den store bagedyst
Se, lyt & oplev

Den store bagedyst er i gang – få vinderopskriften hver uge

20. august 2013
af redaktionen
Nu er anden sæson af DRs 'Den store bagedyst' på banen, og der er garanti for et overflødighedshorn af kage, flødeskum og chokolade. Hver onsdag får du ugens vinderopskrift her på femina.dk

I denne sæson af 'Den store bagedyst' skal deltagerne prøve kræfter med en lang række udfordringer. De skal bl.a. vise dommerne, at de mestrer både chokoladepynt, sprøde marengsbunde og flettet brød. Og så skal deltagerne i 'Den store bagedyst' selvfølgelig bage en masse kager.

Dommerparret er igen Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, og Peter Ingemann er vært på godset Vinderslevholm ved Silkeborg. I hvert program af 'Den store bagedyst' må én af de ti deltagere forlade programmet, når dommerne vurderer hvem der har præsenteret det mindst imponerende bagværk. I finalen vil tre stå tilbage og dyste om titlen som Danmarks bedste amatørbager 2013.

- Nu er det jo anden sæson af 'Den store bagedyst', og mine forventninger, de er i hvert fald ikke blevet mindre. Vi vil kræve rigtig meget af de ti deltagere, der har taget den her udfordring op: De skal være knivskarpe, velforberedte, og så skal de vise, at de virkelig vil det her, siger dommer og konditor Mette Blomsterberg om forventningerne til denne sæsons af 'Den store bagedyst'.

MANGEARTEDE UDFORDRINGER I DEN STORE BAGEDYST

Konkurrencerne, som deltagerne skal dyste i i 'Den store bagedyst' er meget forskelligartede. Nogle vil tage udgangspunkt i dansk kagekultur, mens andre vil være inspireret af det fineste bagværk fra udlandet. Nogle af udfordringerne vil være kager, der kan inspirere hvem som helst til straks selv at prøve at gøre deltagerne kunsten efter derhjemme, imens andre vil være spektakulær kagekunst, hvor kun de allerskrappeste kan være med.

'Den store bagedyst' starter tirsdag den 20. august kl. 20.00 på DR1 og vises otte tirsdage.

Hver uge får du vinderopskriften fra "Ugens mesterbager" her på femina.dk – lige til at gå i gang med selv.

Læs også