https://imgix.femina.dk/media/article/sup-board-primary.jpg
Annonce
Se, lyt & oplev

4 tips: Her er aktiviteterne, der forlænger din ferie

11. september 2019
af Aller Native, i samarbejde med Ford
Ferie er sundt for dig, og du behøver ikke give afkald på alle de ting, du forbinder med ferie, selv om arbejdet kalder igen. Få øjnene op for de små oplevelser, der gemmer sig i hverdagen, og der, hvor vejen bugter sig.

Når arbejdet kalder, viger feriefornemmelserne for hverdagen, og du er ikke alene, hvis du allerede savner spontane strandture, lange aftener på terrassen og mindeværdige udflugter. Lene Dahlquist er kommunikationschef hos Ford og stor tilhænger af at hive de små ferieoplevelser med ind i hverdagen, så sommeren varer lidt længere, og det ikke er nær så hårdt at vende tilbage til skrivebordet. – Jeg har selvfølgelig også de der uger, hvor der er travlt på arbejdet, og jeg bare går kold på sofaen, når jeg kommer hjem, men det er ikke de dage, man husker, vel? Overskud til at lave noget er vigtigt for mig, men det behøver ikke være store ting. Der er masser af små skønne ting, man kan lave, der forlænger feriefølelsen, siger Lene Dahlquist, der har masser af idéer til at være spontan både med familien og på egen hånd.

LÆS OGSÅ: 5 genveje til mere overskud

SUP-board

En forskningsoversigt udarbejdet af Københavns Universitet og Region Hovedstaden i 2018 beviste, at færden i naturen har en stor positiv effekt på stress. Og der er masser af friluftsaktiviteter, der kan hives med ind i efteråret. – For tiden holder jeg meget af at SUP-boarde. Jeg har et oppusteligt board, som jeg kan have i bagagerummet og have pumpet op på 10 minutter, fortæller Lene Dahlquist, hvis næste projekt er at kaste sig ud i yoga på SUP-board.

https://imgix.femina.dk/sup-board-i-bagagerum.jpg

Filmaften under åben himmel

Der hersker en særlig stemning foran det udendørs lærred ved Lynge Drive In Bio, hvor Lene Dahlquist gerne kommer med bilen ladet med sine to børn, kæresten og en masse snacks. Stamgæsterne giver et anerkendende båt i hornet under rulleteksterne, hvis filmen har været særligt god, og der blinkes med lygterne, når der kysses på lærredet. Lene Dahlquist synes, det er en fantastisk måde at se film på.
– Det kan noget helt specielt, når man slår sæderne ned og ligger hele familien og ser film på det store lærred ud gennem et åbent bagagerum.

LÆS OGSÅ: Lene Dahlquist er deleforælder: "Sådan balancerer jeg spontanitet, frihed og deleordninger"

Roadtrip med et tvist

Der skal ikke store udsving på kilometertælleren, før du har retning mod nye eventyr. Da Lene Dahlquist for nylig overraskede sin kæreste med en mini-roadtrip til hans fødselsdag, var det ikke meningen, at de skulle langt væk.
– Jeg dukkede op i bilen, og så skulle min kæreste trække lod om de forskellige destinationer, jeg havde skrevet på nogle sedler. Personligt håbede jeg lidt på Fyn eller Sydsverige, men vi endte med en weekend på Lolland-Falster, hvor vi fik presset os ind til en spontan middag på Hotel Bandholm og en tur på mikrobryggeri. Det var den bedste tur, og destinationen var jo også en overraskelse for mig.

https://imgix.femina.dk/ford-focus_0.jpg

Aftensmad i det fri

Efter Lene Dahlquists to børn er blevet ældre, er det nemmere at ændre på hverdagens rutiner med kort varsel – uden at det skal være besværligt og krævende.
– Hvis efteråret viser sig fra sin skønneste side med en lun og solrig aften, skrotter jeg altså dagens madplan og smører nogle hurtige sandwicher i stedet. Og så kører vi ud til et lille stykke strand og holder picnic. Det kan jeg også godt finde på at gøre alene, hvis mine børn er hos deres far.

https://imgix.femina.dk/aftensmad-i-det-fri.jpg

Se videoen, og hør Lene Dahlquist fortælle, hvad hun elsker mest ved at SUP-boarde:

https://imgix.femina.dk/ford-faktaboks_1.jpg

Læs mere om den nye Ford Focus her

Læs også