julemarked jylland
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Jylland

29. november 2022
af Redaktionen
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Julemarkederne får ’det mørke Jylland’ til at stråle, når de indtager både store og små byer med lys, gran, håndværk og julelækkerier. Skal du på juletur i Jylland, har vi lavet en guide til hyggelige julemarkeder her.

Hvis du bor i det jyske eller bare bevæger dig vest på i løbet af juletiden, er der rig mulighed for at få masser af julestemning blandt de mange julemarkeder i Jylland.

Julemarkederne tryller byer, slotte og herregårde om til hyggelige julebyer med rig mulighed for juleshopping og masser af spiselige julelækkerier.

Hvor er der julemarkeder i Jylland?

Der er julemarkeder i både Nord-, Midt- og Sydjylland, som du kan besøge i løbet af december og november. De store byer, som Aarhus og Aalborg har flere forskellige julemarkeder, men i det mindre byer dukker julemarkederne også op på stribe.

I det nordlige Jylland er der Jul i Den Gamle Badeby Løkken, midtpå kan du finde julemarked i Viborg, og drager du mod grænsen er der Julemarked på Koldinghus – og det er blot for at nævne nogle få.

Jylland byder faktisk på så mange julemarkeder, at du får travlt, hvis du skal nå dem alle. Derfor har vi lavet en guide nogle af de hyggelige julemarkeder, du kan besøge her.

Julemarked Jylland

Uanset om du befinder dig i Syd-, Midt eller Nordjylland, kan du finde julemarkeder lige om hjørnet. Her får du et overblik over, hvilke julemarkeder du kan finde i de forskellige dele af Jylland.

Nordjylland

Ålbæk julemarked

Tag godt med tøj på og besøg et af Danmarks største udendørs julemarkeder, hvor du helt sikkert får stillet julesulten og skruet op for julestemningen.

Hvornår: Hver weekend fra d. 11. november – 11. december.

Læs mere her.

Julemarked i Den Svenske Sømandskirke

Hirtshals turisme inviterer til et stemningsfuldt julemarked med håndværk og lækre specialiteter i Den Svenske Sømandskirke, hvor man kan julehygge med familien og snakke med de mange udstillere.

Hvornår: d. 3. - 4. december

Læs mere her.

Jul i Den Gamle Badeby Løkken

Løkken er kendt for sommerstemning og badeferie, men i julen bliver badebyen tryllet om til en eventyrlig juleby med juleboder og gratis risengrød!

Hvornår: d. 18. december

Læs mere her.

Jul på Voergaard Slot

Opleve et traditionelt julemarked for hele familien, når Voergaard Slot danner rammerne for årets julemarked. Her er julesjov for både store og små.

Hvornår: d. 25. november – d. 4. december

Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken, som ellers altid er smuk, er et rent juleeventyr, når den bliver pyntet i et hav af julelys. Helt klart et besøg værd, hvis du vil have julestemning for alle pengene!

Hvornår: d. 5. november – d. 30. december

Læs mere her.

Midtjylland

Jul på Stougaarden i Silkeborg

Der er både julemarked og juletræssalg på Stougaarden, hvilket garanterer masser af julehygge helt frem til jul. Julemarkedet byder på noget for hele familien med boder, aktiviteter og julegodter.

Hvornår: d. 19. november – d. 23. december

Læs mere her.

Julemarked på Nytorv i Viborg

Altid hyggelige Nytorv er forvandlet til en juleby fyldt med juleboder, der byder på gløgg, æbleskiver, risengrød, flæskestegsburger og meget mere.

Hvornår: d. 2. december – d. 23. december

Læs mere her.

Julemarked på Vestermølle

Der er sikret hyggelig julestemning på julemarked Vestermølle med boder, der har alt fra nisser og juledekorationer til tasker og børnetøj. Inden du kører hjem, kan du også købe årets juletræ.

Hvornår: d. 3. – 4. december

Læs mere her.

Julemarked på Gothenborg

Både hverdage og weekender kan du besøge julemarkedet på Gothenborg, hvor der både er inspiration til julegaverne og mulighed for at handle til julemiddagen.

Hvornår: d. 25. november – d. 16. december

Julemarkeder i Sydjylland

Tirsbæk gods julemarked

Fæld et juletræ, nyd et varmt glas gløgg og slip børnene fri til sjove aktiviteter til Tirsbæk Gods’ julemarked. Her kan du også købe godsets egne produkter, honning eller vin.

Hvornår: d. 10. – 11. og 17. – 18. december.

Læs mere her.

Jul på Gram Slot

Besøg Gram Slots julelade og kom i julehumør med julede fortællinger, skøn julemad og julekoncerter. Det er en juleoplevelse, man ikke vil være foruden!

Hvornår: d. 1. – 18. december

Læs mere her.

Jul på Sønderskov

Museet Sønderskov i Brørup spreder julestemning med friskbagte klejner, stande med smukke tin og sager, du kan købe med hjem og hyggelige julehistorier.

Hvornår: d. 3. – 4. december

Læs mere her.

Vejens Julemarked

Med inspiration fra de traditionsrige tyske julemarkeder med masser af boder og duften af diverse julegodter. Julemanden kigger også forbi.

Hvornår: d. 9. – 11. december

Læs mere her.

Julemarked på Koldinghus

Gå et overflødighedshorn af julehygge i møde, når Koldingshus åbner et stort inden- og udendørs julemarked med over 70 udstillere, julemusik og workshops.

Hvornår: d. 2. – 4. december

Læs mere her.

Julebyen Tønder

Julen spreder sig i Tønders gader med julelys, julemandsoptog og en duft af brændte mandler. Besøg Tønders juleby og de mange hyggelige juleboder.

Hvornår: Alle dage frem til jul

Læs mere her.

Julemarked i Stalden ved Diget

Tag en tur forbi Højer og besøg Stalden ved Diget, hvor du kan finde alt fra juledekorationer til hjemmelavede julegodter og julestemning i lange baner.

Hvornår: Hver weekend frem til jul

Læs mere her.

Læs også