ansigtsrens
Skønhed

Guide: Vælg ansigtsrens efter din hudtype!

15. november 2021
af Marie Brodersen og redaktionen
Udgivet første gang d. 26. april 2017 Foto: Unsplash
En god renserutine er forudsætningen for en smuk og velplejet hud, men det kan være svært at finde ud af, hvilken type ansigtsrens der passer til netop dig. Vi guider dig til at vælge den bedste ansigtsrens, der passer til din hud.

Hvilken ansigtsrens er den bedste? Og hvilken ansigtsrens passer til din hud? Vi ved, at det kan være svært at finde den helt perfekte ansigtsrens, der ikke fedter eller udtørrer din hud.

Vi har samlet en guide til forskellige slags ansigtsrens, så du kan finde den bedste rens til din hud. Derudover kan du finde inspiration til forskellige mærker indenfor ansigtsrens.

Vælg den bedste ansigtsrens til din hud

Din ansigstsrens bør varierer alt efter, om du har tør, normal eller fedtet hud. Læs mere herunder.

ANSIGTSRENS HVIS DU HAR NORMAL HUD

MICELLEVANDET

Der findes forskellige former for makeupfjerner, men de mest popu­lære er uden tvivl micellevand, der formår at opløse snavs, fedt og olie­baseret makeup, selv om rensepro­duktet er vandopløseligt.

Forklarin­gen er lidt langhåret, medmindre du er kemiker, så stil dig tilfreds med, at det virker! Du bruger micellevand på et stykke vat og gentager afrensnin­gen, indtil vattet er rent.

Du behøver i princippet ikke at vaske efter, og det er lidt en smagssag, om du vil tage en runde mere med et ekstra rensepro­dukt.

RENSEGELEN

Foretrækker du at rense med vand, skal du vælge en gel eller skum som renseprodukt. Begge er forholdsvis renseaktive, men gelen er ikke lige så affedtende, og dermed mindre udtørrende.

Meget afhænger selv­følgelig af det enkelte produkts formular, men som tommelfingerregel vil rensegel være bedst til normal eller kombineret hud.

Gelen påføres fugtig hud og skummes let op med vand. Massér let, og skyl efter med rigeligt vand.

ansigtsrens

ANSIGTSRENS HVIS DU HAR TØR HUD

RENSECREMEN

Har du tør hud, kan du med fordel bruge en rensecreme som renseprodukt, da den er mindre affedtende end f.eks. gel eller skum.

Påfør cremen på tør hud, tilsæt lidt vand, og massér den rundt i ansigtet, indtil al makeup og snavs er opløst. Fjern resterne med en opvredet vatrondel, svamp eller vaskeklud, så behøver du ikke at vaske efter med vand, der kan virke udtørrende på huden.

RENSEMÆLKEN

Rensemælk er en letflydende variant af rensecremen, men har i princippet samme egenskaber, hvilket også gør den velegnet til tør hud.

Den bruges på samme måde som creme, men kan være nemmere at fordele og fjerne, da den ikke er lige så rig i konsistensen.

ANSIGTSRENS HVIS DU HAR FEDTET/UREN HUD

RENSESKUMMET

Skum er meget renseaktivt og derfor bedst til en fedtet eller uren hud, der producerer for meget olie og derfor nemt udvikler bumser og andre urenheder.

Skum bruges med vand på fugtig hud og er nemt at bruge under bruseren. Særligt for denne hudtype gælder, at huden bør renses både morgen og aften, så bakterier, der kan føre til betændte udbrud, holdes nede.

Få inspiration til forskellige ansigtsrens herunder:

rensevand

Micellevand er god til normal hud - og så kræver den ikke, at du skyller efter med vand.

Micellar Water Ultra, 200 ml, La Roche-Posay, 109 kr.

rensecreme

En rensecreme er god til tør hud, fordi den ikke er så affedtende som en gel eller en skum.

Restore and Replenish Cream Cleanser, 125 ml, Balance Me, 230 kr.

rensemælk

En rensemælk er på samme måde som en rensecreme god til tør hud - denne er blot mere flydende i konsistensen og dermed lettere at fordele.

Rheacalm Soothing Micellar Cleansing Milk, 200 ml, A-Derma, 124 kr.

scrub

En rensegel er også god til normal hud, da den renser effektivt, men ikke er helt ligeså effektiv som en skum.

Refreshing Wash Gel, 150 ml, Nivea, 59 kr

aloe vera rens

Skum er meget effektivt, så derfor er det specielt godt til dig, der har uren eller fedtet hud.

Aloe Vera Cleansing Foam, 150 ml, Avivir, 120 kr.

caudalie rens

En skrub er god at bruge et par gange om ugen for at få bugt med de døde hudceller.

Gentle Buffing Cream, 75 ml, Caudalíe, 229 kr.

karameju

Brug en svamp til at rense dit ansigt med. Fugt svampen, og hæld lidt produkt på, inden du masserer svampen rundt i ansigtet på fugtig hud. Bemærk, at svampen kun er velegnet til rense­produkter, der kræver vand.

Konjac Sponge, Karmameju, 89 kr.

clarisonic

Skal du virkelig rense i dybden, så er overvej at investere i en rensemaskine.

Mia Fit, Clarisonic, 1.630 kr.

rensegel

Slut af med en toner, der lukker porerne. Fugt en vatrondel, og væd den i toner, og stryg den over hele ansigtet, så er huden helt klar til dit næste plejetrin.

Softening Hydrating Toner, 200 ml, Lancôme, 255 kr.

Læs også