https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/04/15/ladywalk/ladywalk-prim.jpg
Se, lyt & oplev

Ladywalk er et skønt frikvarter

7. april 2014
af Rikke Hast
Foto: Henrik Bjerg
Gode grin, motion og naturoplevelser får en gruppe kvinder fra Aarhus og Horsens til år efter år at deltage i Ladywalk. Det er blevet en hyggelig tradition, er kvinderne enige om, og det gør kun oplevelsen endnu bedre, at de samtidig støtter et godt formål.

-Så holder vi rejsegilde piger. Er der nogen, der skal have en hånd?« 70-årige Birtha Schou fra Horsens er først på benene her på plænen i Rådhusparken i Horsens.

Grin og sjove kommentarer fyger igennem luften. Det er tydeligt, at de syv kvinder kender hinanden godt og stortrives i hinandens selskab. De har netop været ude at gå, som de gør flere gange om ugen - nogle oftere end andre.

Nederst i artiklen kan du se en video med de syv kvinder. Her fortæller de, hvorfor de glæder sig til Ladywalk

- Specielt Birtha, hun bener rundt hele tiden, det er derfor, hun er blevet så bitte, som en af kvinderne i selskabet udbryder.

Kvinderne kender hinanden fra De Tykke Pigers Kondiklub og D.H.I.F. for Horsens og omegn - lige med undtagelse af Mette og Inge, der er tilløbere, som er kommet til sidenhen, og som bliver kaldt »udlandsdanskere«, fordi de som de eneste bor i Aarhus.

Vi er i form

Det er i år 11. gang, at kvinderne skal deltage i Ladywalk, og de glæder sig. Formen har de allerede, mener de. For ud over at gå lange ture sammen mødes nogle af dem flere gange om ugen for at svømme.

- Til Ladywalk går vi altid 7 km, og da vi ikke er en lukket gruppe på den måde, men gerne inviterer dem, vi kender, ender vi altid med at være omkring 20 stykker, der tager af sted sammen her fra Horsens.

Vil du også gerne deltage i Ladywalk? Her kan du læse om, hvordan du tilmelder dig og deltager i Ladywalk 2014

For kvinderne fra Horsens og de to tilløbere fra Aarhus er Ladywalk blevet en fast tradition, som de ikke kunne drømme om at droppe. Det er nemlig en rigtig hyggelig og god dag med masser af motion og samvær.

- Og så er vejret altid godt. Vi har ikke været med en eneste gang, hvor det har været dårligt. Selv om det har småregnet først på dagen, klarer det altid op, før vi tager af sted, siger Else Kjeldgaard, 64, fra Horsens, som er kusine til Mette fra Aarhus. Kvinderne understreger, at det også er skønt igennem deres deltagelse at kunne støtte et godt formål.

- Det giver det en ekstra dimension, og så er det jo bare et utrolig flot syn at se alle de kvinder i ens trøjer marchere af sted på samme tid. Det giver noget ekstra til oplevelsen, at vi er så mange kvinder samlet, mener Anna Jensen, 70.

Gik med nyt knæ

56-årige Aase Norup er den nyeste i gruppen. Hun skal med for anden gang i år. Sidste år gik hun med, selv om hun lige havde fået et nyt knæ.

- Jeg havde glædet mig sådan, og jeg ville bare gennemføre, så jeg fik min datter til at gå med, så jeg kunne støtte mig til hende undervejs, hvis jeg fik problemer. Heldigvis gik det helt fint, for hvis man vil gennemføre, så kan man naturligvis. Og min læge havde sagt, at der ikke var noget til hinder for, at jeg deltog, fortæller hun og høster straks anerkendelse fra de andre kvinder: - Det var bare så sejt af dig at gennemføre, Aase, udbryder én, mens Mette fortæller videre:

- Jeg tror, at mange af os glemmer tiden lidt, når vi går Ladywalk, fordi vi går og hygger os og sludrer undervejs. Nogle gange føler vi næsten, at vi svæver. Og så er det jo også så hyggeligt med alle de kendte ansigter, man møder undervejs, både nogle, man kender fra bybilledet, men også nogle, man kan huske at have hilst på de tidligere år.

Er gang god motion? Vi har spurgt en ekspert

Hvert år inden Ladywalk mødes kvinderne sidst på eftermiddagen i Horsens og kører sammen mod Aarhus. I Aarhus samles man ved Tangkrogen, og det er rart at komme tidligt, mener kvinderne. Det gør det lettere at finde en parkeringsplads.

- I Aarhus er omgivelserne så naturskønne. Det er en fornøjelse hvert år at gå den rute. Når vi er kommet, slår vi os ned på medbragte tæpper og spiser sandwich, som vi enten køber færdige eller smører hjemmefra. Det er superhyggeligt. Stemningen er altid god, og ofte er der levende musik, som man kan sidde og lytte til, mens man spiser og sludrer, siger Birtha, der også betragter Ladywalk-dagen som et kærkomment frikarter, hvor man slipper for hjemlige forpligtigelser som aftensmad og opvask.

- Og så er det jo helt perfekt, at man får et eksemplar af SØNDAG på dagen, for når man kommer hjem, er der ikke noget mere pragtfuldt end at trække benene op under sig og hygge med lidt god læsning. Det er for mig en perfekt afslutning på en god dag, siger hun.

Kunst på turen

Kvinderne er som regel også på en sommerudflugt sammen, og her har Ladywalk inspireret dem.

- Hvert andet år kan vi, mens vi går, overvære opbygningen af »Sculpture by the Sea Aarhus«, hvor skulpturerne står langs den smukke skov og strand. Det er et fantastisk syn, og et år samledes vi efter Ladywalk for at tage på udflugt, så vi kunne se den færdige udstilling.

Udstillingen kan dog kun ses hvert andet år, så kvinderne fra Horsens må vente til Ladywalk 2015 med igen at kunne beundre de smukke skulpturer.

Denne dag i Horsens har SØNDAG de nye T-shirts med, så kvinderne kan blive fotograferet i dem, og de vækker jubel.

- Hvor er den flot, T-shirten i år - lækker orange farve og en god kvalitet. Vi synes faktisk, at de er blevet flottere og flottere igennem årene, og vi ved, hvad vi taler om, for de fleste af os har gemt alle de T-shirts, vi har fået, og de får ikke bare lov til at ligge hjemme i skabene, men bliver skam brugt flittigt, forsikrer Else.

Og så går turen igen over Rådhuspladsen, og der bliver gået til og snakket flittigt undervejs. Annas lille hund, Malou, har også fået lov til at komme med, og den følger godt med.

- Varme piger fryser aldrig, er der en i flokken, der udbryder, mens karavanen af kvinder summende forsvinder i horisonten.

Skal du med til Ladywalk? Tilmeld dig her

Her kan du se videoen med de syv kvinder:

Læs også