https://imgix.femina.dk/media/article/modne_horoskop.png
Horoskoper

Dit stjernetegn udvikler sig som god vin – og det samme gør du

25. september 2020
af Frederikke Buchardt og Camille Resen Steenstrup
Foto: Shutterstock
Vil du blive klogere på den modne udgave af dig selv og dit stjernetegn, så læs med her.

Dit stjernetegn er unikt, og det samme er dine udviklingsmuligheder.

Du udvikler dig især, når du tør give slip på de barnlige træk, som er dit tegns typiske forsvarsmekanismer. Vil du blive klogere på dit modne stjernetegn, så læs med her.

Spring direkte ned til dit stjernetegn:

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

VÆDDER (21/3 - 20/4)

Det er universets joke, at gennemgangen af det modne tegn starter med det mest barnlige af de 12 tegn. Som det første tegn i dyrekredsen repræsenterer vædderen nemlig fødsel, og den er zodiakkens nyfødte forårsbaby: Umiddelbar og impulsstyret.

Hvis en vædder har et behov, skal det helst dækkes med det samme — faktisk er der næsten ikke noget, der er vigtigere for en vædder end at få kradset, så snart det klør.

Væddere er nemlig udstyret med en naturlig egoisme, som gør, at de altid starter på egen banehalvdel, og omverdenen kan de bedst begribe i det omfang, den relaterer sig til dem.

Hvis du fortæller en vædder en sjov historie, kan du regne med, at den liiige supplerer med en lidt sjovere, vildere anekdote fra sit eget liv. Men hvem kan bebrejde dem?

Vædderens charmerende naivitet redder den altid og sikrer, at de 11 andre tegn ikke får totalt pip. En umoden vædder er fuldkommen uopmærksom på, hvor egocentrisk den er, i øvrigt har den typisk for travlt til at gå op i, hvad andre mon synes.

Med Mars som herskerplanet er vædderen initiativrig og den, der sætter ting i gang og gerne går forrest. Det er et instinkt at komme først og være den, der fyrer startpistolen af, men dens iver og utålmodighed giver ofte bagslag på målstregen — vædderens ærlighed kan blive til bryskhed og dens lederskab til ufokuseret sejrslyst.

Vædderen spilder sit gode hoved, for den tænker ikke altid, før den handler. Det er derfor i høj grad livets øretæver, der i sidste instans ender med at modne den, ikke velgennemtænkte analyser.

Den modne vædder er et varmhjertet, dybt passioneret menneske, der har lært af sine fejl, selv om der muligvis skal mere end én skilsmisse eller ét karriereskift til. Forandringen sker, når vædderen omsider endelig vender blikket indad og får adgang til en mere eftertænksom, behersket og omgængelig version af sig selv.

Det er især kontakten til hjertet, der er vigtig for tegnets modning. Når vædderen lytter til sit hjerte og ikke er fokuseret på at vinde, vinder den først for alvor i livet.

Vædderens højeste udvikling er at glemme sit ego og få en helhedsforståelse af livet som noget, der ikke (kun) handler om den. Når det sker, er vædderen sit bedste selv, og den er et tegn, der holder sig ungdommelig langt op i årene.

TYR (21/4 - 20/5)

Tyren er kendt for sin rolighed og blidhed, og allerede som børn er mennesker født i dette tegn fornuftige, stabile og ordentlige.

De er sanselige og elsker luksus, men bruger sjældent flere penge, end de har. Tyre får heller ikke uprovokerede vredesudbrud (medmindre de føler, de bliver skubbet ud over deres grænser), fordi de fleste født med dette stjernetegn er fra barnsben udrustet med en iboende modenhed.

Men man må endelig ikke tro, at der ikke findes en umoden tyr!

Dens jordbundethed kan nemlig vise sig i form af enorm stædighed, som kan give mange sammenstød med andre, der er lige så stædige, eller som ikke vil finde sig at blive tromlet som en uheldig matador af en brysk tyr.

Noget, der kan pirre et menneske i tyrens tegn og få dens stædighed i spil, er, hvis det bliver tvunget eller presset til noget.

Så hvis din tyre-kæreste først har lagt armene over kors og besluttet, at han/hun vil blive hjemme og se film og spise is, kan du godt glemme alt om at prøve at hive ham/hende med i byen.

Tyre er hedonister, og for en underudviklet og umoden tyr kan nydelsestrangen og den materielle indstilling fylde en tand for meget. Livet kan blive en jagt på det næste lækre måltid, den næste dyre taske eller luksuriøse oplevelse — men de kan ikke gøre for det!

Planeten Venus hersker i tyrens tegn og står for det modtagende: Vin, tøj, sex, mad – keep it coming! Modenhed er ikke let for en tyr, fordi det kræver, at den skal give slip på noget af al sin luksus og komfort.

De fleste tyre vil dog alligevel nå til et punkt, hvor deres ”sult” bliver tilfredsstillet, og de ligefrem er overmætte af materiel og fysisk nydelse.

Den modne tyr bevæger sig ud af komfortzonen og ind i sig selv. En stor del af dens udvikling relaterer sig til det indre. Denne udvikling kræver, at tyren slipper fodfæstet og sin jordforbindelse (gys!) for en tid.

Men som Søren Kierkegaard siger: ”At turde er at miste fodfæste for en tid — ikke at turde er at miste sig selv.” Den modne tyr har lært at lovprise og finder ro i de spirituelle og følelsesmæssige ressourcer frem for i det fysiske og sanselige.

Dens skønhed stikker dybere, og den modne tyr kendes på at have fundet balancen mellem det fysiske og åndelige.

Værdsættelsen af indre ro og skønhed kendetegner den og smitter dens omgivelser. På klassiske astrologitegninger har tyren en ”skål” på hovedet, som et billede på tegnets udvikling og modenhed, hvor skålen på toppen repræsenterer den kanal, hvorfra den modne tyr modtager åndelig indsigt og næring.

TVILLING (22/5 - 21/6)

I modsætning til vædderen og tyren, der begge er viljestyrede og målrettede, er tvillingen åben og nysgerrig af sind.

Da tegnets energi er luft (tvillingen er et lufttegn), kan den også være ”som vinden blæser”. Mennesker i dette stjernetegn har et kvikt og omskifteligt temperament, og de kan uden problemer svinge fra den ene pol til den anden.

Dette skal bestemt ikke ses som en dårlig ting, da tvillinger er videbegærlige ud over alle grænser og aldrig vil misse en chance for at lære noget nyt.

Tegnet er merkurstyret, som er planeten for kommunikation, intelligens og sindet. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at tvillinger elsker ny viden.

Det er livgivende for dem at forstå, formidle og forklare. De nyder som regel at socialisere og især at tale med andre mennesker om alt det, de interesserer sig for.

Nogle vil påstå, at deres snakken kan blive en smule overfladisk og flakkende, da en umoden tvilling vil have sin egen nysgerrighed og kvikhed som værste fjende.

Det kan være svært at holde fokus på ét samtaleemne eller at færdiggøre en bog, for der er så meget andet (nogle tvillinger kan også komme til at glemme at vedligeholde romantiske forhold og venskaber, men langtfra alle, hvis bare det er en tilstrækkeligt spændende partner eller inspirerende venner, de har).

Med tiden vil tvillingen erfare og erkende, at den ikke behøver at svinge så meget og vælge skiftevis den ene og den anden side: Der er to sider af en sag.

Og tvillingen evner for alvor at bygge bro mellem sine egne modsætning eller to konfliktende sider i andre sammenhænge.

Den modne tvilling er en tvilling, der har fundet ro ved at løse sin indre konflikt, og som er vokset ved at vælge middelvejen. Den udviklede tvilling er et rummeligt menneske, der har forståelse for både sig selv og andre. Det kan simpelt hen høres: En moden tvilling har sluppet sin endeløse tale- og tankestrøm og virker imødekommende og åben, ikke overfladisk.

Hos den modne tvilling sker der også en ændring i kvaliteten af den viden, der opsøges og videregives til andre. Fra at være ufokuseret og, ja, undskyld, til tider ren sladder, bliver den indsigtsfuld og dyb. Tvillingen vil med tiden forlade bøgerne og rette sin søgen efter viden indad. Den kloge, modne tvilling formidler på baggrund af det, den har lært og erfaret fra sit intuitive intellekt.

KREBS (22/6 - 22/7)

Krebsen er alle stjernetegns moder: Omsorgsfuld, pålidelig, følsom og (selv)beskyttende. Krebsen har et stort hjerte med en særlig plads til alt og alle, hun elsker og har elsket.

Når først du har vundet krebsens kærlighed, holder den godt fast i dig med krabbekloen. Både fordi krebsen har ”sikkerhedsvest” på i følelsesmæssig henseende og er påpasselig med, hvem den lukker hjertet op for, og fordi krebs er samlere med stort S. Frem for alt er de tryghedssøgende, og selv om krebse besidder mange moderlige kvaliteter, kan en umoden krebs være lige så umulig som et barn med hjemve.

De fleste krebs bygger nemlig rede og har et enormt behov for et anker, mentalt og fysisk, der ofte knytter sig til ting, familie og traditioner.

Krebsen ser altid sig selv som en del af sin gruppe og identificerer sig meget med sin rolle i flokken, hvad end det er at være den sjove, omsorgsgiveren eller skulderen at græde ud ved.

Krebsen er altid parat til at gøre det, andre forventer af den. Krebsens flokmentalitet hænger uløseligt sammen med deres tryghedsnarkomani, da de finder det tryggest at definere sig selv ud fra deres gruppe eller familie.

Dét at stå alene, løsrevet, som et individ kan være enormt angstprovokerende for en krebs, men er ikke desto mindre nødvendigt, for at den kan vokse.

Somme tider kan tryghedsbehovet faktisk være så stort, at det opvejer behovet for at udvikle sig, og nogle krebs forbliver for altid i denne ”fantasiverden” for at undgå ubehaget.

Månen, som er krebsens hersker, repræsenterer i astrologien familie og det, man er vokset op i, hvor solen repræsenterer voksenidentiteten.

Når en krebs skal udvikle sig, skal den ”forlade” månen og ”nærme” sig solen for at erfare, at den er noget uden for sin sociale habitus. Det væsentligste for krebsens udvikling er at finde tryghed og hvile i sig selv og at lære sine egne følelser at kende.

Det er jo som bekendt svært for krebse at give slip, og derfor er dette noget af en udfordring, da det kræver, at krebsen omdefinerer det, der opfattes som trygt.

En moden krebs kan kendes på, at den ikke gemmer sig i flokken, men tør stå alene. Hjælpsomhed og beskyttergen handler ikke længere kun om selvbeskyttelse, men den modne krebs står modigt frem som hjælper og beskytter af andre, der er utrygge. Hvis du er en umoden krebs, der læser med, så husk på, at når du har fundet den indre tryghed, har du hjemme alle vegne.

LØVE (23/7 - 23/8)

Når man taler om solen … løven er nøjagtig lige så varm og blændende og tiltrækker sig lige så meget opmærksomhed som himmellegemet.

Løver er stolte, elegante, legesyge, stærke og generøse mennesker, der pøser ud af deres krukke med guld og gode humør. Det kommer dog med en pris, for løven er uhyre bevidst om sit eget værd og har derfor også ry for at være en smule selvoptaget og -fokuseret.

Lederrollen? Den tager jeg. Underholdningen? Den står jeg da for. Hvem er bedst og dygtigst? Det er jeg. Hvem skulle det ellers være? Løver synes selv, at de er ret fede, og kan ikke forstå, hvorfor de ikke også skulle stå ved, at de er det.

De bliver fornærmede, hvis andre ignorerer dem. I virkeligheden er løvens søgen efter anerkendelse og accept en higen efter svar på, hvem de er, som er et spørgsmål, der giver endnu større selvfokusering.

Løven kan også sit kram, for deres stolthed ville ikke kunne bære et nederlag eller ydmygelse. Alligevel er det netop denne stolthed, der kan give bagslag hos den umodne løve i form af storhedsvanvid og arrogance.

Men ingen kan alt, ikke engang ”dyrenes konge”. Udviklingen til modenhed er for løven en rejse, der handler om at søge indad og finde sin kerne.

For at dette kan lade sig gøre, er der nødt til at ske en indskrænkning af egoet. Løver skal aldrig give slip på deres selvværd, men hvis ”mig, mig, mig” kommer til at fylde for meget, kan løven ikke udvikle sig.

Kunsten er at adoptere ydmyghed – ikke i forhold til sig selv og sine standarder, men i den forstand, at de skal være ydmyge over for det, der er større end deres egen identitet. Den modne løve bruger ikke krudt på at mene og fortælle, at den kan alt, den ved, at den kan alt, og den bruger sin medfødte lederevne til at føre an og dele gavmildt ud af sine utallige kompetencer.

Når egoet har fået filet kanterne (og de hvasse kløer) af, er løven ikke længere optaget af anerkendelse. Den ender i stedet med at identificere sig med noget, der er større end sig selv.

Når en løve er fuldt udviklet, er den en solstråle, der får alle omkring sig til at vokse, og som kan ændre en stemning ved sin blotte tilstedeværelse (helt uden blær!).

JOMFRU (24/8 - 23/9)

Allerede som barn er jomfruen omhyggelig og præcis. Fra at være kræsen med den mad, den har lyst til at spise, til med glæde at lægge sit legetøj pænt på plads, sidde pænt på stolen og lave sine lektier.

Jomfruen er et tegn, der er drevet af perfektionisme. De vil opføre sig perfekt, se perfekte ud og så videre.

Det er et jordtegn, der har at gøre med det praktiske, så derfor er jomfruen den mest oplagte kollega at sætte på arbejde, når det vedrører konkrete hverdagsudfordringer eller opgaver, der kræver stor præcision og omhyggelighed.

De er tilmed vilde med at hjælpe og forbedre, så hvis du beder en jomfru om at læse korrektur eller dekorere din bryllupskage, kan du regne med dem.

De er ukuelige fejlfindere og helmer ikke, før de har fuldført arbejdet, præcis som det skal være. Det er de nødt til, ellers vil de bekymre sig ned i et sort hul.

Da de er så praktiske, flyver jomfruer sjældent af sted i deres indre drømmeverden, men til gengæld kan de ofte være så fokuserede på perfektion, at de fuldstændig mister touch med det store billede.

Den umodne jomfru drukner simpelt hen i detaljer, og den kan altid arbejde lidt længere og lidt hårdere. Perfektion går for den umodne jomfru fra at være en motivation til et uopnåeligt ideal, der er skyld i nervøsitet og dårlige nerver.

Med tiden vil jomfruen lære, at de – for at kunne stå til rådighed – skal rense sig både fysisk og mentalt. Den modne jomfru skiller det urene/forkerte fra det rene/rigtige og retter blikket indad i stedet for udad. Jomfruen går i gang med at se på, hvad der kan fikses indeni.

Gennem denne udvikling vil jomfruen opbygge vitalitet ved at spise sundt, sørge for næring mentalt og fysisk, og de har intet problem med det rutinemæssige, som det kræver at føre en god vane ud i livet. Når jomfruen fokuserer på at udrense sine uhensigtsmæssige mønstre og aflære (u)vaner, vokser den.

Den modne jomfru vil ikke arbejde sig selv i gulvet eller få hevet hele armen af, når de rækker trængende en hjælpende hånd. Den modne jomfru hjælper andre uden at miste sig selv.

Og heldigvis forstår mennesker i dette tegn, der har arbejdet med sig selv (og måske fået en kærlig hånd fra de ikke-bevægelige tegn), at det ikke er deres opgave at sørge for, at alt er perfekt, men blot at hjælpe folk (så meget som de kan) med at være forbedrede, mentalt og fysisk sundere personer, end de var før.

VÆGT (24/9 - 23/10)

Vægte er diplomater. De er charmerende, sociale og ønsker mest af alt balance. En vægt er ikke udfarende, konfronterende eller fornærmende på nogen måde. Den er heller aldrig helt til den ene side, heller ikke den anden, men kan bedst lide at befinde sig på midten, uden rigtig at tage en fast beslutning om, hvor de egentlig står, og hvad de egentlig mener.

Det skyldes, at vægten, som er symboliseret ved skålvægten, kan se alting fra begge sider. De har dommerstanden og tænker derfor konstant for og imod ved alle beslutninger, de tager.

Dette vægelsind kombineret med den intense frygt for at fornærme nogen og blive opfattet som brysk kan betyde, at vægten på nogle mennesker virker temmelig overfladisk.

Sagens kerne er egentlig, at vægten i virkeligheden er et kardinalt tegn som vædderen, stenbukken og krebsen, der alle er igangsættende, viljefulde og initiativtagende. Det ligger altså i vægtens natur, at det er dem, der skal træffe valg. Vægten er et lufttegn, der har det bedst i hovedet, og for hvem rationelle valg ligger til højrebenet, og som samtidig har flair for at se begge sider af en sag.

Udfordringen for den umodne vægt er, at de er pleasere og acceptsøgende. Er det her ikke det rigtige at gøre? Er det her ikke den korrekte måde at opføre sig på? Synes du godt om mig, når jeg gør sådan her?

At blive moden handler for vægten om det, der er sværest, nemlig at beslutte sig og blæse på, hvad andre måtte synes hele tiden.

Fra at være socialt afhængig til i stedet at indse, at den i stedet har socialt ansvar. For at lære at stole på sig selv og sin egen dømmekraft må vægten for en periode lade hånt om at tage hensyn og fokusere på sit eget ego. Når vægten kigger indad og mærker, hvad der føles rigtigt og forkert, vil deres beslutningstagen udvikle sig fra at være meget mental til at være intuitiv.

Dette modenhedstræk hjælper vægten til at lære at stole på sig selv og mærke kernen af sin identitet. Den modne vægts dømmekraft er ikke sløret af omverdenens blik og kritik, men den er viljestyret og diplomatisk sikker i sine valg.

Den sande harmoni opstår altså, når vægten får respekt for sig selv og finder balancen mellem sig selv og andre. Den modne vægt vil også ændre sit syn på konflikt og konfrontationer. Vægten indser, at udfordringer ikke kun er rod til ubalance og ubehag, men at de også kan være tilbud om forandring, når den tør at træffe intuitive og indadrettede valg.

SKORPION (24/10 - 23/11)

Symbolet for skorpionen er et godt pejlemærke, når man skal karakterisere tegnet: ligesom krebsen, skorpionens vandtegnssøster, har skorpionen en hård skal, der beskytter det bløde indre.

Skorpionen har hjemme i følelsernes land, og der er ikke en følelse, den er bange for. Den tør føle ALT, og den føler dybt, ubevidst og næsten dyrisk. Modsat krebsen har skorpionen til gengæld en giftig brod for enden af sin hale, den kan angribe og forsvare sig selv med.

Hvis der er noget, en skorpion hader, så er det at blive forrådt, eller at noget kommer bag på den, og derfor har den altid klosaks-paraderne oppe i form af en iboende naturlig mistro til sin omverden.

SKYTTE (24/11 - 21/12)

Mennesker født mellem den 24. november og 21. december er født under skyttens tegn. De er ærlige, entusiastiske, ambitiøse og eventyrlystne.

Skytten er et ildtegn, ligesom vædderen og løven, og gider derfor ikke beskæftige sig med småting, stilhed eller langsomt tempo. Der skal være knald på og ingen forbiere. De har skudt deres pil om på den anden side af jorden, og de glæder sig til at se, hvor den er landet. Hvis der er fest, godt humør og eventyr, er det noget for dem. Hvis ikke, er det skam også fint nok, skytter er ret optimistiske og begejstrede, og skal nok lave deres egen sjov.


Ugens horoskop: Sådan bliver din uge

STENBUK (22/12 - 20/1)

Det er ikke nogen hemmelighed, at stenbukken har ry for at være lidt af en gammel, grå ged. Fra barndommen er stenbukke ambitiøse, ansvarsfulde, fornuftige og konservative.

Mens de andre børn enfoldigt og lykkeligt hænger sig i grenene og leger, står stenbukken med rystende hovedet for foden af træet og forudser, at grenen knækker. Stenbukke er ikke særligt optagede af følelser eller fornøjelser, men mere af pligter og ansvar, og de tager det meget seriøst, når det gælder om at leve op til andres forventninger.

Et langt stykke hen ad vejen handler det sågar ikke om andet end pligt, ansvar, opgaver og ambitioner for de fleste stenbukke, der ønsker at være den førende på deres felt.

Med tiden, og efter at stenbukken har øvet og øvet og nået mål efter mål, vil den endelig selv blive en autoritet og en mester. Ligesom løven er stenbukken nemlig en ledertype.

Som moden stiller stenbukken alle sine erhvervede færdigheder til rådighed og hjælper andre, når de skal gå den lange, stenede vej, den selv har gået.

VANDBÆRER (21/1 - 19/2)

Vandbærere er individualister ind til benet, og de går rebelsk i takt til lyden af deres egen tromme og foragter autoriteter og mennesker, der fortæller dem, hvordan tingene skal gøres.

Noget af det vigtigste for en vandmand er frihed i alle afskygninger: Friheden til at være sig selv, friheden til at være selvstændig eller den frihed, man kan skænke andre. De er intellektuelle og trives bedst med at intellektualisere alt (også mennesker og følelser).

Derfor må man aldrig blive fornærmet og tage det personligt, hvis en vandmand ikke virker 100 procent hengiven følelsesmæssigt.

De interesserer sig for dig, men de interesserer sig bare lige så meget for alle de andre mennesker på planeten, som de i øvrigt betragter med næsten ”alien-agtig” ømhed og fremmedgørelse. ”Det er synd om menneskene,” som Strindberg siger.

Vandbærere er ekstremt idealistiske og idérige, men principfaste på samme tid og har hovedet fuld af systemer, der forklarer, hvordan tingene hænger sammen. Når de er umodne, kan vandbærere somme tider være så opslugte af deres egen livsanskuelse og deres egne idéer, at de ikke opdager, at de midt i al deres systemforagt selv har skabt og underlagt sig et regime.

Som reggaemusikeren Bob Marley, der var vandbærer, engang sagde: ”Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean.” For at udvikle sig skal vandbæreren anerkende, at ingen systemer i virkeligheden er i orden og tune ind på herskerplaneten Uranus’ energi.

Uranus er planeten for idéer og forandring, og den modne vandbærer burde stille sig selv spørgsmålet, ”Hvad kan jeg gøre anderledes?”, og slippe sin næsten genstridige frihedstrang.

Selvfølgelig skal der ikke være anarki, men den nye frihed, vandbæreren skaber for sig selv ved at være menneskelig, tillader, at de kan sætte deres principper ind i et større perspektiv og være de humanister, de er by nature.

Den umodne vandbærer ”ser ned” på sine medmennesker som en forsker på sine laboratorierotter. Den modne vandbærer har derimod fået et helhedssyn og opfatter, at han selv er en del af det menneskelige fællesskab.

Med denne indsigt kan de male nye traditioner og kulturer op på det blanke kanvas og hjælpe andre mennesker med at forstå det kollektiv, vi alle er en del af. Når vandbæreren er moden, skifter herskerplaneten fra Uranus til Jupiter. Jupiter er ekspansiv og er glædens og kærlighedens planet.

Vandbærerens symbol er en mand eller healer, der skænker vand og liv ud på landet – netop sådan er det med Jupiter og den modne vandmand: Der er kærlighed til alle.

https://imgix.femina.dk/fisken.png

FISK (20/2 - 20/3)

Fisken er det 12. og sidste tegn i dyrekredsen. Hvor vædderen repræsenterer fødsel og det barnlige, er fisken ”det ældste tegn” og står for evigheden. De er gamle sjæle og en blanding af alle de tegn, der har været før dem.

Neptun er hersker i dette tegn, og planeten står for drømme, illusioner og intuition. Derfor er fisk hypersensitive og intuitive mennesker, der kan mærke og føle alting. Somme tider kan intuitionen være en stor kilde til forvirring for en umoden fisk, der ikke vil være i stand til at skelne sine følelser og sit humør fra andres.

Det er svært for fisk, langt op i årene, at træffe beslutninger, for der er sjældent noget, der egentlig går dem på eller vækker intense følelser i dem.

Derfor trives de fleste fisk med at svæve væk i deres egen drømmeverden, hvor de ikke bekymrer sig om hverken i går, i dag eller i morgen. Fisken har også en stor og oprigtig næstekærlighed og vil gerne hjælpe alle mennesker og tage deres byrder på sig.

Der er ofte kaos inden i den umodne fisk, der bærer hele verdens smerte og glæde i sig, og de kan i forvirringens hede let komme til at overskride andre menneskers grænser i et forsøg på at hjælpe. Fordi fisken er det sidste tegn, kan overgangen fra umoden til moden ofte ske relativt sent i livet, men når de har udviklet sig, vil deres indre kaos blive til meget veludviklet klarsyn.

Pluto, planeten for transformation og genfødsel, melder sin ankomst, når fisken skal blive moden. Modenhedsprocessen handler om at slippe alt det ydre, også de afhængighedsskabende substanser eller magt-afmagts-prægede relationer, som fisken ellers excellerer i.

Store kunstnere (og mange, som er døde i en tidlig alder, for eksempel Jim Morrison og andre, som tog en overdosis, var kunstneriske, sensitive fisk, der svømmede ud over kanten). Fisken kan heldigvis ret let ”modne”, for fisk er i høj grad bevidste om, hvor flygtige ting som penge eller status er, og har let ved at give slip.

Når fisken overgiver sig til sin indre verden og gør sig fortrolig med sin intuition, bliver den mere robust og manøvredygtig. På den måde vil den modne fisk lære at sige fra og kan vælge et nej, når den ikke vil være med.

I stedet for at svømme forvirret rundt og søge efter mening i en verden, de egentlig ikke hører til i, fordi de er de mest kunstnerisk udviklede af de 12 tegn og ikke altid forstår deres eget geni. Når fisken overgiver sig og accepterer kaosset, fordi den har fået selvtillid og er moden til dette, vil deres ego, stolthed og selvhævdelse blive opløst.

Den modne fisk finder herved meningen ved og dybden i tilværelsen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også