https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1336_den_store_bagedyst.jpg
Desserter

Den store bagedyst: Appelsinbagels

4. september 2013
af Charlotte Hallbæck
Ugens mesterbager i ”Den store bagedyst” blev dansk-australieren River, der sluttede programmet af med at bage appelsinbagels. Her får du opskriften på de lækre stjerneformede bagels med appelsingelé og fløde-chokolade

Ingredienser

  • 300 g mel (stærkt/med højt gluten indhold)
  • 250 g alm. mel + ekstra til bordet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 35 g gær
  • 90 ml. lunkent vand
  • ca. 150 g appelsinsaft (3-4 appelsiner)
  • 1 æg (let rørt sammen)
  • skal fra 3 appelsiner
  • 2 spsk. Flydende honing
  • 1.5 spsk salt
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra ½ citron

Få de en masse vinderopskrifter fra Den store bagedyst her

Topping:

  • Ca. 100 g smeltet fløde-chokolade

Poaching:

  • Vand
  • 1 spsk. lyst muskovadosukker

Appelsingelé:

  • 1 appelsin
  • 50 g sukker
  • saft fra ½ citron
  • ½ dl vand
  • 2 blade husblast

Fremgangsmåde

1. Rør alle ingredienserne til dejen sammen. Når den hænger sammen vendes den ud på et meldækket bord og lad den hvile i 10 min. Ælt dejen i ca. 15 min. til den er smidig og glat.

2. Del dejen i 12 lige store portioner. Rul hvert stykke til en fin kugle og placer den på et meldrysset spækbræt. Dæk med oliesmurt vitawrap og lad hæve i 45-60 min, eller indtil den har dobbelt størrelse.

3. Når den er dobbeltstørrelse laves der et hul i midten med en grydeske eller lign., og stræk derefter hullet med dine fingre. Tildæk bagels og lad dem hæve igen i ca. 30-45 min. (gerne 24-28 grader)

4. Opvarm ovnen til 200 grader. Bring en stor gryde med vand i kog sammen med 1 spsk. lyst muskovadosukker. Tilfør bagels en efter en og kog i 1 min på hver side. Tag dem op med en hulske, og placer dem kort på en afkølingsgitter imens de drypper af.

5. Pensel med pisket æg.

6. Læg bagepapir på 2 bageplader og smør let med olie. Placer bagels med god plads imellem dem. Efter 10 min. byttes pladerne rundt i ovnen og roteres. Og bages i yderligere ca. 10-12 min.

7. Lav geléen ved at lægge husblas i blød i koldt vand. Kog appelsinstykker uden skal, sammen med sukker, vand og citron. Kog i 10 min. med låg. Tilsæt husblassen og lad stå i 10 min. Sigt geléen og varm evt. op før brug, hvis den har sat sig.

Læs også