https://imgix.femina.dk/media/article/shopping_corona_krise_redaktionen_fortaeller.jpg
Se, lyt & oplev

Redaktionens køb: Det har vi shoppet under corona

4. maj 2020
af Katrine Bojen Krogh
Foto: Shutterstock
En romaskine, et par moderigtige crocs-sandaler og et polaroid-kamera til at forevige de mange timer indendørs er på listen over de ting, redaktionen har erhvervet sig under coronakrisen. Måske kan du kende dig selv i nogle af vores køb?

Vi ved ikke med jer, men vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at 2020 ville starte med en pandemi og tvinge de fleste i hjemmekarantæne.

Efter at have bagt utallige boller og kanelsnurrer (gæren skal jo bruges…), kigget i køleskabet og tømt Netflix for serier har vi indset, at hverdagen langt fra er, hvad den har været.

Det kan også ses på vores indkøbsvaner, der ligesom alt andet er påvirket af corona. Det er nok de færreste af os, der havde forudset, at netop håndsæbe og håndsprit og de gammeldags sysler som puslespil og brætspil ville stå højest på danskernes indkøbsseddel.

Men der er snart ikke længere noget, som kan overraske os.

Redaktionens corona-køb

Her på femina-redaktionen er der også gået corona-shopping eller ’stop shopping’ i den. For hvor nogens shoppelyst helt har lagt sig, har andres det modsatte.

Mens vi i spænding venter på at vågne op til en 'normal' verden, kan du her se, hvad vi på femina har købt under coronakrisen.

Måske én eller flere af tingene også har været på din shoppeliste?

Mindful shopping

Anna har købt denne malebog, som efter sigende skulle virke på samme måde som mindfulness.

Der skal koncentration til at farvelægge stregtegnede billeder i malebøger, og derfor kan farvelægningen give slip på hverdagens corona-tanker. Grib farver og tuscher, og prøv selv.

Annas coronakøb
Ritas coronakøb

Genbrugsfund

Tine har fundet et bord i genbrugsteak og fire stole i bambusflet til sommerhuset:

- Jeg er gået all in! Jeg har lige læst, at det er VIGTIGT at bruge penge i denne tid, vores samfund tørster efter det. Det er hermed gjort. Det var ikke billigt, men oiih, hvor er jeg bare glad for det. Så venter vi bare på, at vi snart må have gæster igen.

Tines coronakøb

Det sunde corona-køb

Karen har købt dette monstrum af en romaskine:

- Den er godt nok større, end jeg havde troet - og ikke så nem at 'folde' sammen, som forhandleren påstod. Men men: Vi lader den stå fremme, så vi kan få trænet vores flommefede corona-kroppe lidt (sagt med et glimt i øjet). Og jeg er ret glad!

Karens coronakøb

Lockdown-dokumentation

Louise har netop købt nye film til sit Polaroid-kamera:

- Det gik op for mig, at det kunne være sjovt at lege lidt med kameraet igen – så kan man da også dokumentere, hvad man fik ud af corona-lockdown. Og så er det jo altid bare hyggeligt at tage billeder af skønne ting.

Louises coronakøb

LÆS OGSÅ: Seks smukke øjeblikke midt i coronakrisen, der giver os alle HÅB

Købet til tørre corona-hænder

Julie har investeret i sine yndlings håndsæber og shower gel fra Tromborg, som altid har været en luksus for hende og kun er blevet det endnu mere nu, hvor vi har været så meget hjemme og vasket hænder uafbrudt.

- Jeg har købt dem med duften af vanilje og ingefær, som begge er sprøde og luksuriøse på hver deres måde. De giver lidt følelsen af at være på hotel. En af de positive sider ved lockdown har været, at vi har kunne nyde solen og vores have, så jeg har også købt godt med solfaktor og plejende læbepomade, fortæller Julie.

- Sidst men ikke mindst har jeg købt en mild deodorant uden aluminium. Det kræver altid lidt tilvænning, når man går fra en deodorant med aluminium til en uden, og det her er det perfekte tidspunkt til at lave skiftet.

Julies coronakøb

Er dine hænder også trætte af håndvask og sprit? Få feminas bud på 3 håndcremer, der holder, hvad de lover

Det kreative køb

Ditte har været i det kreative hjørne og købt en sæbeform til selv at lave sæbe i.

- Jeg har lavet det før i en gammel rugbrødsform, men nu har jeg købt noget, der egentlig bare er en trækasse med silikone indeni. Så kan jeg stå i skuret og blande olier og kaustisk soda – og så skal det trække i tre uger, før den kemiske proces ender i sæbe. Perfekt, når man har en masse tid i overskud.

Dittes coronakøb

Tip: Du kan tilsætte æteriske olier eller parfumeolier i din sæbe, så den kommer til at dufte dejligt.

Shopping med samfundssind

Dorthe har shoppet med samfundssind:

- To kjoler, en lampe, et puslespil, et par sandaler og tre-fire bøger. Det er vist nogenlunde det, jeg har shoppet under corona. Selvfølgelig mest for min fornøjelses skyld, men også med tanke på, at det helst skulle købes hos de små butikker eller designere.

Derudover har Dorthe også bestilt mere take-away end normalt og fået usædvanlig mange blomsterleveringer – hele fire på en måned.

- Tiden er usædvanlig – og jeg har funderet en smule over, at det, der før kunne ledsages af tanker om dovenskab (take-away) og overforbrug (nye kjoler) nu er og føles som samfundssind.

Dorthes coronakøb

Har du også lyst til at købe lokalt? Læs her, hvordan du kan støtte dit lokale yndlingsted

Køb, der giver arbejdsro

Nina har shoppet til sin datter - eller til sin arbejdsro?

- Jeg har købt alt for meget legetøj i håb om, at det kunne give en halv times fred til at arbejde. Nye møbler til dukkehuset, babyer til Barbie, iskiosk til Playmobilerne og uanede mængder perler, klistermærker og glimmerlim. Til mig selv - flere tomatfrø, klatreplanter og lyserøde blomster, end der nogensinde kan være plads til på altanen.

Impulsshopperen

Dorte har impulsshoppet i både Jysk og Rema 1000, som er de eneste forretninger i nærheden af hende, der har været åbent. Hendes bedste køb er et par crocs i 'moderigtig sort':

- I disse hjemmetider går jeg enormt meget ud og ind i haven for at servicere sultne børn og en gør det selv-mand (der til gengæld har shoppet værktøj en masse), så det har været et helt nødvendigt køb, som i øvrigt også fungerer udmærket med en pæn skjorte til et virtuelt møde.

Dortes coronakøb

Skal vi snart handle ind igen?

Lindi har fået fyldt køleskabet op. Et par gange…

- Vi har købt mad. Så utroligt meget mad. Det er vildt, så meget en familie på fire konsumerer, når vi er hjemme hele tiden. Og vi har nok købt lidt mere vin, end vi ellers gør. Og så har jeg købt en stenmaling og andre hobbydimser, så vi kunne lave påskepynt og den slags. Ellers har vi faktisk ikke købt noget som helst. Intet nyt tøj eller ting til hjemmet eller noget i den dur. Vi har to små drenge derhjemme, og med jobs og hjemmepasning må jeg indrømme, at det ganske enkelt ikke er faldet mig ind at shoppe noget som helst!

LÆS OGSÅ: Hvilken type er du under corona?

Tid til hjemmehygge

Maria måtte efter en håndfuld dage hjemme erkende, at hun måtte anskaffe sig et hyggeligt ’lounge-sæt’. Derudover er hun også hoppet med på surdejs-bølgen

- Herhjemme har vi erhvervet os en hævekurv samt bagesten, så brødet bliver ekstra godt (bilder jeg mig selv ind).

Marias coronakøb

LÆS OGSÅ: Surdej og håndvægte: Her er de mest googlede ord under corona

Corona-køb til hjemmeprojekterne

Julie er gået all in på farver i boligen og har købt lavendelfarvet sengetøj og en karryfarvet reol til sin søns værelse.

Julies coronakøb

Corona-minimalist

Christina har mistet sin impuls-købetrang og er i stedet blevet ’Corona-minimalist’:

- Jeg har købt følgende store ting – med Corona-rabat: En Raleigh-cykel til min søn, en skjorte, der er syet af en skrædder og to brikse fra Skovshovedmøbelfabrik. Og det er langt mindre og langt mere kvalitetspræget og langtidsholdbart end nogensinde før.

Christinas coronakøb

Tid til brodering

Hos Kathrine har de gammeldags sysler sneget sig ind i hverdagen. Hun har købt et broderikit, og hendes første broderingsprojekt er en lille fin hilsen til Sundhedsstyrelsens direktør:

Kathrines coronakøb
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også