dronning margrethe
Kongehuset

Dronning Margrethe om beslutningen: "Jeg tror, det er godt for dem"

29. september 2022
Af: Aviaya Hansen
Foto: Javad Parsa/NTB/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe udtaler sig om beslutningen, der fratager prins Joachims børn deres titler som prinser og prinsesser.

Siden dronning Margrethe offentliggjorde i går beslutningen om at fratage Nikolai, Felix, Henrik og Athena deres prinse- og prinsessetitler, har samtlige medier jagtet en kommentar fra regenten.

I går aftes mødte hun pressen, da hun deltog i forskningens aften på Nationalmuseet.

- Det er overvejelser, som jeg har gået med ganske længe, og jeg tror, det er godt for dem, sagde dronningen i følge BT om dagens beslutning og gjorde det klart, at hun har truffet den for børnebørnenes skyld.

Hun hævdede desuden over for avisen, at hun endnu ikke har set sin families udtalelse om beslutningen.

- Jamen, det må man jo se, hvordan man… jeg har ikke selv set det, må jeg sige, lød det fra dronningen i følge TV 2.

Grevinde Alexandras udtalelse er fuldstændig uden omsvøb og har givet genlyd i hele medielandskabet.

- Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, udtaler Alexandra gennem sin presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen på vegne af ikke kun sig selv og sine sønner, men også for prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn prins Henrik og prinsesse Athena.

TV 2 har talt med Helle von Wildenrath Løvgreen, som ikke køber præmissen om, at Margrethe har taget beslutningen for sine børnebørns skyld.

- Det ved jeg i hvert fald fra grevindens to sønner, at det er ikke sådan, de ser det. De er født sådan her, de har været på "arbejde" med deres forældre fra de var helt små og hele deres opvækst. De bærer den her titel med stor stolthed, siger hun.

Denne artikel blev først bragt på Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også