Jonna og Carsten
Gift ved første blik

Det er slut: Konflikt eksploderer i "Gift ved første blik"

1. oktober 2021
af Benedikte Brix, Se og Hør
Foto: Snowman Productions
Spoiler! "Gift ved første blik"-parret har et så voldsomt sammenstød i seneste afsnit, at Jonna og Carsten går fra hinanden, før eksperimentet er ovre.

Denne artikel blev første gang udgivet hos seoghoer.dk.

I dagens afsnit af "Gift ved første blik" går det helt galt mellem programmets ældste par, Jonna og Carsten.

En konflikt mellem de to eksploderer, da de hver især har en meget forskellig tilgang. Jonna er stresset over manglen på alenetid, og derfor trækker hun sig og forlader diskussionen – mens Carsten følger efter for at løse problemet.

Hvilket bare gør Jonna endnu mere stresset over ikke at få plads.

Som seere måske bemærker, har Jonna fået nok - men hun har faktisk fået helt nok. Til SE og HØR bekræfter hun og Carsten, at parret efter optrinnet ikke længere deltager i eksperimentet.

– Jeg ønskede ikke at udforske vores ægteskab yderligere, siger Jonna, mens Carstens udlægning er:

­– Den landede der, at der ikke var så meget mere at komme efter, og kontakten døde.

Jonna og Carsten

Parret optræder heller ikke i programmets teaser for næste uges afsnit.

Jonna bliver rørt over at se episoden igen på tv, og hun ville ønske, at hun ikke havde trukket den så langt med så mange konflikter, fortæller hun.

­– Det er jo bestemt ikke sjovt at se på. Og mange følelser kommer op igen samtidig med at jeg oplever dagen endnu engang. Der var små tegn undervejs, som gjorde noget i mig – her skulle jeg nok have sagt fra, før vi endte så langt fra hinanden.

Derfor gik det galt

­– Det, der førte til det endelige brud, var udelukkende dårlig kommunikation mellem Carsten og mig. Den morgen, hvor jeg rejser mig og går, så gør jeg det, fordi jeg ikke længere ønsker den form for dårlig kommunikation og en konstant opslidende dårlig stemning mellem os, siger Jonna.

Carsten synes heller ikke det er sjovt at genopleve konflikten på skærmen, selv om han forsøgte at bruge de råd, han havde fået af programmets parterapeut:

­– Det føles ubehageligt, og jeg er ked af, at det endte, som det gjorde.

­– Vi havde fået at vide til vores parterapi, at vi skulle prøve at sige vores tanker højt til hinanden. Så samtidig med at jeg forsøgte ikke at presse Jonna, så fortalte jeg, hvad jeg havde af tanker i mit hoved. Men i bagklogskabens lys har disse udmeldinger sikkert gjort, at Jonna har følt sig presset.

Carsten har fået meget ud af at deltage i "Gift ved første blik", mens Jonna tager lidt mindre med videre.

­– Jeg har lært meget om mig selv og mine værdier og grænser, men nogle gange er mennesker bare så langt fra hinanden, at det ikke er muligt at mødes, fortæller hun og fortsætter:

­– Der var ikke noget at bygge på i vores relation, vi var meget langt fra hinanden i såvel værdier samt på personlighed.

Carsten har tænkt på, om der er noget, han kunne have gjort anderledes i forhold til parrets kommunikation.

­– Jeg har blandt andet måtte indse, at der er mennesker, der ikke har samme kommunikationsform og -behov, som jeg har, siger han og understreger, at han er glad for at have medvirket i eksperimentet.

­– Jeg har på ingen måder fortrudt, at jeg har været med. Tværtimod har jeg været meget glad for det. Og jeg har da også lært noget om mig selv og hvor galt, det kan gå, når kommunikationen ikke fungerer.

– Nogle gange skal jeg lade være med at stirre mig blind på ordene og lægge mere mærke til følelserne, der er involveret, og reagere på dem.

Læs også