Kronprinsesse Mary
Kongehuset

Kronprinsesse Mary: Vi vil også se på vores børns titler, når den tid kommer

30. september 2022
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret vil i fremtiden også se på deres børns titler, lyder det fra kronprinsesse Mary. Hun kalder fratagelsen af titler i kongehuset for en "svær beslutning".

Kronprinsesse Mary beskriver dronningens beslutning om at fratage prins Joachims børns titler som prinser og prinsesse som "en meget svær beslutning at skulle træffe og skulle modtage".

Det skriver Billed-Bladet.

Fredag morgen deltog kronprinsesse Mary i åbningen af den internationale ungdomskonference i Øksnehallen.

Her satte hun for første gang ord på den uro, der er opstået i kongehuset, efter at kongehuset onsdag meddelte, at prins Joachims fire børn mister deres titler som prinser og prinsesse fra det nye år.

Efter årsskiftet skal prins Joachims børn fremover tituleres grever og komtesse.

Og i går gav en tydeligt berørt prins Joachim et kort interview, hvor han rettede kritik mod kongehuset og måden fratagelsen af titlerne er blevet håndteret.

Kronprinsesse Mary fremstod også alvorlig og tydeligt berørt, da hun i dag kommenterede på beslutningen. Hun fortalte, at hun er forstående for de forskellige følelser, der er på spil:

– Forandring kan være svær og kan gøre rigtigt ondt. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige, sagde hun til pressen ved arrangementet i Øksnehallen.

Og fortsatte:

– Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer.

Kronprinsessen fortalte yderligere, at det ikke er til at sige, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når prins Christians tid begynder at nærme sig.

Læs også