washington
Rejser

INsiders guide til Washington

7. juli 2015
af Katrine Baumgardt
I vores 'INsiders guide' samler vi de bedste rejsetips fra en række kvinder, som kender et land, et område eller en by særdeles godt - de er vores INsidere. I vores guide til Washington har vi bedt stewardesse, Mette Vilstrup, om at give sit bud på de mest lokale og unikke oplevelser i imponerende Washington.

Mette Vilstrups guide til Washington

Jeg har nok været i Washington over 40 gange de seneste otte år, så jeg kender byen godt og har mine yndlingssteder.

Her skal du gå på opdagelse

https://imgix.femina.dk/madogbolig/maryhill_museum2_fotograf_josh_partee.jpg

Maryhill Museum. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Rejser til Washington

Museumsshopping

Museer i Washington er gratis, og der er mange at vælge imellem. Maryhill Museum, Bainbridge Island Museum of Art, Smithsonian National Museum of the American Indian og National Museum of Natural History for bare at nævne nogle stykker! Arlington-kirkegården er også værd at besøge – for at gå sig en tur og lade sig berøre at historierne bag hver eneste hvide sten.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/arlington_national_cemetery_u.s.jpg

Arlington kirkegården. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Indtryksfuldt museum

Den største oplevelse, jeg har haft i USA, har været at besøge Holocaust-museet. Jeg har været på en del museer om holocaust, men intet har gjort så stort indtryk på mig som dette. Det skal opleves, og ikke læses om. 100 Raoul Wallenberg Place.

LÆS OGSÅ: Billed-dagbog fra Malaysia

Her skal du sove

Adams Morgan og Georgetown

Selv har jeg forelsket mig i to bestemte kvarterer i Washington – Adams Morgan og Georgetown. Jeg anbefaler, at man bor i en af disse to – de er efter min mening nogle af de mest hyggelige kvarterer i Washington. Kvarteret Adams Morgan består af små byhuse i alle farver, og der er blomster og haver i alle retninger. Der er et torv, hvor der hver dag sælges friske, økologiske grøntsager.Georgetown ligger tæt på centrum og indeholder alt lige fra de dyre butikker til en den kendte cupcake-butik, hvor der allerede fra morgenstunden er kø. Særligt er jeg vild med deres Ralph Lauren-butik, hvor jeg ofte har købt mig fattig i bælter, sko og trøjer.

Den bedste shopping

Yndlingskvarteret

Jeg foretrækker at shoppe i Georgetown. Her finder man nogle meget lækre vintage- og high-end-butikker. I disse gader kan man få alle de mærker, man håber på at finde, når man er i USA. Endnu en fordel er, at de tit har varerne, længe inden de kommer til Danmark, samt et meget større udvalg.

Brooks brothers

Et amerikansk mærke, som jeg elsker, er Brooks Brothers. De laver alt fra suits til jobbet til lækkert, casualt tøj i en fantastisk kvalitet. De kan skræddersy tøjet, eller man kan købe det, de har i butikken. Når man først har været inde at shoppe der, er det svært at finde andet. Butikken ligger i Georgtown, men kan findes overalt i USA. 3077 M St NW.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/michael_kors_outlet.jpg

Potomac Mills. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Et godt kup

Hvis man er kommet for at gøre et godt kup, er det hos Potomac Mills. Det er et kæmpe outlet, som ligger uden for D.C. De har en KÆMPE Ralph Lauren butik, hvor alle varer er langt under halv pris. 2700 Potomac Mills Cir, Woodbridge, VA 22192, USA.

LÆS OGSÅ: Tricket til at undgå jetlag på ferien

Mine yndlingsspisesteder

Cupcakes

Cupcake-butikken Georgetown Cupcake er et besøg værd. Den er ejet af to søde søstre, som også selv står i butikken. Det kan godt være, at man ikke har et ord for hygge på engelsk, men alligevel fanger denne butik essensen af ordet! 3301 M Street, Washington D.C.

Skaldyr ved floden

Fra cupcake-butikken er der kun to minutters gang til Potomac River. Det er et af de smukkeste områder i byen, og her kan jeg helt klart anbefale, at man køber en skaldyrstallerken og et stort glas californisk chardonnay på en af de mange udendørsrestauranter.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/dd_georgetown_2.jpg

Dean & Deluca. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Et madmarked

En anden speciel madoplevelse kan fås hos madmarkedet Dean & Deluca. Her er fyldt med alt, hvad en sulten mave kan begære – kager, sushi, tapas og lækker, luksus-takeaway. Georgetown 3276 M ST. NW.

TIP: Man kan følge med i Mettes rejser og liv på hendes blog frkvilstrup.dk.

LÆS OGSÅ: Forførende og betagende Boston

Læs også