https://imgix.femina.dk/2022-09-28/20220928-140939-L-5692x3795ma.jpg
Kongehuset

Prins Joachims børn mister deres titler som prinser og prinsesse

28. september 2022
Af: Nicklas Erik Lagerstorf
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena vil fra næste år kun kunne kalde sig grever og komtesse af Monpezat. Kongehuset har valgt at fratage Joachims børn titlerne.

Alle prins Joachims fire børn bliver nu frataget deres titler som prinser og prinsesser. Det oplyser Kongehuset.

Fra den 1. januar 2023 skal prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena bære titlerne som grever og komtesse af Monpezat.

- I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Det betyder også, at prins Joachims fire børn ikke længere vil blive omtalt som kongelige højheder.

- Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer, forklarer Kongehuset.

Kongehuset slår fast, at det er dronning Margrethes beslutning, at fire af hendes i alt otte børnebørn får frataget titlerne som prinser og prinsesse.

Samtidig oplyser Kongehuset, at dronningens valg og beslutning er i tråd med retningen i andre kongehuse, som har foretaget lignende ændringer.

- Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år, skriver de.

I udmeldingen bliver det også fastslået, at prins Joachims fire børn fastholder deres plads i arverækken.

På det mere personlige plan begrunder dronning Margrethe sin beslutning med, at hun ønsker at bane en vej til et mere selvstændigt liv for sin børnebørn.

- Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer, skriver Kongehuset.

Denne artikel blev først bragt på Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også