ferie i et kloster
Rejser

Skøn ferie i spirituelt hotel

14. marts 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Hanne Høiberg, E. Gruber/Klösterreich m.fl.
Måske du skulle prøve at booke din næste ferie i et kloster? Et par dages ophold kan både være et tiltrængt åndehul og en kulturel oplevelse.

Ferie med gæstfrihed

Klostre har altid været gæstfrie, bundet af St. Benedicts regel om at åbne deres dør for enhver, Herren måtte sende deres vej.

Men inden for de senere år har gæstfriheden udviklet sig og nået et ganske andet, mere verdsligt niveau. Præcis som på Hotel an der Klosterpforte og hundreder af andre klosterhoteller og -pensioner rundt om i Europa.

De fleste er stadig forholdsvis simple og billige - et dobbeltværelse med morgenmad fås for under 80 euro. Men der er undtagelser i form af luksuriøse hoteller med gourmetrestauranter, hvor prisen for et dobbeltværelse med morgenmad ligger i 300 euros-klassen.

Men uanset prisniveau har langt størsteparten af hotellerne og pensionerne det til fælles, at der er en særlig spirituel ro over dem.

Læs også: Ferie på en husbåd

Af samme grund kan et par dages ophold være et tiltrængt åndehul med tid til at læse, sove, tænke tanker, eventuelt gå til gudstjeneste og slukke for mobilen.

Hotel an der Klosterpforte er ingen undtagelse. Dét, at Helfta efter 450 år igen er rammen om cisterciensernonneres liv, giver stedet en særlig aura.

Tag med på et spirituelt ophold til Kloster Helfta i Tyskland, St. Florian Kloster i Østrig, the Augustine i Tjekkiet eller klosterpensionen Assisi i Italien:

Kloster Helfta
Lutherstadt Eisleben, Tyskland
St. Florian
Linz, Østrig
The Augustine,
Prag, Tjekkiet
Klosterpension,
Assisi, Italien

FLERE INSPIRERENDE REJSEGUIDER

I ørkenelefanternes
tunge fodspor
Gå foråret i møde
til fods
De bedste feriehuse
i Sydeuropa

Læs også