Juletraditioner
Popkultur

Redaktionen: Her er vores juletraditioner

21. november 2017
af Charlotte Nordell Carlsen
Foto: Privat, All Over Press, Inge Skovdal, Carina Krüger og Betina Hastoft
Har du også nogle faste juletraditioner, som du tager frem hvert år? Her på SØNDAGs redaktion elsker vi den søde juletid. Mød en håndfuld fra redaktionen og læs om vores traditioner.

Læs om redaktionens hyggelige juletraditioner

https://imgix.femina.dk/karen_0.jpg

Karen Ellehøj, redaktionschef: Duften er mors småkager

Første søndag i advent tager jeg min allerstørste røreskål frem for at tilberede min mors småkager – én dej, fire slags småkager. Opskriften stammer fra et gammelt AMO-reklamehæfte, hvor hjørnerne – og dermed målene på ingredienserne – var smuldret væk. Derfor måtte min søster og jeg prøvebage flere versioner, indtil vi fandt den rette blanding. Når pladerne er sat i ovnen, og duften spreder sig i køkkenet, kommer jeg i julehumør. Og nej, det er sjældent, at småkagerne holder helt til jul! Vil du læse mere om juletraditioner? Så mød fire kvinder, der fortæller om deres bedste traditioner
https://imgix.femina.dk/elisabeth.jpg

Elisabeth Wille, sundhedsredaktør: Tid til at klippe-klistre

Da jeg var barn fandt vi den store klippe-klistre-kasse frem hver søndag i december. Så skulle der flettes stjerner og hjerter og limes kræmmerhuse. Det var skønt som lille barn, mindre sjovt som teenager, men nu igen skønt som mor til en datter. Traditionen er nemlig gået i arv, så hjemme hos os sidder vi også og klippe-klistrer hver søndag i advent. Al pynten bliver hængt på snore i stuen og havner til sidst enten på træet eller rundtomkring i huset. Glæder mig allerede!
https://imgix.femina.dk/marianne_0.jpg

Marianne Arnvig, sekretær: Ingen jul uden vaniljekranse

Hvert år står den traditionen tro på hjemmebag af forskellige slags. Og én opskrift, der går igen år efter år, er Mette Blomsterbergs vaniljekranse. Det er hårdt arbejde at få dejen presset gennem sprøjteposen, når den har stået på køl! Og lidt pebret er det også, hvis man skal bruge den dyre vaniljestang. Men - de er alle anstrengelserne værd! LÆS OGSÅ: 5 simple adventskranse, du kan lave i en fart
https://imgix.femina.dk/britta.jpg

Britta Bjerre, journalist: Min mand er den kreative

Hjemme hos os indfinder julestemningen sig altid helt præcist i dagene op til første søndag i advent. Det er nemlig her, traditionen foreskriver, at der laves adventskrans. Eller man skulle måske sige: der KREERES adventskrans! For mens den øvrige familie holder fingrene væk og i øvrigt også holder vejret, er det min mand, der med ildhu kaster sig over den betroede opgave. Med årene er fantasifuldheden bare taget til: Ét år var adventskransen bygget op som en futuristisk iglo af sukkerknalder, og året efter var det en krans af kanelstænger. Endnu et år var græsplænens mos blevet spraymalet hvidt og forvandlet til et juletræ med små buske... Resultatet er ikke altid lige kønt, men herlighedsværdien er i top! Og så er julestemningen i hus.

Ulrika Svedborn Jensen, kommerciel redaktør: Juledag med restemad

En af mine yndlingsjuletraditioner er 1. juledag, hvor jeg hvert år mødes med et par af mine nærmeste venner. Vi er iklædt hyggetøj, spiser restemad fra julemiddagen og ser (næsten) alle afsnit af "Stolthed og Fordom". Vi har gjort det i mange år efterhånden, og det er bare så hyggeligt. Dét – og Mr. Darcy – er jul for mig. LÆS OGSÅ: Mette Blomsterbergs julepynt: Disse farver pynter jeg op med til jul
https://imgix.femina.dk/kirstine.jpg

Kirstine Krefeld, madredaktør: Gløgg og hygge i sommerhuset

Jeg har fået en dejlig tradition med at tage i sommerhus med nogle gode venner op til jul. Vi har altid intentioner om at få klippet julepynt, men vi kommer som regel ikke længere end til gløggen og madlavningen – og så går vi ture ved vandet og snakker til langt ud på natten. Og netop det: gode snakke og at have tid til hinanden er for mig dét, julen handler om. Nå ja, og så maden selvfølgelig.
https://imgix.femina.dk/linda.jpg

Linda Christiansen, layouter: Kreativ julehygge

Mine børn og jeg har formet fantasidyr i marcipan lige så længe tilbage, jeg kan huske. Nu tager jeg børnebørnene med i køkkenet, og de elsker det! Vi triller kugler og dypper dem i frugtfarve og skaber hunde og drager og fantasidyr ud af marcipan. Der ryger også lidt marcipan ned, mens vi triller det – men det sjoveste for børnene er jo nok at forme marcipanen og skabe fjollede figurer.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også