Hudpleje

De bedste hudplejeprodukter til din hudtype

Har du også svært ved at vurdere, hvilke hudplejeprodukter, der passer til din hud? Og hvordan ved man i øvrigt, hvilken hudtype man lige har? Vi guider dig her til de bedste produkter, så din hud kan blive fugtig og fin uanset om den er tør, fedtet eller normal.

Tør hud, fedtet hud eller normal hud? Hudplejeprodukter til din hudtype

Der er tonsvis af hudplejeprodukter på markedet, og man kan til tider have lyst til at opgive på forhånd, når det kommer til at finde de produkter, der er gode for lige netop ens egen hud. For hvordan kan man være sikker på, at man har fingrene i den rigtige creme, når der jo findes uendelig mange med alle mulige mystiske betegnelser?

Et godt sted at starte er at finde ud af, hvad det er din hud trænger til. Alles hud har brug for fugt, men mange produkter er langt hen af vejen skabt efter at blive brugt til tør, fedtet eller normal hud. For det giver sig selv, at en knastør hud har brug for en fyldigere creme end den normale hud. Og så er den fedtede hud heller ikke alt for glad for (endnu mere) olie.

Men for flere af os kan det faktisk være en udfordring i sig selv at vurdere, hvilken hudtype det lige er, man har. For hvornår er huden tør nok til at gå under den kategori? Og hvad definerer en normal hud eller en mere fedtet af slagen?

Det giver feminas skønhedsredaktion dig svar på her, hvor du også får anbefalet nogle helt konkrete hudplejeprodukter, der kan hjælpe lige netop din hud. Vi har listet tre forskellige produkter til hver kategori, der matcher til angivne hudtype.    

LÆS OGSÅ: Kend din hudtype: Hvilke hudplejeprodukter skal du bruge?

Normal hud

 

Det der kendetegner en ’normal hud’ er, at det er en hud, der er gennemfugtet og virker elastisk, hvilket vil sige, at huden ikke strammer, når du f.eks. smiler. Den normale huds overflade føles glat, og så tåler den lidt af hvert, både når det kommer til varme og kulde. Det er særligt den forebyggende fugtpleje, der er godt for den normale hud, for at bevare den eksisterende fugtbalance.  

1. L’Oréal Paris, Micellar rensevand til normal hud, 400 ml, 75 kr. Køb den her

2. Lancôme, Hydra Intense Mask, 100 ml, 295 kr. Køb den her

3. Rudolph Care, Acai Anti-Ageing Facial Oil, 15 ml, 795 kr. Køb den her

Tør hud

Du ved, at din hud kan gå under kategorien ’tør hud’, når den føles stram. Og hvis du er i tvivl om, hvordan det føles, så minder det lidt om, at huden i dit ansigt er et nummer for lille. Dertil kan du også se det på huden ved, at den har mistet glød og ser mat ud. Et helt tydeligt tegn er, når huden begynder at skælle eller klø. Til den tørre hud er det særligt de fede og blødgørende cremer, der er gode.

1. Dermalogica, Intensive Moisture Balance, 100 ml, 565 kr. Køb den her

2. Balance Me, Moisture Rich Face Cream, 50 ml, 290 kr. Køb den her

3. Clarins, Extra-Firming Night Cream Dry Skin, 50 ml, 675 kr. Køb den her

LÆS OGSÅ: Tør hud: Fem super effektive råd

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Fedtet hud

Det burde ikke være så svært at spotte, hvis huden er fedtet. Det irriterer nemlig de fleste, som har fedtede gener. Og de helt klare beviser for denne type hud er naturligvis at huden skinner og føles fedtet og lidt klistret, når man rører ved den. Huden bliver blank på grund af overproduktion af talg. Unge og voksne, der lider af acne bakser ofte med fedtet hud. Selv om at huden virker fugtig på grund af den fedtede fornemmelse, så har den stadig brug for fugt. Men man skal undgå de fede cremer og olier, da de vil fedte huden yderligere.

1. Biotherm, Aquasource Skin Perfection, 50 ml, 299 kr. Køb den her

2. Vichy Normaderm, Gel Cleanser, 200 ml, 123 kr. Køb den her

3. The Organic Pharmacy, Manuka Face Cream, 50 ml, 460 kr. Køb den her

LÆS OGSÅ: Lav din egne hudplejeprodukter