https://imgix.femina.dk/media/article/1509_7-9-13.jpg
Se, lyt & oplev

Christina og Jesper fra ”7-9-13”: Man skal huske det kærlige klap bagi

2. marts 2015
af Nana Langhoff
foto: DR
Vi mødte Christina og Jesper for første gang sidste år i tv-serien ”7-9-13”, der følger fire danske par igennem de første år af deres ægteskab. Siden sidste år har Christina fået sit ønske om et barn opfyldt, men med storken kommer også en hverdag med nye kompromiser

Da fire vidt forskellige familier sidste år tonede frem i DR1-programmet ”7-9-13” gav de seerne en unik chance for at få et indblik i ægteskabets udfordringer på tæt hånd. Serien følger nemlig fire danske par og deres ægteskab gennem en årrække.

Et af parrene var Christina og Jesper fra Holbæk, der også tonede frem i første afsnit af den nye sæson, som gik i luften sidste mandag på DR1. De mødte hinanden på deres fælles arbejde, hvor Jesper var chef. For hende var det meget vigtigt at få børn, hvorimod Jesper aldrig havde skænket det en tanke. Men kærlighed handler jo om kompromis, så hvad gør man så?

Parret fra "Gift ved første blik": Man er nødt til at gå på kompromis

Jesper havde egentligt ikke troet, at han ville have børn. Men så mødte han Christina, og hun kunne ikke undvære. Jesper gik på kompromis, Christina blev gravid og nu er de blevet forældre til lille nye Cornelius. Det er ikke mere end et par måneder siden, at Christina og Jesper blev forældre. Og Cornelius er et ønskebarn, ikke mindst for Christina, som efter at have mistet sin mor, fik endnu større behov for at udvide familien.

- Det er jo er en del af livet at få børn, så der kommer et tidspunkt, hvor man gerne vil have, der kommer en til, fordi man ønsker at give noget videre. Og efter jeg mistede min mor, kunne jeg mærke, at det var rigtigt vigtigt for mig at skabe min egen familie.

Har ændret mening

Jesper har aldrig haft det samme behov for at få børn som Christina. Det har aldrig sagt ham det store, men han gik på kompromis og gav Christina det hun ønskede sig allermest.

- Hvis det ikke var fordi, at det var det Christina ville, så var jeg nok gledet udenom det.

Men efter at Cornelius er kommet til verden, må han se sig solgt til bleer og babymos.

- Jeg har ændret mening omkring det at få børn, det er svært ikke at gøre. Nu hvor Cornelius er kommet, er det jo fantastisk.

Christina synes også, Jesper har taget faderrollen til sig på flotteste vis.

- Når man ser sin mand med babyen, så bliver man jo helt nyforelsket. Det har været helt fantastisk. Det var også Jesper, der stod med Cornelius den første gang, fordi han blev taget med kejsersnit. Det var fedt at se, at Jesper bare trådte ind og var far.

Man skal huske at kysse

Parret lægger i programmet ikke skjul på, at det har været en udfordring at blive gravid. Og seerne har fulgt med i, at Christina har fået fertilitetsbehandling og i spænding venter på om graviditeten er en realitet. Og nu hvor familien har fået et tredje medlem, er det svært at undgå, at hverdagen ændrer sig. Jesper har selv truffet den beslutning at få et nyt job, som er mere baby-venligt end diskoteksbranchen. Han har startet et tømrerfirma og det tærer på kræfterne at skulle passe to nye projekter.

- Der er dage hvor jeg har mere overskud, når jeg kommer hjem end andre, men jeg tror egentligt, at vi har fået et ret nemt barn, for han opfører sig rimeligt godt og han er ikke oppe hele natten.

"Det føltes så rigtigt at sige ja til Simon", fortalte Ibi Støving i et interview sidste år, inden hun giftede sig med Simon Makinok

Christina nyder at være på barsel, men indrømmer at det også kan være en mundfuld.

- Nogle gange kan jeg få helt dårlig samvittighed over at sige det er hårdt, når man virkeligt har ønsket sig det barn, men det er jo super fantastisk og han er jo vildt skøn.

Når man går fra at være et par til også at være mor og far, er det helt naturligt at der i hverdagen opstår nye kompromiser, man skal forholde sig til. Det kan Christina og Jesper sagtens genkende. De fortæller, at Cornelius nu er omdrejningspunktet og ham, der har førsteprioritet, men de gør stadigt meget for at holde gnisten og kærligheden ved lige.

- Jeg synes, vi er gode til at huske at få kysset godnat og farvel om morgenen og få snakket. Jeg sender også billeder af Cornelius til Jesper i løbet af dagen, så han kan følge med. Selvfølgelig har man ikke de samme friheder, men man skal huske at give hinanden det kærlige klap bagi og få kigget hinanden i øjnene. Det synes jeg, vi er rigtigt gode til. Forklarer Christina.

I det hele taget mener Jesper, at de har et solidt og problemfrit forhold.

- Jeg synes ikke vi har haft nogle problemer, det kører bare derud af. Jeg synes vi er gode til at tage os af hinanden.

Læs også