Se, lyt & oplev

14 podcasts, du skal høre denne sommer

af Emilie Søndergaard Christiansen 30. juli 2021
Foto: Shutterstock
Er du i tvivl om, hvilken podcast du skal gå i gang med denne sommer, har vi herunder samlet inspiration til, hvad du kan lytte til. En podcast er perfekt både til både solskins- og regnvejrsdage, og derfor er det bare med at dykke ned i listen og finde den podcast, der passer til dig.

1. Sårbar og Stærk – Politikens Forlag i samarbejde med femina

I podcasten ”Sårbar og Stærk” taler forfatter Ulla Hinge Thomsen med mennesker, der har tænkt over deres sårbarhed, og som har nogle særlige erfaringer med det.

Gennem samtaler forsøger Ulla Hinge Thomsen at finde ud af, hvordan disse mennesker tackler sårbare situationer og følelser, hvad de oplever som sårbart, og hvad de lærer af det.

Ulla Hinge Thomsen har blandt andet besøg af tidligere minister Ritt Bjerregaard, der fortæller om at balancere det at være stærk og sårbar, forfatter Thomas Rydahl, der fortæller om at være sårbar i et parforhold og mediechef Camilla Kjems, der fortæller om, hvordan hun har balanceret sårbarheden i sit job som leder i mediebranchen.

Lyt til Sårbar og Stærk her, her og her.

2. 112 for knuste hjerter – LOUD

Maria Jencel er vært på denne podcast, hvor hun hver uge taler med en ny kendt gæst om at få sit hjerte knust.

Hvordan kommer man videre fra et brud? Og hvordan tackler man egentlig at få sit hjerte knust?

Podcasten er en hjælp til alle, der har prøvet at have hjertesorg, og som har brug for hjælp til at komme videre og ud på den anden side.

Blandt gæsterne er skuespiller Rosalinde Mynster, svømmer Sarah Bro og musiker Shaka Loveless.

Lyt til 112 for knuste hjerter her, her, her eller her.

3. Fremmed i familien – Politikens Forlag i samarbejde med femina

Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie?

Det spørgsmål stiller forfatter Katrine Marie Guldager sig selv i podcasten ”Fremmed i familien”. Katrine Marie Guldager har selv prøvet at føle sig fremmed i sin egen familie, og hun har også skrevet en roman om netop dette.

Efter hun havde udgivet sin roman, var der flere, der kontaktede hende for at fortælle om deres egne oplevelser med at føle sig udenfor i deres familie.

Det resulterede i denne podcast, hvor Katrine Marie Guldager taler med psykologer og eksperter om, hvorfor det kan være nødvendigt at bryde med sin familie.

Lyt til Fremmed i familien her eller her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4. Det perfekte offer 3 – DR P1

På Odense Universitetshospital har flere kvindelige kræftpatienter gennemgået et ”krop og kræft”-forløb, hvor fokus er på at dyrke motion undervejs i kræftbehandlinger.

En fysioterapeut står i spidsen for behandlingen, og i begyndelsen virker alt til at være godt.

Hurtigt begynder fysioterapeuten dog at sende private beskeder til de forskellige kvinder, der er en del af behandlingsforløbet.

Beskeder, der langsomt glider over i at handle om en seksuel fantasi, han har, og som han gerne vil udleve med kvinderne.

Nemlig at have sex med dem det sted, hvor de har gået til behandling hos ham.

Tre kvinder står frem i podcasten og fortæller, hvordan fysioterapeuten har presset og udnyttet dem i en af de mest sårbare perioder af deres liv.

Og det kommer frem, at det angiveligt skulle dreje sig om langt flere end de tre kvinder.

Podcastens vært Emil Eusebius taler med de forskellige kvinder om deres oplevelser, og han afslører dybt problematiske sider af hospitalets sagsbehandling og Patientstyrelsens rådgivning.

Lyt til Det perfekte Offer 3 her, her eller her.

5. Let’s Not Meet – A True Horror Podcast

Værten på denne podcast, Andrew Tate, læser virkelige og uhyggelige historier op i hvert afsnit.

Folk sender deres historier ind til Andrew Tate, og fælles for dem er, at de alle handler om nogen eller noget, de ikke ønsker at møde (igen).

Temaerne i fortællingerne er forskellige, men handler i høj grad om mystiske og uhyggelige hændelser fra folks hverdag.

Fælles for alle historierne er, at de bliver afsluttet i denne stil: "Så til den person, der stod i min have og kiggede ind gennem mit vindue. Let’s not meet."

Lyt til Let’s Not Meet – A True Horror Podcast her, her eller her.

6. The Catch and Kill Podcast with Ronan Farrow – Pineapple Street Studios

I denne podcast dykker journalist og vært Ronan Farrow ned i det store forarbejde, der lå bag hans afsløringer af de overgreb, som den magtfulde filmproducent Harvey Weinstein begik mod flere kvindelige skuespillere og ansatte.

I 2018 afslørede Ronan Farrow afslørede Harvey Weinsteins mange overgreb, og i podcasten fortæller han om de metoder, han brugte for at nå dertil.

Han fremhæver det store net af kilder, der hjalp ham på vej, hvor alt lige fra whistleblowers til en spion til de mange modige kvinder, der stod frem, har været medvirkende til at fælde Harvey Weinstein.

Du kan lytte til The Catch and Kill Podcast with Ronan Farrow her.

7. Hvem er… - DR LYD

Jada? Det spørgsmål forsøger vært Pelle Peter Jencel at få svar på i denne podcast, der netop handler om at komme bag om radio-hits og lære musikere at kende på en helt ny måde.

Senest er det sangerinden Jada, der har givet lytterne et indblik i sit liv, og hun fortæller blandt andet om at synge på vikingemarkeder, i sydsjællandske forsamlingshuse og på MGK.

Hun fortæller desuden om, hvordan det var at få sin første pladekontrakt, at blive ramt af stress midt i sit livs største drøm og musikalske gennembrud, og så tager hun os med ind bag tilblivelsen af nogle af sine største hits.

Lyt til Hvem er Jada her eller her.

8. Mor uden mand – Stork og Lindemann

Louise er 38 år, og hun vil gerne have et barn. Problemet er bare, at hun endnu ikke har fundet den mand, hun gerne vil have børn med, og hun er bange for, at tiden er ved at løbe fra hende.

Derfor beslutter hun sig for, at hun vil have et barn alene.

I denne podcast lader hun sin veninde Josefine Stork være med på sidelinjen, og man får som lytter lov til at komme med helt tæt på insemineringer, frustrationer, afmagt, glæde og håb.

Det er en hård kamp for Louise, og om det lykkes for hende at få opfyldt sit største ønske om at få et barn, kan du høre i podcasten.

Lyt til Mor uden mand her.

9. Fries Up Your Life – Nanna og Josephine i samarbejde med Podimo

”Din guide til voksenlivet med Nanna og Josephine”. Sådan beskriver Nanna Elizabeth Hovgaard og Josephine Kuhn, der også laver podcasten "Fries Before Guys" deres nyeste podcast "Fries Up Your Life".

Podcasten er en brevkasse, hvor de to veninder diskuterer lytternes dilemmaer.

Om man mangler tips til at starte sin egen podcast, råd til hvordan man får en kæreste, eller vejledning om hvorvidt man kan træffe et forkert livsvalg, står Nanna og Josephine klar til at hjælpe.

Man kan selv sende sit dilemma ind, hvis man ønsker Nanna og Josephines syn på det.

Lyt til Fries Up Your Life her.

10.  Skiftet – Heartbeats

I denne podcast er det Flemming Møldrup, der er vært, når han er på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i sit liv.

Blandt de personer Flemming Møldrup taler med er tv-vært Sarah Grünewald, iværksætter Mia Wagner og forfatter Sissel Jo-Gazan.

Sammen taler de om, hvordan et stort skift i deres liv har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

Med podcasten kan man få inspiration til, hvordan man selv kan finde sig til rette i en situation, der kan virke uoverskuelig.

Lyt til Skiftet her.

11. Kvart i sex – SAGA/Talk Town

Konkrete råd til et bedre sexliv er det, du får i denne podcast, hvor værterne, de to sexologer Amanda Lagoni og Asgerbo Persson guider dig gennem de problemer, der kan opstå, når det kommer til sex, kærlighed og parforhold.

Hvordan kommer man i gang med at have sex igen efter børn? Hvem skal tage initiativet? Disse spørgsmål blandt mange flere kan du få svar på.

Afsnittene varer hver især 15 minutter, så der er rig mulighed for at nå at lytte til podcasten i en travl hverdag.

Lyt til Kvart i sex her.

12. Mors afskedsbrev – DR LYD

Adrian Hughes er vært på denne podcast, hvor han fortæller åbent om det afskedsbrev, hans mor efterlod til ham og hans brødre, hvori hun udtrykte stor skuffelse over hans fire brødre. Men ikke ham.

Adrian Hughes forsøger derfor at dykke ned i sin mors både glamourøse og tragiske liv for at finde ud af, hvorfor hun blev, som hun blev.

Adrian Hughes opdagelser byder på både hemmelige adoptioner, påståede graviditeter, hastebryllupper og sære dødsfald i glamourøse omgivelser.

Der er fuld drøn på podcastens seks afsnit, der blandt også byder på et besøg af Lise Nørgaard, der var helt tæt på Adrians morfars liv som ung.

Lyt til Mors afskedsbrev her, her eller her.

13. Stalker: Mit fatale Tindermatch – Podimo

Et match med en 50-årig mand på datingappen Tinder bliver for Eydis Dali til hendes værste mareridt. I begyndelsen virker alt godt, men hurtigt udvikler forholdet sig.

Han vil være tæt på Eydis. Hele tiden.

Så tæt, at han blot to uger inde i deres forhold går fra fem fælles venner på Facebook til 50, og på et tidspunkt brækker han hendes ribben, fordi han krammer hende så hårdt.

Da Eydis siger fra, accepterer han det ikke, og hurtigt udvikler det sig. Manden begynder at stalke Eydis intenst i halvandet år.

I podcasten fortæller Eydis om sin kamp for at blive fri fra sin stalker.

Lyt til Stalker: Mit fatale Tindermatch her.

14. A Seat At The Table

Naima Yasin og Ingrid Magnifique Baraka udgør holdet bag podcasten "A Seat At The Table".

De tre kvinder taler ærligt om at være minoritet med afrikanske rødder i Danmark. De taler om alt fra deres følelser og holdninger til mænd, hår, sundhed og politiske overbevisninger.

De inviterer gæster med i deres podcast, så de sammen med lytterne kan lære, lytte og udfordre hinanden på nogle af de emner, der optager dem som sorte kvinder i Danmark.

Lyt til A Seat At The Table her.