https://imgix.femina.dk/media/c509b7dffe9040b6ad68bad96e9ded82.jpg
Se, lyt & oplev

Annette Heick: I julen skal vi hjælpe dem, der har dårligere end os selv

8. december 2011
af Redaktionen
Annette Heick elsker julens traditioner, men kunne godt undvære julegaverne, hvis hun til gengæld fik lidt mere sne juleaften. Læs om Annette Heicks hyggelige juletraditioner her

Hvad holder du allermest af ved julen?
Jeg elsker traditionerne. Jeg var på et tidspunkt træt af dem, men når man selv får børn, så genoplever man alt det gode igennem dem. Jeg er vild med forberedelserne sammen med børnene. F.eks. læser vi hvert år den hyggelige nissebog om "hyggen". 24 afsnit skrevet af Ib Spang Olsen.

Hvordan holder du jul, og hvad spiser I?
Jeg tror drejebogen er ens for de fleste familier: Forberedelser om formiddagen/tidlig eftermiddag. Ved tretiden kommer familien, klokken fire ser vi Disneys Juleshow og spiser godter, klokken 18 går vi til bords og spiser and og flæskesteg efterfulgt af ris a la mande. Siden går vi om træet med et hav af julesange, og vi slutter altid af med en speedet version af "Nu det jul igen". Så pakker vi op enkeltvis og er klar til julefilm og noget koldt at drikke, når vi nærmer os elleve.

Læs også: Find dit julepynt i skoven

Hvordan ville din perfekte juleaften være?
Få gaver. Masser af sne.

Hvis du stikker af fra Danmark, hvor tager du så hen?
Jeg har én gang været i England juleaften. Det var så godt vejr, at vi var i haven i korte ærmer om dagen. Det duede slet ikke for mig.

Er der en helt speciel juletradition, som du/din familie altid overholder?
Masser! Før i tiden gik vi i kirke i Sorgenfri om eftermiddagen, men da vi jo bor i Sverige, tager vi i stedet til børnegudstjeneste lokalt om formiddagen. Juletræet køber vi allerede omkring den 12. december. for at få det maksimale ud af det. Jeg elsker at pynte træet. Til gengæld skal det ud inden nytår. Og så må det gerne være tre meter højt.

Læs også: Find dine julearrangementer til julen 2011 her

Vi deler også julekurve ud til de fattige og hjælper med at skrabe penge ind til Dansk Folkehjælp, som også hjælper fattige. Jeg synes, det er et af julens vigtigste budskaber, at vi skal hjælpe dem, der har det dårligere end os selv. Og så får børnene herhjemme i øvrigt deres gave fra os om morgenen, så de kan have glæde af den hele dagen og ikke skal gå og vente.

Er der noget du ikke kan lide ved julen?
Ødselhed. Vi lægger altid op til én gave pr. par. Også til børnene. Det er så frustrerende, når der er for mange pakker. Og jeg synes, de mange penge kan bruges på noget bedre end overflødighedsgaver.

Annette Heick er lige nu aktuel i Elsk Mig i Nat X-Mas, der spiller indtil 30. december 2011 i Tivoli. Læs mere om musicalen her

Læs også