julemarked i odense
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Odense

21. november 2022
af Redaktionen
Foto: VisitOdense
Julelysene er hængt op, og de granbeklædte boder er fyldt med julepynt og julelækkerier i december, når hyggelige julemarkeder indtager Odense by. Se, hvor du finder julemarkeder i Odense her.

Hvor er der julemarkeder i Odense?

Der er flere store julemarkeder, du kan besøge i Odense, og hvis du har en hel weekend, kan du måske endda nå dem alle. Odenses største julemarked finder du i den gamle bydel på Sortebrødre Torv, hvor det har været de sidste 17 år.

Der er både indendørs og udendørs julemarkeder i Odense, så selv hvis vinterkulden er hård, kan du hygge dig med julestemning. Hvis december viser sig fra sin smukke side, kan du opleve julestemning i Odense Zoo eller se byens store juletræ på Flakhaven.

Bliver det derimod for koldt at gå ude, kan man søge ly i det varmere Storms Pakhus, der bliver omdannet til et stort hyggeligt julemarked.

Er du vild med julemarkeder, er der desuden masser at finde i hele landet. Se vores store guide til julemarkeder her.

Hvornår er der julemarked i Odense?

Julemarkederne i Odense starter i den sidste weekend i november, hvor Storms Pakhus åbner dørene for et hyggeligt julemarked. Dernæst kan du de to første weekender af december tage på julemarked i Fyns gamle bydel eller i Den Fynske Landsby.

Vil du på julemarked i Odense i år? Så har vi samlet en guide til tre hyggelige julemarkeder, du kan besøge herunder.

Julemarkeder i Odense i år

storms pakhus julemarked
Storms Pakhus

Julemarked i Storms Pakhus

Tag hul på julehyggen den første adventsweekend ved at gå på opdagelse i Storm Pakhus’ mange juleboder, der gemmer på både julepynt og julegodter. Blandt de ca. 40 boder kan du helt sikkert finde en jule- eller adventsgave eller måske den sidste pakke til pakkekalenderen, inden vi går ind i december.

Hvornår: d. 16. - 17. november kl. 11:00 – 16:00.

Læs mere her.

Odense julemarked
VisitOdense

H.C. Andersens julemarked i Odense

De to første weekender i december bliver Sortebrødre Torv i Odense centrum tryllet om til et traditionsrigt og historisk julemarked med masser af boder og hyggelige oplevelser. Besøg det stemningsfulde H.C. Andersen julemarked og find alt fra flot håndværk til klassiske julegodter.

Hvornår: d. 3. - 4. & 10. - 11. december. Lørdage fra kl. 10:00 – 18:00 og søndage fra kl. 10:00 – 16:00.

Læs mere her.

den fynske landsby julemarked
Bjørn Klausen, Museum Odense

Jul i Den Fynske Landsby

For første gang i 10 år, bliver Den Fynske Landsby en juleby, som du kan besøge de første to weekender i december. Du kan rigtig komme i julestemning med landsbyens beboere og som bonus se nogle af kulisserne fra årets julekalender, ’Julehjertets hemmelighed’, som er optaget i landsbyen.

Hvornår: d. 3. - 4. & 10. - 11. december kl. 10:00 – 15:00.

Læs mere her.

Hvor er der julemarkeder på Fyn?

I Odense kan du finde flere store julemarkeder, men der er også masser af julemarkeder at finde andre steder på Fyn. Du kan f.eks. besøge Egeskov julemarked, som er et af landets største slotsjulemarkeder på smukke Egeskov Slot. Hvis du er vild med den herskabelige slotsjul, kan du også tage forbi Langesø Slot, der bliver tryllet om til et hyggeligt julemarked fra slutningen af november.

I en af Fyns større byer, Nyborg, kan du også opleve ægte julestemning til julemarkedet i den gamle Kongeby eller du kan tage forbi julemarkedet på Boltinggaard Gods.

Fyn byder på masser af større og mindre julemarkeder, der skruer helt op for julestemningen. Find alle Fyns julemarkeder og deres åbningstider på Visit Fyn lige her.

Læs også