https://imgix.femina.dk/media/article/genvejen-til-overskud-header.jpg
Annonce
Krop & velvære

5 (nemme) genveje til mere overskud om vinteren

13. januar 2020
af Aller Creative Studio, i samarbejde med Ford
Nogle gange er det de små ting, der skal til for at vende mundvigene opad og løfte humøret, når vintertrætheden rammer. Fornyet energi giver dig mere overskud, du kan bruge på dig selv og på andre. Få 5 tip til at trodse vintermørket lige her.

Når det er mørkt derude, fuld fart på arbejdet, og hverdagens pligter suger energi, skal der nogle gange graves ekstra meget efter overskuddet. Lene Dahlquist, der er kommunikationschef hos Ford, har gjort en dyd ud af at sætte kulør på den vinterkolde hverdag.
- Det er vigtigt at komme ud at lave noget, men det er bare meget lettere om sommeren. Når det er gråt og koldt, ender man hurtigt i sofaen, men det synes jeg bare gør mig endnu mere træt og sløv, siger Lene Dahlquist.
I vinterhalvåret er der jo lige så mange timer i døgnet, som der er om sommeren. Også selv om det ikke føles sådan. Lene Dahlquist prøver at bruge hverdagens pauser på noget af det, der giver hende god energi. Her er hendes bedste tip til at få mere overskud i hverdagen – også når det er koldt og mørkt.

1. Væn dig til det kolde gys

En tur i havet i de koldeste måneder føles som en genstart af kroppen og giver et skud af energi. Lene Dahlquist er en erfaren vinterbader, der gerne kører rundt med badetøj og håndklæde i bilen, så hun altid har mulighed for et iskoldt dyp på vej hjem fra arbejde.
Tip: Vil du i gang med at vinterbade? Som begynder er det en god idé at bade i en klub, så du kan stille spørgsmål til de mest erfarne i flokken - og ikke mindst nyde den varme sauna efterfølgende.

LÆS OGSÅ: 4 (og anderledes) skønne udendørsaktiviteter

2. Gør transporttid til kvalitetstid

Køreturen til og fra arbejde er ikke spildtid. Lene Dahlquists bedste tip til dem, der skal bag rattet hver dag er at bruge turen på de mørke landeveje på noget, der giver god energi. Nogle gange bliver det til en god snak med en veninde, og der ryger også tit en podcast på anlægget.
- Jeg tror, at jeg har hørt alle true crime-podcasts på markedet. Nogle gange bliver det så spændende, at jeg bliver nødt til at blive siddende på p-pladsen, når jeg er kommet på arbejde for at høre et afsnit færdigt.

https://imgix.femina.dk/ford-focus-interioer_1.jpg

3. Tag omvejen

Lene Dahlquist har aldrig været fan af at holde i kø, og hvis trafikmeldingen varsler tæt trafik, lader hun navigationen guide til en omvej.
- En motorvejskø gør bare ingen i godt humør, vel? Så er det meget sjovere at køre af de små landeveje.
Ud over at vække køreglæden, giver omvejene også Lene Dahlquist mulighed for at opdage nye spændende områder, som ryger på listen af steder, der skal undersøges nærmere, næste gang hun har tid til en lille oplevelse ude i det blå.

4. Fejr hverdagen

Hvorfor er det kun de store ting, der skal fejres? I Lene Dahlquists familie findes en stribe af traditioner, som markeres med en lille udflugt eller noget andet sjovt.
- Forårets første varme solstråler skal altid fejres med en is på havnen. Og når den første sne falder, springer vi ud i haven for at lave sneengle - helst nøgne. Og vi skal da finde på endnu flere fejringer, for det er jo fantastisk, når man lige kan forvandle en kedelig grå tirsdag til en mindeværdig dag.

https://imgix.femina.dk/lene-dahlquist.jpg

LÆS OGSÅ: Lene Dahlquist er deleforælder: "Sådan balancerer jeg spontanitet, frihed og deleordninger"

5. Dyrk nysgerrigheden

Hverdagstrummerum kan brydes op af en sjov og anderledes hobby, som skiller dagene fra hinanden. Lene Dahlquist elsker at kaste sig over noget nyt.
- Jeg er nærmest barnligt nysgerrig og vil gerne prøve alt muligt. Og det må meget gerne være ting, der sender mig en tur op i skoven i Sverige, hvor jeg har en ødegård. Jeg har blandt andet kastet mig over at tappe birkesaft og at gå på svampejagt.

https://imgix.femina.dk/ford-focus_1.jpg
https://imgix.femina.dk/ford-faktaboks_4.jpg

Læs mere om den nye Ford Focus her

Læs også