Kultur

Er Mads en miniudgave af Grigo? Bedøm selv ...

Mads Andersen fra Aarhus har vundet fire mesterbagerforklæder. I træk! Alligevel mener han selv, at han er dårlig til at holde orden i køkkenet, og at han er lidt af en "koger".

I weekenden vandt Mads Andersen sit fjerde mesterbagerforklæde efter at have brilleret med Mont Blanc-kager, ladyfingers og Vol au Vents - I ved, de franske tarteletter.

De var så overdådigt lækre, at dommeren Markus Grigo ytrede ønske om at få dem serveret som sit sidste måltid. Han "kunne i hvert fald ikke have gjort det bedre selv," slog han fast. 

Måske ser den hærdede dommer en spejling af sig selv i den unge Mesterbager Mads? 

Det er vi i hvert fald andre, der gør. Smilet, hårfarven. Og øjnene, der ser en smule trætte, men ualmindeligt rare ud.

Og så er der fingerfærdighederne og en præcision, der er en tysk dessertkok værdig. 

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Mads Andersen selv er dog ikke typen, der sælger skindet, før bjørnen er skudt. Derfor kom det endnu en gang helt bag på ham, at han ville vinde titlen som Mesterbager. 

Og da han blev adspurgt til, om han stod i skudzonen for at ryge ud, svarede han:

- Det er i hvert fald svært at vide, hvad der skal ske.  

LÆS OGSÅ: Anne lavede en parabol af chokolade i "Den Store Bagedyst". Her er kagen, der aldrig fejler for hende

Men det var jo ikke svært at vide, at Mads Andersen ikke stod for skud efter at have lavet et hattrick af geniale kager. 

Ydmyghed er godt, men kære Mads, stå nu bare ved din vindertitel.

"Overraskende god i bagedysten"

Til sit forsvar siger Mads Andersen, at han altså ikke plejer at have så godt styr på tingene. Det, han er værst til, er at holde overblik, forklarer han i videoen herunder. 

Her afslører han også, hvad hans yndlingskage er, og hvilken kage han typisk laver, når han får gæster. 

- Det er, fordi jeg tit bare koger lidt. 

- Men jeg har været god til det i bagedysten, føler jeg. Overraskende god, siger han. 

Og mon ikke det fortsætter sådan. 

Læs mere om: