https://imgix.femina.dk/media/bbd6a9670b4f43d99cb0268d135ca19f_1.jpg
Kærlighed og sex

Utro kvinder er ofte over 40 år

12. marts 2010
af Redaktionen
Mænd og kvinder er lige gode om at være utro – men kvinder er utro senere i livet end mænd. Og der er en god grund til, at vi kvinder ofte er over 40 år, før vi begynder vores eskapader.

- Utro kvinder er ofte over 40 år, mens mændene oftest er utro, når de er i 30'erne. Det fortæller indehaver af CityTerapi i København, psykolog Camilla Holst.

- Mænds utroskab brænder imidlertid ofte ud, når de bliver lidt ældre. Måske bliver de mere satte. Kvinden derimod, hun får først overskud til den slags, når børnene er fløjet fra reden eller blot er blevet større og mere selvkørende, forklarer Camilla Holst.

- For mange kvinder handler utroskab om selvrealisering - de føler, at der mangler noget, som de så søger at kompensere for igennem utroskab, forklarer hun.

Camilla Holst fastslår også, at holdningen til utroskab har ændret sig i løbet af de sidste par år:

- Tidligere var en kvinde meget skamfuld, hvis hun havde været sin mand utro. Hun følte sig billig og løsagtig. Sådan er det ikke længere. I dag er der ikke mange kvinder, der føler sig som dårligere mennesker, fordi de har været utro.

Tidligere var det også meget brugt, at når kvinder var utro, så var det fordi, de var på vej ud af et forhold, der ikke fungerede. Så brugte de utroskaben som et springbræt. Man talte om deciderede springbrætsforhold, der typisk varede fra et halvt til et helt år - så var hun videre i sit liv.

- I dag kan en kvinde sagtens gå ud og være sin partner utro, sige til sig selv, at det var det, og fortsætte i sit forhold som om intet var hændt. I det hele taget er der en tendens til, at mændene angrer mere end kvinderne. Især de unge familiefædre. De er virkelig ulykkelige og skamfulde efter utroskab. De føler, de har svigtet både deres kone og børn og det ideal om ansvarlighed, der ofte ligger i deres opvækst, siger Camilla Holst.

Læs også

Læs også