Kender du A- og U-punktet og andre fremtrædende erogene zoner? Her kan du blive klogere på dine mest intime nydelseskilder, der baner vejen for fantastiske orgasmer. Få gerne din partner til at læse – og lege – med!
Sex og erotik

Få fantastiske orgasmer med dine erogene zoner

Kender du A- og U-punktet og andre fremtrædende erogene zoner? Her kan du blive klogere på dine mest intime nydelseskilder, der baner vejen for fantastiske orgasmer. Få gerne din partner til at læse – og lege – med!

De erogene zoner

Klitoris

Klitoris er det mest kendte af de kvindelige lystpunkter. Det er den lille "knop", der sidder øverst, hvor de indre skamlæber mødes. Det er det mest følsomme punkt på kvindens krop, da klitoris består af ikke mindre end 8000 nervefibre. Den bliver større, når kvinden er seksuelt ophidset, og det er forholdsvis nemt at opnå orgasme ved stimulering af klitoris. En del af klitoris er desuden skjult under overfladen og strækker sig ned til og omkring åbningen af vagina.

> Kender du de ANDRE erogene zoner

U-punktet

Dette punkt består af følsomt væv og befinder sig på hver side af urinrørets åbning. Det kan med fordel kærtegnes blidt med tungen, en finger eller spidsen af pikken og på den måde give stærkere orgasmer. Berøringen skal kun være omkring åbningen og ikke op i urinrøret, da det ikke er behageligt og desuden kan give urinvejsinfektioner.

Billedgalleri: Få inspiration til nye sexstillinger her

A-punktet

Også kaldet AFE-zonen er det område, der ligger ved den inderste ende af vagina mellem livmoderhalsen og blæren. Området er meget følsomt, og direkte stimulering af punktet kan give en fantastisk orgasme - nogle gange flere i træk. Det skulle være muligt at bearbejde punktet med en særlig A-vibrator, der forsigtigt føres op i enden.

G-punktet

Gennem tiderne har G-punktet været meget omdiskuteret, men det er kommet for at blive! Så lad os gå til facts. G-punktet er et ru punkt på størrelse med en ært, men det varierer fra kvinde til kvinde. Området er en samling kirtler og nervespidser og er særdeles følsomt. Det findes på forvæggen af skeden ca. 3-5 cm oppe (altså op mod maven) og kan give nogle pragtfulde orgasmer. For nogle kvinder er det dog svært at finde, men processen med at lede efter det - og ikke mindst finde det - er det hele værd. Det betyder nemlig, at du og din partner må eksperimentere med fingre, eventuelt specialdesignet legetøj og stillinger. Hvis manden tager dig bagfra, eller du rider ham, mens du læner dig bagover, kan I være heldige, at hans pik i den rigtige vinkel rammer dit G-punkt. I kan også prøve med missionærstillingen garneret med et par puder under din bagdel, eller du kan sidde ovenpå ham med hovedet vendt mod hans fødder. Det er vigtigt, at du er godt våd, ellers kan det være ubehageligt at få berørt G-punktet.

Har du problemer med at få orgasme? Få hjælp til din orgasme her

Guide til selv at finde dit G-punkt - gør følgende:

  1. Sæt dig på hug, så bagdelen hviler på hælene, og skyd underlivet frem.

  2. Før pege- eller langefingeren ind i vagina og lad den køre fra side til side og i cirklebevægelser langs skedevæggen ca. 3-4 cm oppe. Pres samtidig let opad mod maven.

  3. Når du finder et særligt følsomt område, så hold fingeren der og bøj den lidt á la kom-her-bevægelse og skiftevis massér og tryk kraftigt. Du vil nyde det!

  4. Er din partner med i legen og bruger fingrene på ovennævnte måde, kan han med fordel trykke udefra med den anden hånd på maven midt mellem navlen og skedeåbningen.

  5. Og så kan det kun anbefales med et langt, inderligt forspil, så du er ordentligt tændt. Først da svulmer G-punktet rigtig op og kan mærkes som et let hævet, ru punkt.

P-punktet

Det er egentligt ikke en erogen zone som sådan, da punktet, der er en samling kirtler, ligger oppe i urinrøret og derfor ikke kan stimuleres på samme måde som klitoris, U- og A-punktet. P-punktet er det, der bevirker, at nogle kvinder sprøjter, når de kommer - i stil med mandens ejakulation. Hvorfor nogle kvinder sprøjter denne væske og andre ikke, er der ikke vished om. Ofte ejakulerer kvinder, når de kommer på baggrund af stimulering af G-punktet.

Anus

Der er ingen decideret erogen zone i kvindens anus som i mandens, hvor hans prostata (mandens G-punkt) udgør 4000 nervebaneender. Tilsvarende antal findes i pikhovedet. Kvinder har alle deres nervebaner i klitoris, dvs. 8000! Men nerverne sidder yderligt i anus, og derfor nyder nogle kvinder analsex. Men mænd får langt mere ud af det pga. prostata. For mange kvinder kan stimulation omkring anusåbningen være mere ophidsende end en decideret penetration med en finger eller pikken.
 

Mandens G-punkt

Også manden har et G-punkt - et lille område ved blærehalskirtlen (prostata), der er ekstra følsomt. Det sidder ca. syv cm oppe i endetarmen. Det er ikke videnskabeligt bevist, men flere mænd beskriver en meget dejlig følelse, når punktet påvirkes. Mange mænd er dog ikke klar over denne erogene zone, der befinder sig lige bag pungen. Berøring eller let tryk dér med fingrene eller tungen samtidig med, at du leger med hans pik, kan føre ham i den syvende himmel. Berøringen kan også foregå indvendig, men for mange mennesker er det for grænseoverskridende at bevæge sig ind i endetarmen. Men prøv jer frem og se, hvad der passer til jeres temperament.
 
Du har endnu flere erogenepunkter - læs her hvordan du plejer dine andre Erogene Zoner.
 
Læs mere om: