https://imgix.femina.dk/media/article/wham.jpg
Popkultur

Julesange: De mest populære julesange og -salmer

7. december 2015
af redaktionen
Julesange spilles mest i december, hvor du kan høre de mest populære julesange på repeat. Se listen over de mest populære julesange og julesalmer her!

Julesange ringer julen ind, når de spilles i radioen i hele december, og når de danske julesalmer synges. Der findes et væld af julesange, men hvilken julesang er den mest spillede, og hvilken julesalme er mest populære? Få svaret her!

Allerede i november begynder de første radiokanaler at spille julemusik, og så er der ellers fuld smæk for julesangene i hele december. Og det er da også med at udnytte det, for vi hører som regel kun de klassiske julehits som ’Last Christmas’ og ’Jul i Angora’ denne ene måned om året.

Læs også: Fire hyggelige juletraditioner: Hvor de stammer fra?

Der findes et hav af forskellige julesange. Både de traditionelle julesange og julesalmer der hører sig til når dansen går om juletræet, som ’Kender ud den om Rudolf’ eller ’Et barn er født i Betlehem’. Og så er der de mere moderne julesange, som ’Let Love Be Love’ eller de helt nye julehits, som ’Guld Jul’.

Men hvilke julesange er blandt de mest populære og afspillede? Det kan du se lige her!

De mest populære og spillede julesange

På globalt plan er Mariah Carey’s ’All I want for Christmas den mest streamede julesang, stærkt efterfulgt af ’Last Christmas’ med Wham! Disse julehits er også i toppen blandt danskernes favorit-julesange. Listen over de mest spillede julesange skifter fra år til år og er forskellig alt efter, om det er de mest spillede julesange i radioen eller de mest populære julesange på Spotify.

Der er dog en vis enighed om, hvilke julesange, der altid ligger i top som de mest populære og afspillede. Se listen over nogle af de mest spillede julesange her:

 • ’All I Want For Christmas Is You’ – Mariah Carey

 • ‘Last Christmas’ – Wham

 • ‘Tinka’ – Burhan G og Frida Brygmann

 • ’Mistletoe’ – Justin Bieber

 • ’Santa Tell Me’ – Ariana Grande

 • ’I En Stjerneregn Af Sne’ – Mads Langer

 • ’Lille Store Verden’ – Rasmus Seebach

 • ’Driving Home for Christmas’ – Chris Rea

 • ‘Jesus & Josefine’ – Julie og Martin Brygmann

 • ’It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas’ – Michael Bublé

Læs også: Disse julemarkeder skal du besøge i år

 • ‘Do They Know It’s Christmas?’ – Band Aid 20

 • ‘Let Love Be Love’ – S.O.A.P, Juice, Christina og Remee

 • ’Jul Det’ Cool’ – Mc Einar

 • ’Jul i Angora’ – Drengene fra Angora

 • ’Merry Christmas Everyone’ – Shakin’ Stevens

 • ’Jingle Bell Rock’ – Bobby Helms

 • ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ – Brenda Lee, Mel & Kim

 • ‘Når Sneen Falder’ – Thomas Helmig og Søs Fenger

 • ’Jul På Vesterbro’ – Anders Matthesen

 • ’My Only Wish (This Year)’ – Britney Spears

Hvilken julesang har tjent flest penge?

De populære julesange bliver ved med at tjene penge hvert år, og blandt nogle af de mest indtjenende er Slades ’Merry Xmas Everybody’, ’All I Want For Christmas’ med Mariah Carey, den gode gamle ’White Christmas’ med Bill Cosby og selvfølgelig julehittet ’Last Christmas’ med Wham!

Selvom julesangene primært spilles i december, bliver de hurtigt klassikere, der kommer igen hvert år og spilles på repeat i julemåneden. Derfor tjener flere af de mest populære og kendte julesange stadig rigtig mange penge hvert år.

Danske julesange

Selvom mange af de store julehits er internationale og på engelsk, har vi også masser af gode danske julesange. Julesangene fra de danske julekalendere har det ofte med at blive store julehits!

Blandt julesange til børn og barnlige sjæle (som vi alle lidt er i december) går hits som ’Søren Banjomus’, ’Kender du den om Rudolf’ og ’Nu det jul igen’ aldrig af mode. Disse danske julesange synges ofte til festlige lejligheder gennem julen og ikke mindst, når der danses rundt om juletræet. Ej at forglemme ’På loftet sidder nissen’, som rigtig sætter tempo og fest i juletræsdansen!

Læs også: De bedste julefilm til at skrue op for julehyggen

Hvad er den mest populære julesalme?

Der findes mange gode danske julesalmer, som synes i kirken, og når vi danser rundt om juletræet. Blandt de mest populære julesalmer er ’Et barn er født i Betlehem’, ’Dejlig er Jorden’ eller ’Glade jul, Dejlige jul’.

Disse danske julesalmer er klassikere at synge i kirken omkring juletid eller når der danses rundt om juletræet. Når vi kommer til december, kan det godt være svært at huske alle de gode julesalmer, så derfor har vi samlet en liste over de 10 mest populære julesalmer samt tekster til julesalmerne, så I kan synge dem juleaften.

Download et julesanghæfte med de mest populære julesalmer her.

Hvad er den ældste julesang?

Julesalmen ’Et barn er født i Betlehem’ er ikke kun en af de mest populære julesalmer, men muligvis også den ældste julesalme. Det var oprindeligt en latinsk julesalme, der i midten af 1500-tallet blev oversat af en dansk sognepræst.

Det var først da kirkens gudstjenester begyndte at blive afholdt på dansk, at de danske julesalmer brød frem, og vi alle kunne synge med.

Læs også