i gang.

Tredje sæson er nemlig landet på Netflix, og den har mere af alt det, der gjorde de to første sæsoner så vellykkede: Humor, kærlighed, mangfoldighed, gode skuespillere – og evnen til at finde en knivskarp balance mellem det sjove og sarkastiske og det fine og følsomme.

Og så er der masser af sex i sæson tre! I de to første sæsoner var Otis den kejtede og kiksede fyr, som kun turde begære pigerne på afstand, men nu springer han ud som Moordales scorekarl nummer et.

Glæd dig også til gensynet med Gillian Anderson som Otis’ terapeut-mor, som ikke helt ved, hvordan hun skal få fortalt sin håndværker-eks, at hun er gravid.

Tredje sæson af “Sex Education” kan streames på Netflix

Sex Education

Opløsningen af et ægteskab

Gaderne lå efter sigende øde hen, da Ingmar Bermans serie “Scener fra et ægteskab” løb over skærmen tilbage i 1973. Det var dengang, flow-tv havde magten over seerne.

Der er god grund til at tro på, at HBO kommer til at få rigtig mange mennesker til at forskanse sig bag lukkede døre med sin amerikanske remake af den skandinaviske klassiker.

Jessica Chastain og Oscar Isaac spiller parret, der på overfladen har "det hele": Fine job, søde unger, gode venner og et dejligt hus.

Men under overfladen kradser krisen: Kærligheden vakler og smuldrer, og serien beskriver et parforhold i opløsning – med op- og nedture, skænderier og forsoninger, vaklen og stålsathed, som er en del af det at bryde op efter at have været en enhed i mange år.

“Scener fra et ægteskab” kan streames på HBO Nordic.

Scener fra et ægteskab

Kastanjemand, kom indenfor

Eller – faktisk – bliv væk! Filmatiseringen af Søren Sveistrups bestseller-krimi “Kastanjemanden” har ramt Netflix, og den nye serie er ikke for sarte sjæle.

Serien tager sit udgangspunkt, da liget af en ung kvinde findes på en legeplads i en københavnsk forstad. Over hende hænger en lille mand lavet af kastanjer og dingler.

Efterforskeren Naia Thulin bliver sat på sagen sammen med den lidt livstrætte Mark Hess, som lige er vendt hjem til Danmark efter flere år hos Europol i Holland.

Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard spiller politimakkerparret i front, og de får selskab af bl.a. David Dencik, Lars Ranthe og Signe Egholm.

“Kastanjemanden” kan streames på Netflix.

Kastanjemanden

90’er-gys vender tilbage

Var du ung i 1990’erne, har du med garanti slugt både “Scream”- og “I Know What You Did Last Summer”-filmene. Og nu skal du til det igen. “I Know What You Did Last Summer” kommer nemlig nu som serie.

Handlingen er, som vi kender den: En gruppe teenagere lever med hemmeligheden om, hvad der egentlig skete den aften og nat, de fejrede, at de var færdige med highschool.

Men sandheden truer med at komme frem, da de bliver forfulgt af en ukendt person, som hævder at kende deres hemmelighed.

“I Know What You Did Last Summer” frigives på Amazon Prime Video 15. oktober.

I know what you did last summer

Massemorder med ring på

Der er skruet godt op for gysene på streaming-platformene her op til Halloween. På Netflix vender boghandleren og massemorderen Joe Goldberg tilbage i tredje sæson af successerien “You”.

Og denne gang kan han skrive endnu en titel på visitkortet: Far. Han og millionærarvingen Love er blevet gift og forældre og bor nu i det nordlige Californien.

Men kan Joe holde sine impulser nede og være en rollemodel for sit barn, eller vender fortidens spøgelser tilbage?

Tredje sæson af “You” lander på Netflix 15. oktober.

You Netflix

Kampen for et bedre liv

I bogen ”Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive” fra 2019 fortæller Stephanie Land, hvordan hun efter at have forladt sin voldelige kæreste med deres lille datter under armen kæmpede for at finde fodfæste igen.

En kamp, som ikke kun skulle kæmpes i forhold til eksen, men i høj grad også over for det amerikanske bureaukrati. Nu er hendes historie blevet til serien ”Maid”.

Alex drømmer om at skrive og optræde, men hendes drømme bliver sat på standby, da hun forelsker sig i Sean og hurtigt bliver gravid med datteren Maddy.

Efter endnu et raserianfald fra Sean, som lidt for ofte får en tår over tørsten, flygter hun fra den trailerpark, de bor i, sammen med Maddy og nærmest ingen penge på lommen.

”Maid” er tilgængelig på Netflix.

Maid Netflix

Mand søger kærlighed

I første sæson af “Love Life” fulgte vi Darby Carter – spillet af Anna Kendrick – gennem en række romantiske nedslag i hendes liv, og serien viste, hvordan de mennesker, vi har i vores liv, uanset om det er kort eller lang tid, former os som mennesker og potentielle kærester og partnere.

Da serien sluttede, var Darby et godt sted, med en baby på armen, et godt job og en ny mand i sit liv.

I anden sæson er det Marcus Watkins og hans trængsler og triumfer med kærligheden, vi skal følge.

William Jackson Harper, som tidligere har medvirket i serien “The Good Place”, spiller den nye hovedperson, og han får selskab af garvede kræfter som Blair Underwood og Leslie Bibb.

Anden sæson af “Love Life” har premiere på C More 10. november.

https://imgix.femina.dk/2021-10-06/love-life_1.jpg

Bridgerton: Sex, snyd og skandaler

Hvis du ikke har set serien "Bridgerton" endnu, så skal du i gang, inden sæson to lander!

Det vakte opsigt, da kvinden bag successerier som "Greys hvide verden" og "How to Get Away With Murder", Shonda Rimes, indgik en aftale med Netflix om at levere stof til streaming-giganten.

Men hendes serie "Bridgerton" var en af de mest sete serier i første halvdel af 2021. Der er dramatik og store følelser for alle pengene. Serien handler om den velhavende Bridgerton-familie, som er en del af Londons jetset i 1800-tallet.

Baller, intriger, skandaler, sladder og romantik er en del af hverdagen i Bridgertons univers, og serien – der er baseret på Julia Quinns bøger – er blevet sammenlignet med både "Gossip Girl" og "Stolthed og fordom".

Du kan streame "Bridgerton" på Netflix.

https://imgix.femina.dk/2022-04-13/bridgerton_netflix.jpeg

Brutal konkurrence

Den sydkoreanske fiktionsserie ”Squid Game” er allerede blevet et hit blandt seerne. Netflix forventer, at den første sæson bliver den største seersucces nogensinde på streamingtjenesten.

Serien foregår i Sydkorea og er en blanding af brutal konkurrence og overlevelsesdrama i et ulige samfund.

456 gældsramte mennesker konkurrerer mod hinanden i klassiske koreanske børnelege.

De dyster om at vinde 247 millioner kroner, men det går hurtigt op for deltagerne, at taberne mister livet på brutal vis.

Alle spillerne er desperate efter den store pengepræmie, og derfor stopper legene ikke. Serien kan på sin vis minde om de populære ”The Hunger Games”-film.

”Squid Game” kan streames på Netflix.

Squid game netflix

Mord i provinsen

Mini-serien “Mare of Easttown” handler om den lokale detektiv, der prøver at opklare et mord i en lille klassisk provinsby.

Serien kan både minde om hitserien ”Twin Peaks”, men har også elementer af nordic noir, som vi kender fra ”Forbrydelsen”.

Det er et klassisk mordmysterie med en ung teenagepige, der bliver myrdet, og en utrættelig politikvinde, der prøver at opklare mordet, samtidig med hun kæmper med sin egen fortid. Skildringen af lokalsamfundet og menneskerne gør, at man har lyst til at se videre.

Kate Winslet har desuden hovedrollen i serien, som hun også har vundet en Emmy-pris for.

”Mare of Easttown” kan streames på HBO.

Mare of Easttown

Baseret på virkelige hændelser

I DR-serien ”Fredløs” serien møder vi Mo, der med en kriminel baggrund nu lever en fredelig tilværelse i København. Han er kærester med Ida og er kok på en restaurant i København.

En dag banker to politimænd på døren, og Mo bliver ført væk, anklaget for røveri, som han insisterer på, at han ikke har begået.

I fængslet møder han Abdellah, der introducerer ham for koranen, og det ændrer på alle måder Mos liv og værdier.

Bag serien er instruktør Babak Valik, der også står bag podcastserien ”Generationen” på DR, hvor han gennem lydklip, speaks og musik prøver at danne et portræt af sin generation.

”Fredløs” kan streames på DR.

Fredløs

Mord, mandestrip og millioner

I dokumentaren ”Chippendales: Mord, mandestrip og millioner” skildres det vilde festliv, stripshows i New York og en voksende forretning i 1980’erne.

Gennem fire afsnit bliver vi præsenteret for de mandlige strippere, der træder ind på scenen aften efter aften på fyldte natklubber.

Men bag facaden gemmer sig en virkelighed med stoffer, paranoia, og pludseligt dør initiativtageren bag Chippendales. Ingen ved hvordan, og der er ingen beviser.

Chippendales kæmper for at blive ved med at være på toppen, samtidig med at FBI også bliver involveret.

”Chippendales: Mord, mandestrip og millioner” kan streames på DR.

Chippendales dokumentar

Læs også