Kærlighed og parforhold

Sexologen: Nej, du skal ikke dele alt med din mand!

At oversnakke på sin mand suger den seksuelle kraft ud af forholdet. Der er ting, du skal dele med din mand, og så er der andre emner, du skal gemme til veninderne. Sexolog Sara Skaarup fortæller hvorfor.

Intimitet betyder, at man deler alt, ikke? Men for meget snak ødelægger tit intimiteten i sexlivet, og er det så egentlig det, vi vil? Sagen er, at begær kræver luft. Så selvfølgelig skal vi kunne tale med vores partner og kæreste om det vigtige. Men ikke alle skelner imellem, hvad der reelt tjener forholdet at dele, og hvad der ikke gør. Når vi bruger vores partner som sjælesørger, brokketræ og den, der skal fylde os op, når vi er jaget af komplekser eller i underskud på anden måde, tærer vi på hans evne til nærvær og på ressourcerne i forholdet. Og på hans – og vores egen sexlyst – for at sige det ligeud.

Og ja, det er komplekst: For kærlighed trives med at vide alt. Det giver nærhed at dele stort og småt og en dejlig fornemmelse af sammensmeltning. Seksuelt begær derimod trives med en grad af det ukendte. At der er forskel på dig og mig. Hvis jeg er opfyldt af alle dine tanker og ved alt om dig på forhånd, bliver det erotiske rum forudsigeligt og afladet for spænding.

LÆS OGSÅ: 4 ting du ikke vidste om hans p..

Det er dejligt at have venskab med sin partner, men mænd har ikke brug for at få del i alle dine indre overvejelser, eller hvad du hørte af sladder på jobbet. Det rager ham en bønne. Hvis du snakker for meget, vil du se ham blive fjern i blikket, men formentlig lytter han videre af misforståede hensyn for ikke at såre dig. I virkeligheden gør din strøm af ord ham træt og får din tiltrækning til at falme.

Brug veninderne og kollegerne til det, der reelt ikke vedgår ham. Lad ham blive ved med at se dig som en kvinde, der kan stå selv. En, han ikke skal fikse. Så har du taget første skridt ud af kludderet af de mange roller, vi har på, og til at blive først og fremmest kvinde igen.

Læs mere om: