https://imgix.femina.dk/media/article/coronakrisen_faar_det_bedste_frem_i_mennesker.jpg
Selvudvikling

6 smukke øjeblikke midt i coronakrisen, der giver os alle HÅB

27. marts 2020
af redaktionen
foto: privat
Det kan godt være, at coronavirus spreder sig over hele verden, men det gør gode gerninger og solidaritet heldigvis også.

Fra syngende og dansende italienere til store virksomheder, der omstiller hele produktioner til at lave håndsprit og mundbind – coronakrisen får (også) det gode frem i folk.

Her er seks øjeblikke, hvor menneskeheden viser sig fra sin smukke side midt i en meget svær tid:

1. Vi hjælper hinanden

52 cubanske læger, flere af dem med erfaring fra bekæmpelsen af Ebola-epidemien i Afrika, er rejt til Italien for at hjælpe til i kampen mod Corvid-19 epidemien dér. Og sådan så det ud, da de landede i Lombardiet i søndags:

LÆS OGSÅ: Sangterapi: Kendisser verden over synger 'Imagine'

2. Vi er sammen - hver for sig

Fitnesscentre er lukkede i mange lande, og det har fået flere trænere til at lave gratis ”live” sessioner på fx Instagram. Eller fra et tag – i Sevilla i Spanien gav en fitnessinstruktør beboerne en times fælles-balkon-træning:

3. Vi minder børn om, at alt bliver godt igen

Hvis du lige nu ser regnbuer i vinduer rundtomkring, så er det faktisk også et resultat af coronakrisen. Regnbuerne vælter i disse dage frem over hele den coronaramte verden for at minde os alle – og særligt børn – om, at #detblivergodtigen. Denne fine udgave er tegnet af Emilie Melgaard Jacobsen:

4. Vi er sammen på de sociale medier

Isolationen i forbindelse med coronakrisen har flere paradoksalt nok flere gange vist sig at skabe nye fællesskaber og nye måder at mødes - bare på internettet. Og der er den dejligste fællesskabsfølelse når Esben Dalgaard hver dag læser eventyr op for de små (og nogle af os store) via sin Instagramprofil. Klokken 14 kan man ganske enkelt se med, når Esben læser op for sin datter og alle os andre.

5. Vi prøver at gøre hverdagen sjovere for de små

... Og når vi er ved børnene, så er der også begyndt at dukke bamser op i vinduerne. I en tid, hvor børnene savner deres legekammarter, kan de på denne måde få lidt ekstra sjov ud af en gårtur med forældrene ved at tage på bamsejagt. Flere villakvaterer har Facebooksider, og det er ofte her, det starter - så hvis der ikke allerede er bamser i jeres kvarter, så er det bare til tasterne!

6. Vi får det bedste ud af det

Fra morgenfællessang på DR og fællesmediationer på Instagram til filmhygge koordineret over internettet og dans og musik fra balkoner. For slet ikke at tale om den mængde af hylende morsomme memes og videoer, denne situation har motiveret folk over hele verden til at skabe - vi prøver alle at få det bedste ud af en svær situation. Og det kommer der en gang i mellem noget ret smukt ud af. Se fx her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også