https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1349_gift_ved_foerste_blik.jpg
Kærlighed og sex

Parret fra ”Gift ved første blik”: Man er nødt til at gå på kompromis

9. december 2013
af Rikke Lund
Simon og Mie blev gift i tv-programmet ”Gift ved første blik” uden at kende hinanden på forhånd, og seerne har kunnet følge dem fra deres første møde på rådhuset til en spirende forelskelse med op-og nedture. Som det eneste par i programmet er de stadig sammen i dag, men det har krævet nogle kompromiser.

Simon og Mie har kendt hinanden i seks måneder. I de seks måneder har de også været gift. Ægteskabet blev arrangeret af fire eksperter i DR3’s tv-program ”Gift ved første blik”, og som det eneste ud af tre par, holder de to stadig sammen.

Men arrangerede ægteskaber er ikke vejen frem. Men man kan måske alligevel lære lidt fra det, fortæller parret i et interview til FEMINA i denne uge.

Simon: Nej, vejen frem er ikke et arrangeret ægteskab, men vejen frem er, at tage nogle af de ting som man kan lære af det her med. Du finder ikke bare hele pakken i én, du er nødt til at gå på kompromis nogle steder, og du er nødt til at arbejde for at få det til at fungere. Og det er nok det, vi har lært allermest af det her. Du bliver nødt til at samle energi til at være partner derhjemme, for det kræver hårdt arbejde at få ting til at passe sammen og prioriteringer.

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard og hendes mand levede hver deres liv

Mie: Ja, lad være med at være så kritisk så hurtigt. Jeg tror, vi er alt for fokuserede på, at alt i vores liv skal være perfekt. Vi skal have det perfekte job, vi skal have de perfekte fritidsinteresser, lad os lige tage det et hak ned. Det perfekte er ikke nødvendigvis lykken, og hvis man stiler efter det perfekte, så opnår man aldrig noget. Måske er det uperfekte egentlig det perfekte?

Har et arrangeret ægteskab gjort det nemmere for jer?

Mie: Vi er blevet godt rustet til at håndtere konflikterne, fordi vi skulle tage dem fra start af, der har ikke været noget, der kunne bygge sig op. Vi har ligesom været obs på problemet og har kunnet snakke om tingene løbende. Så det tror jeg klart har gjort os stærkere. Om det så har været nemmere, det ved jeg ikke, men jeg tror, det bliver bedre i det lange løb, end hvis vi ikke havde været alt det igennem.

NOGET MAN SKAL KÆMPE FOR

Parret fik fire uger til at finde ud af, om de ville forblive gift eller lade sig skille. Finde ud af om de kunne blive forelskede eller skulle ud på singlemarkedet igen. Men selvom det var stressende, var det også en lærerig oplevelse om kærlighed:

Mie: Det der kom bag på mig, det var, at det svingede så meget. Jeg havde regnet med, at enten blev jeg vild med ham, eller også blev jeg ikke vild med ham. Den der vekslen frem og tilbage, den havde jeg slet ikke set komme, og det var virkelig hårdt.

Simon: Kærlighed kan komme til at gøre rigtig ondt, hurtigere end jeg lige havde troet. Mie kom utrolig tæt på meget hurtigt i løbet af de første 14 dage, og så var det som om, at hun begyndte at skubbe mig lidt væk. Det gjorde ondt. Og så er det noget, man skal kæmpe for, det er ikke noget, der bare kommer nemt.

LÆS OGSÅ: ”Der er noget usexet ved kvinder, der bare synes man er fed, fordi man er kendt”, siger Timm Vladimir

Læs også