Julepynt på grantræ
Selvudvikling

Mette Blomsterbergs julepynt: Disse farver pynter jeg op med til jul

17. december 2015
af Rikke Hast, redigeret af redaktionen
foto Heidi Maxmiling
Smuk julepynt. Hos Blomsterberg består julen af farverne hvid, sølv og natur – og en smule rødt.

Smuk julepynt

Når kalenderen viser 1. december hos Blomsterberg-familien, der består af Mette, husbonden Henrik og to døtre, bliver der for alvor pyntet op til jul. Kasserne fra loftet tages ned og på få timer er der julestemning i hele huset.

Men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke farver der bliver pyntet med. For tre år siden var Mette Blomsterbergs juletræ pyntet med guld og rødt. I år er pynten sølv, hvid og natur – og så er der altid levende lys på juletræet.

- Jeg tænker ellers ikke så meget i farvetemaer, men er nok meget traditionel. Jeg er ikke særlig meget til lilla, grøn og blå. Det er jeg på nogen måde heller ikke, når det ikke er jul. Jeg kan bedst lide de klassiske julefarver, mikset op med guld, sølv og natur. Og så er der lige nogle nisser, der skal være der, og som har fundet deres plads i bunden af juletræet, siger Mette Blomsterberg, der først pynter juletræ med sine døtre på juleaftensdag, til SØNDAG.

Mette Blomsterberg om krisen i sit ægteskab: Det var to væmmelige år

Er ikke den store gemmer

Mette Blomsterbergs juleforberedelser begynder altid med, hun får gjort huset ordentlig rent. Hun får vasket godt ned, så hun kan få al sin pynt op. For hænger den der først, er det jo svært at komme til.

Hvert år er der også noget af hendes julepynt, der ryger ud, for hun er ikke den store gemmer.

- Det skal virkelig have en betydning og en berettigelse. Og der har jeg selvfølgelig nogle få ting, som jeg værner om. Men jeg har ikke brug for at have 200 ting fra min mor f.eks., men jeg har nogle enkelte ting, som jeg passer rigtigt godt på, og som jeg ville have det forfærdeligt med at miste. Jeg er ikke så god til at dvæle ved, at jeg skal beholde et eller andet, bare fordi det har tilhørt en eller anden bestemt, forklarer Mette Blomsterberg.

Mette Blomsterbergs opskrift på kransekage – få den her!

Køber et enkelt stykke julepynt om året

Mette Blomsterberg køber heller ikke ny julepynt hvert år – kun en enkelt ting sammen med sin mand.

- Det, synes jeg, er hyggeligt. Henrik og jeg var f.eks. i Wien sidste år i begyndelsen af november. På en lille kærestetur, der bare varede et par dage. Og der købte jeg et par små glitrende juletræer, der er supersøde. Og så kan de spille. Jeg købte dem på et helt traditionelt julemarked. Og det var sådan nogle, hvor jeg tænkte, at det kunne være meget sjovt for pigerne at finde dem engang i et par kasser, når vi er døde og borte. Sådan nogle ting synes jeg, at det er skægt at købe. For så er der jo en historie bag, der gør, at det bliver andet og mere end bare pynt, siger Mette Blomsterberg.

Hendes mors broderede juletræsdug og en lille plastik-nissepige, hun fik af sin farmor som barn, kommer også frem hvert år til jul.

Foruden jylepynt, få også Mette Blomsterbergs opskrift på nøddesmåkager her

Herunder kan du også kigge i galeriet og finde andre lækre opskrifter fra Mette Blomsterberg

Læs også