Hudpleje

Fem super effektive råd mod tør hud

Kan du mærke at sæsonen påvirker din hud, så den skriger på ekstra fugt? Her får du fem overraskende tips til at gøre den blød og medgørlig igen

Det kolde og fugtige vejr og den ekstra radiatorvarme indendørs sætter sit præg på huden, og mange oplever tør hud i denne tid. Det amerikanske sundhedssite Prevention.com har talt med lægerne Susan S. Taylor og Karen S. Harkaway fra Pennsylvania School of Medicine samt dermatologen Mary Lupo fra Tulane University School of Medicine. De præsenterer fem effektive veje til at give din hud den fugt, den tørster efter, så du kan holde den smidig og fri for sprækker hele vinteren. 
 
Her får du fagfolkenes fem bedste fugt-råd:
 
 
Giv mælk mod kløen
Er din hud begyndt at tørre ud, og har du fået en irriterende kløe deraf, så kan mælk fra køleskabet være din redning. Dup dine kløende pletter med mælk på en vatrondel, og lad det sidde i fem minutter. Mælk virker antiinflammatorisk og kan tage kløen og dermed stoppe den onde cirkel med kløe, der avler mere kløe.
 
Brug en tyk creme
Din tørre, kløende hud har brug for en rigtig fed creme. Jo tykkere, jo bedre. Har du en bodylotion, der er vandet og parfumeret, så pak den væk. Det gør tørheden og kløen endnu værre. En vaseline kan være en fin og billig løsning, hvis du virkelig har tør og irriteret hud. 
 
 
Giv fugt når du er i damp
Bliv inde på badeværelset efter dit bad med lukket dør, når du smører creme på. Og gør det umiddelbart efter, du har tørret dig. Det bedste tidspunkt at smøre creme på er nemlig, når din hud er blød og fugtet. På det tidspunkt suger huden bedst den fugt, du tilfører den. 
 
Tag en nat-kur
Hvis du er virkelig tør overalt, så kan du give din krop en fugtkur natten over. Hvis du har et badekar, så hop i det med lunken vand, og bliv til din hud rynker. Giv dig selv et tykt lag olie på fra top til tå. Tag både bukser og bluse på i seng, og brug gerne gammelt sengetøj, da det kan svine en del. Næste dag vil du kunne føle en stor forskel på din hud fra dagen før. Den er virkelig fugtmættet.
 
Fedt de tørreste steder ind og dæk til
De klassiske problemområder er på hænder, hæle og albuer. Hvis din hud er krakeleret, og du har problemer med at få det til at hele, så brug den fedeste creme eller olie, smør et tykt lag på, og tag en langærmet T-shirt med stramme ærmer, sokker og handsker på i seng. Det er ikke kønt, men det virker, fordi det holder på fugten på de tørreste områder.
 
Læs mere om: