julemarked
Se, lyt & oplev

Julemarkeder på Sjælland

29. november 2022
af Redaktionen
Julemarkederne er at finde overalt på Sjælland, når vi nærmer os december, og med denne guide til julemarkeder, kan du helt sikkert finde et tæt på dig.

Det er sæson for julemarkeder, og det kan mærkes i hele det ganske, danske land. På gader og stræder og slotte og gårde, bliver boderne stillet frem og gløggen varmet op, når julemarkederne åbner. Skal du på julemarkedstur, har vi lavet en guide over julemarkeder på Sjælland, du kan følge lige her.

Hvor er der julemarkeder på Sjælland?

Du kan besøge julemarkeder på gårde, slotte og i bymidter over hele Sjælland i både store og små byer. På Sjælland er der selvfølgelig julemarkeder i København, men over hel Sjælland åbner mange godser, slotte og gårde også op for eventyrlige julemarkeder i gamle omgivelser.

Skal du besøge nogle af de klassiske julemarkeder på Sjælland, kan du køre forbi Den Gamle Digegaard eller Frederiksborg Slot, der er fyldt med julestemning. Du nemt bruge hele december på at besøge alle Sjællands julemarkeder og til det har vi samlet en liste over, hvilke julemarkeder, du bør besøge.

Julemarked Sjælland

Julemarkeder i Nordsjælland

Julemarked på Esrum Kloster

Smag på juledelikatesser og køb håndlavet kunstværk på julemarkedet på Esrum Kloster, der byder hele familien velkommen til hyggelig julestemning.

Hvornår: d. 26. – 27. november og d. 3. – 4. december.

Læs mere her.

Julemarkedsdage på Garbolund

Tag på tur i til en rigtig julelandsby, når du besøger Garbolund i juletiden. Her kan du se på finde julegaveideer, lave sjove aktiviteter og lune dig på varm suppe eller gløgg.

Hvornår: Hver weekend fra d. 19. november

Læs mere her.

Julemarkeder på Sydsjælland

Julemarked på Engestofte Gods

Med et væld af boder, julemandens værksted og Luciaoptog, skaber julemarkedet på Engstofte Gods en fortryllende julestemning. Et skønt julemarked for både store og små juleelskere.

Hvornår: d. 3. – 4. december.

Læs mere her.

Julemarked på Den Gamle Digegaard

Der er masser af godter til ganen, hvis du besøger Den Gamle Digegaard i december. Julemarkedet byder på en lækker juleplatte til de sultne maver, og æbleskiver til den lille sult. Så du kan roligt bruge lang tid i boderne, uden frygt for at blive sulten.

Hvornår: 3. – 4. december.

Læs mere her.

Jul på Gavnø Slot

Besøg et af Danmarks største julemarkeder på det julepyntede Gavnø Slot. Her kan du shoppe løs i over 100 stande, der byder på alt fra julepynt og -dekorationer til søde julegodter.

Hvornår: d 4. – 6. november og 11. – 13. november.

Læs mere her.

Julemarked på Ny Kirstineberg Gods

Besøg et helt nyt julemarked på Kirstineberg Gods, hvor du kan snolde lokale produkter fra de mange stande mens børnene bliver underholdt med sjove aktiviteter. Når julesulten melder sig er der både flæskstegssandwich og æbleskiver.

Hvornår: d. 10. – 11. december.

Læs mere her.

Julemarked i Midt- og Vestsjælland

Jul på Tadre Mølle

Der er rig mulighed for at finde unikke, håndlavede produkter på julemarkedet på Tadre Mølle, så tag familien under armen og besøg den gamle vandmølle.

Hvornår: 4. december

Læs mere her.

Julemarked i den gamle Byrådssal i Roskilde

Det historiske lokale emmer af gammeldags jul, når det fyldes op med hjemmelavet julepynt, unikt håndværk, delikatesser og meget mere. Julemarkedet i Bryrådssalen sætter desuden fokus på genbrug og bæredygtighed.

Hvornår: d. 19 – 20 november

Læs mere her.

Jul på Ryegaard

Tag en juletur i hestevognen, gå på opdagelser blandt de mange stande og spis dig mæt i lækker julemad, når du tager til Jul på Ryegaard. Her er plads til alle, og julestemning for alle pengene.

Hvornår: Hver weekend fra d. 26. november – 18. december.

Læs mere her.

Julemarked i Sct. Hans Have

Tag på julemarked i den idylliske Sct. Hans Have i Roskilde, hvor drivhusene er fyldt op med julepynt og gaveideer. Cafeen byder på varm gløgg og julelækkerier.

Hvornår: Hver weekend fra d. 12. november – d. 18. december.

Læs mere her.

Julemarkeder i København

I hovedstaden finder du masser af store og små julemarkeder i hele december. Besøg det store H.C. Andersen Julemarked eller tag til Jul i Tivoli. Se vores anbefalinger til julemarkeder i København her.

Læs også