https://imgix.femina.dk/media/article/lene-dahlquist-header.jpg
Annonce
Selvudvikling

Lene Dahlquist er deleforælder: "Sådan balancerer jeg spontanitet, frihed og deleordninger"

21. oktober 2019
af Aller Creative Studio i samarbejde med Ford
Lene Dahlquist elsker muligheden for at bryde ud af rutinerne og tage på eventyr. Alligevel skulle hun lære at nyde friheden til at køre ud i det blå, da hun efter sin skilsmisse skulle undvære sine døtre noget af tiden. Nu har familien helt styr på, hvad der fungerer for dem, og det har givet en hverdag krydret med små pauser og spontane oplevelser, der giver balance til arbejde, praktiske gøremål og deleordninger.

For adskillige år siden købte Lene Dahlquist, kommunikationschef i Ford, en ødegård i Sverige. Det var før GPS’ens tid, så det var med et vejkort på passagersædet, at Lene Dahlquist kørte rundt i de svenske skove.
- For at være helt ærlig, så glemte jeg helt at kigge på kortet, før jeg allerede var faret vild. Det betød, at jeg i starten kunne være væk i flere timer, når jeg skulle handle, men nu kender jeg alle smutvejene, griner Lene Dahlquist.

Eventyrlysten har nok altid været der, og den er ikke blevet mindre af at have en bil, der kan hjælpe med alt og finde frem til den nærmeste tankstation eller takeaway.
- Hvis jeg skal et eller andet nyt sted hen, zoomer jeg altid lidt ud på kortet for at se, hvad der ligger i nærheden. På den måde har jeg opdaget en masse nye steder.

Det er ikke altid, at Lene Dahlquists to piger på 12 og 16 år er lige så friske på impulsive eventyr, men når dagen er omme, kan de oftest godt se fidusen i det.
- Det kan jeg jo høre, når vi sidder og snakker i bilen på vej hjem. Min bucket-liste er lang nok til masser af ferie- og weekendture. Lige nu drømmer jeg lidt om at gå Caminoen med min ældste. Det ville være en kæmpe oplevelse. Men det kan godt være, at vi begynder med Camønoen, siger Lene Dahlquist og tilføjer, at det vigtigste er, at hverdagen spiller for hende selv og dem, hun elsker.

https://imgix.femina.dk/ford-focus-interioer_0.jpg

En hverdag i balance

Det har ikke altid været en mulighed at være spontan. Efter sin skilsmisse for mere end 10 år siden skulle Lene Dahlquist og eksmanden have hverdagen til at gå op med små børn, der skulle være hos både mor og far.
- Det at være deleforælder er selvfølgelig noget, man skal vænne sig til, men der også fordele i det. Jeg vil altid savne mine piger, når de ikke er hos mig, men jeg har lært at sætte pris på den frihed, jeg har i de uger, hvor pigerne er hos deres far.
- Mor-tid er man ikke altid selv herre over, men når jeg er alene, ryger rutinerne, og så nyder jeg, at bilen holder i indkørslen, og jeg altid kan stikke af sted og lave et eller andet. Det er ikke altid, at jeg gør brug af det, men bare muligheden giver mig en fed følelse af frihed.

Der er også blevet plads til flere pauser i hverdagen, og Lene Dahlquist nyder at dyrke yoga, når hun skal have kvalitetstid med sig selv.
- I løbet af sommeren har jeg dyrket yoga under åben himmel. Det har været helt fantastisk. Jeg fandt et dejligt uprætentiøst hold i Roskilde, hvor jeg bor. Jeg nyder jeg den pause, det giver mig.

LÆS OGSÅ: 4 aktiviteter, der forlænger din ferie

Der er blevet lagt arbejde i at finde balancen i hverdagen. Men den fungerer for hele familien. Der bliver gjort plads til både rutiner og eventyr rundt om deleordninger. Med de erfaringer og oplevelser, der er røget med undervejs, kunne man måske tillade sig at være klichéagtig og spørge Lene Dahlquist, om det er rejsen fremfor destinationen, der er vigtig?
Hun griner og er allerede ved at undersøge, om der skulle være et par spændende afstikkere på vej hjem.

https://imgix.femina.dk/ford-focus-landevej.jpg
https://imgix.femina.dk/ford-faktaboks_2.jpg

Læs også