Se, lyt & oplev

Dejlig er den himmel blå - her får du teksten

18. december 2015
af Emilie Dahm Reimar
"Dejlig er den himmel blå" - kan du huske teksten? Den får du her sammen med et printvenligt hæfte med julens sange. Glædelig jul!

Dejlig er den himmel blå

Dejlig er den himmel blå,lyst det er at se derpå,hvor de gyldne stjerner blinke,hvor de smile, hvor de vinkeos fra jorden op til sig.

Det var midt i julenat,hver en stjerne glimted mat,men med ét der blev at skueén så klar på himlens buesom en lille stjernesol.

Når den stjerne lys og blidsig lod se ved midnatstid,var det sagn fra gamle dage,at en konge uden mageskulle fødes på vor jord.

Vise mænd fra Østerlanddrog i verden ud på standfor den konge at oplede,for den konge at tilbede,som var født i samme stund.

De ham fandt i Davids hjem,de ham fandt i Betlehemuden spir og kongetrone,der kun sad en fattig kone,vugged barnet i sit skød.

Stjernen ledte vise mændtil vor Herre kristus hen;vi har og en ledestjerne,og når vi den følger gerne,kommer vi til Jesus krist.

Denne stjerne lys og mild,som kan aldrig lede vild,er hans Guddoms-ord det klare,som han os lod åbenbare,til at lyse for vor fod.

 

"Dejlig er den himmel blå" - Tekst:: N.F.S. Grundtvig, 1810"Dejlig er den himmel blå" - Melodi: C.E.F. Weyse, 1837

 

 

Klik her for at downloade en printvenlig version af "Glade jul" samt alle julens andre sange og salmer, samlet i et fint hæfte:

julens_sange_femina.pdf

 

julesange