Hvilken type er du under corona? test dig selv
Liv

Hvilken type er du under corona?

23. april 2020
af Freja Bang Lyngbo
Foto: Shutterstuck.
Kurerer du din coronakuller med shopping, netflix eller en tur i køkkenet?

Coronakrisen fylder stort set alt i vores bevidsthed lige nu, og den har indvirkning på alle aspekter af vores liv. Lige fra hvad vi spiser og hvordan vi motionerer til, hvad vi googler, og hvilke apps vi bruger tid på.

Men hvad fortæller dine forbrugs- og handlemønstre egentlig om dig og hvem du er, når krisen kradser? Vi har spurgt livsstilsekspert og direktør hos kommunikationsbureauet Lahme Kommunikation, Julia Lahme.

LÆS OGSÅ: Sangterapi: Kendisser verden over synger samme sang

Livetræning, surdej og fællessang: Derfor samles vi alle om det samme

Flere og flere trends blomstrer frem under coronakrisen, og omdrejningspunktet for dem alle er, at vi har mere tid mellem hænderne. Tid, som vi forsøger at bruge så meningsfyldt som muligt.

Det kan vi blandt andet se ved at kigge nærmere på listen over de mest populære Google-søgninger lige nu. Her er ’surdej’ fx steget med 550 % siden krisens start, ligesom håndvægte er steget med 700 %.

- Mennesket er skabende og kreativt i sin grundkerne, og derfor ser vi lige nu, at rigtig mange finder mening ved at gå i køkkenet, fortæller Julia Lahme og påpeger, at vi også under tidligere kriser har set, at fokusset på mad bliver større.

Det samme gør fokus på vores krop, men det er i højere grad den fysiske gevinst, vi får af en løbetur, end det er det æstetiske, der fylder for tiden.

LÆS OGSÅ: Mord og store katte: Derfor ser alle Tiger King lige nu

Hvilken type er du under krisen?

Ud fra undersøgelser af folks adfærds- og personlighedsmønstre kan man definere bestemte typer af mennesker. Hos Lahme Kommunikation er de nået frem til tre arketyper, der er fremtrædende i den tid, vi lever i lige nu.

Måske du kan genkende dig selv i en af nedenstående typer?

LÆS OGSÅ: 6 smukke øjeblikke midt i coronakrisen, der gav os alle håb

Shopperen

Shopperen, som Lahme Kommunikation kalder for glowcalisten, leder konsekvent efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt vi kan lindre den dårlige klimasamvittighed, og om vi kan fortsætte vores forbrug, hvis vi leder efter smartere måder at forbruge på. Hun danser på den synkende skude klædt i luksusbrands med et glas økologiske bobler i hånden. Shopperen er trendsætter og firstmover, og det er ham/hende, der finder de nye rejsemål først.

Under coronakrisen vil shopperen åbne døren for postbuddet flere gange om dagen. Hun shopper sig nemlig gennem krisen. Hun støtter gerne den lokale vinhandel og det økologiske bageri nede på hjørnet og minder os andre om at gøre det samme, så vores favoritbutikker også er her på den anden side af krisen.

Shopperen kæmper imod alle krisetegn, så godt hun kan, og det er hende, der fortæller os, at ”det er overstået om to uger”, og at vi skal ”lade være med at køre situationen op”. Hun er allerede i gang med en udførlig liste over mulige rejsemål, så snart vi igen får mulighed for at tage ud i verden.

LÆS OGSÅ: Sådan er du en hverdagshelt under coronakrisen

Sofakartoflen

Sofakartoflen - kaldet Henry hos Lahme Kommunikation- er ekstremt social og spiser gerne ude flere gange om ugen. Hun lever et udadvendt og aktivt liv, om hun har børn eller ej.

Hun er blevet slået omkuld af krisen og kan dårligt rejse sig fra sofaen, for hendes livskvalitet beror på sociale arrangementer, og hun er vant til at hente impulser og energi udefra. Fordi hendes forbrug normalt er højt, blinker hun knap med øjnene, når hun for femte uge i streg åbner Wolt-app’en for at bestille aftenens menu.

Sofakartoflens ferie til Ibiza er aflyst i år, så hun har mere eller mindre givet op på den famøse sommerkrop – til gengæld er hun fuldstændig opdateret på Netflix’ nyeste indhold.

Den spirituelle

Den spirituelle - soulsootheren hos Lahme Kommunikation - er i balance med sig selv og er god til at drage omsorg for sig selv og andre. Hun er tiltrukket af det alternative og spirituelle, og hun nægter at leve et stressfuldt liv.

Under krisen vil hun gøre alt, hvad hun kan for at styrke sit immunforsvar og lægge sin kost om. Hun dyrker sin yoga ufortrødent og starter gerne dagen med en omgang meditaton. Hun havde allerede en boblende, aktiv surdej før krisen, og nu deler hun gladeligt ud af den, ligesom hun afholder virtuelle bage-workshops, så folk kan drage nytte af hendes brede viden om emnet.

Den spirituelle formår med andre ord at finde meningen med krisen, og hun gør det til sit projekt at have det godt i den nye hverdag.

LÆS OGSÅ: Sådan er du en hverdagshelt under coronakrisen

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også