julemarked aalborg
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Aalborg

21. november 2022
af Redaktionen
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er ingen tvivl om, at julen har ramt Aalborg, når de traditionsrige julemarkeder åbner og tryller gaderne om til en ægte juleby. Her får du en guide til fire hyggelige julemarkeder.

Man går mellem hyggelige træboder med gran, håndlavet julepynt og julegodter mens den varme gløgg luner hele kroppen og de lidt kolde fingre. Man skulle næsten tro, at man havde nået Nordpolen, men nej, det er bare det nordlige Danmark, der byder på en fantastisk julestemning, når julemarkederne i Aalborg åbner.

Hvor er der julemarkeder i Aalborg?

Midt i Aalborg City er der garanteret julestemning for både store og små, når det store julemarked på Gammeltorv rulles ud med et væld af juleboder. Gammeltorv er dog ikke det eneste sted, du kan mærke julestemningen i Aalborg.

Både Vor Frue Kirke og Aalborg Kloster sætter nemlig også rammerne for nogle af Aalborgs hyggelige julemarkeder, mens Huset i Harrisgade igen i år åbner dørene for det traditionsrige julemarked. Allborgs gader er faktisk fyldt med julemarkeder, du kan besøge!

Læs også: Guide til årets julemarkeder i Danmark

Hvornår er der julemarked i Aalborg?

Julemarkederne i Aalborg starter allerede d. 18. november og fortsætter helt indtil d. 23. december, så der er rig mulighed for at få besøgt de forskellige julemarkeder. Julemarkederne har forskellige åbningsdatoer og -tider, så planlæg gerne dit julebesøg på forhånd.

Julemarkeder i Aalborg i år

Aalborg byder på både store og små julemarkeder, men de har alle til fælles, at de er fyldt med masser af julestemning, julegodter og kreativ julepynt. Her har vi samlet fire hyggelige julemarkeder, du kan besøge i Aalborg, uanset om du bor der eller bare kommer forbi på visit.

Julemarked på Gammeltorv

Aalborgs største julemarked forvandler Gammeltorv i Aalborgs midte til et ægte julelandskab med granpyntede boder, masser af julelys, diverse flotte julenips og ikke mindst søde, lune julegodter til ganen. Psst… Du kan endda være heldig at møde julemanden.

Hvornår: 18. november – 23. december

Læs mere her.

Julemarked Huset Hasseris

Tag på julemarked i hjertet af Aalborg, når HUSET i Hasserisgade inviterer til et hyggeligt julemarked den første søndag i advent. Juleboderne er fyldt med flot og kreativt håndværk og design, og caffen byder på varm æbleskiver og gløgg.

Hvornår: d. 27. november

Læs mere her.

Julemarked hos Aalborg Kloster

Tag på et kunstnerisk og kreativt julemarked i Aalborg Kloster, hvor du kan købe unik keramik, glaskunst, skulpturer og meget mere som julegave til dig selv eller dine kære. Der vil være rig mulighed for at finde den perfekte, unikke og personlige julegave, du måske lige står og mangler.

Hvornår: d. 3. – 4. december

Læs mere her.

Julekoncert og julemarked i Vor Frue Kirke

Kom i julestemning med smukke julesalmer sunget af koret og gå på opdagelse i hyggelige juleboder, der sælger alt fra juledekorationer til kunsthåndværk. Køb en billet og få den hyggeligste juleoplevelse med både mad og drikke, mens du støtter en god sag.

Hvornår: d. 30. november

Læs mere her.

Hvor er der julemarkeder i Nordjylland?

Hvis du befinder dig i det nordjyske, er det ikke kun i Aalborg, du finder julemarkeder. Nordjylland byder nemlig på masser af skønne julemarkeder, som Albæk julemarked, der er et af Nordjyllands største julemarkeder. Du kan også besøge julebyen i Frederikshavn eller tage forbi Voergaard Slot og se den smukke herregård pyntet op til jul.

Læs mere om julemarkederne i Nordjylland på Enjoy Nordjylland her.

Læs også