Sex og erotik

Sex uden orgasme ødelægger din søvn

Du udskiller stresshormoner, hvis ikke du får en orgasme, og det kan spolere din søvn

Derfor ødlægger sex uden orgasme din nattesøvn! 

En god og tung nattesøvn er afgørende for, hvor friske og veloplagte vi føler os næste dag. Men det er ikke nok bare at lægge sig til rette under dynen, hvis man vil sikre sig selv en ordentlig nattesøvn.

For sex, der for mange par finder sted netop i sengen inden sengetid, kan faktisk være med til at ødelægge nattesøvnen. Og det kan du helt klart mærke næste morgen.

- Vellykket sex, altså sex med udløsning, har faktisk en positiv effekt på søvnen. Men dyrker man uforløst sex, har det den helt modsatte effekt. I det tilfælde vil man føle sig frustreret, og så vil der blive udskilt stresshormoner, hvilket ikke er godt for nattesøvnen, siger Jan Ovesen, der er overlæge ved Scansleep og specialist i søvn, til Alive.dk.

LÆS OGSÅ: Hvor godt kender du din orgasme

Han tilføjer, at en vellykket omgang sex faktisk er den eneste form for fysisk aktivitet, der er i orden, inden man lægger sig til at sove, hvis man altså vil være sikker på at sove godt.

Lad løbeskoene stå inden sengetid
Så hvis man vil give sig selv de bedste betingelser for at få en god nattesøvn, skal man lade løbeskoene stå i ro, ligesom det ikke er lige inden sengetid, at støvsugeren skal findes frem fra skabet.

- Man skal faktisk helt undgå fysisk aktivitet, inden man skal i seng. Fysisk aktivitet som eksempelvis en løbetur får nemlig kroppen til at udskille forskellige typer hormoner og adrenalin, og det vil derfor blive svært at falde til ro og overhovedet at falde i søvn, siger Jan Ovesen og anbefaler, at man i hvert fald holder sig fra løbeskoene i to til tre timer inden sengetid.

Sådan får i orgasme samtidig

Læs mere om: