femina
Kærlighed og sex

Sexologen: Dræber du gnisten i jeres forhold?

17. marts 2017
af Sara Skaarup
Foto: Bo Lynge
Mange kvinder i fast forhold klager over kedelig sex – men er vi måske selv med til at dæmpe den erotiske stemning? Dét spørgsmål ser feminas sexolog Sara Skaarup nærmere på.

Dræber du gnisten i jeres forhold?

At bebrejde partneren for et utilfredsstillende sexliv har aldrig givet ny ild på lagnerne. Se hellere selv på, om du handler på en måde, der spænder ben for erotikken. Her er nogle bud på ting, mange af vi kvinder gør, som lukker os selv – og eventuelt også vores partner – ned.

Du snakker for meget

Mange kvinder har rigtig meget opmærksomhed oppe i hovedet på sig selv, hvor stemmerne kører konstant. Hjernen, fornuften, tankerne fylder mest, mere end følelser og kropsfornemmelser. Det forstærkes, når du snakker, og baner ikke vej til kønnet. Man kan snakke tiltrækning ihjel og ”mentalisere” hvad som helst. Hvis man knevrer længe nok – så er sexlysten stendød.

Du er mor hele tiden

Det er fint og godt at være en god mor, men det er ikke sexet at lade den rolle overskygge andre dele af kvindelivet. Mange kvinder er ikke bevidste om, at de dræner forholdet, når de sætter ungerne først i alle ting. Hvis du snakker om børn, hver gang du er alene med din partner, dræner du erotikken.

Du fokuserer på praktiske ting

Det er ikke løgn, at kvinder har svært ved at give sig hen til deres partner, medmindre vasketøjskurven er tom og støvsugningen klaret. Men det er en kedelig præmis, for der er altid mere at gøre. Hvis du aldrig kan slippe rollen som husholder, så er du ikke bare formentlig en modstræbende elskerinde – du er også et fraværende og kedeligt knald.

LÆS OGSÅ: Åbne forhold: I seng med de fleste

Du brokker dig

Hver gang du peger på en fejl ved ham, gør du dig selv mindre attraktiv og ham mindre potent. Brok tager kraften ud af din mand – og dermed lysten til at tage initiativet. Brok dræner hans følelse af at være en rigtig mand, og uden den har forføreren i ham ringe kår.

Du springer bad over og udskyder lige hårvasken

Nej, man skal ikke være topstylet i fuld makeup altid. Man er sexet, når man føler sig sexet. Men hvis du tilbringer hver weekend i dit mest slaskede hjemmetøj og slippers og springer aftenbadet over, så kan hygge blive til sexprævention helt af sig selv. Nogle kvinder bruger bevidst sjusket udseende til at holde manden på afstand.

LÆS OGSÅ: Sexologen: Nej, du skal ikke dele alt med din mand

Du gør altid det samme

En hel del gifte kvinder synes, deres mænd er seksuelt uopfindsomme – han kan kun nogle få tricks og gør altid, som han plejer. Mange kvinder forventer, at ændringer skal komme fra manden. Men hvis du selv gør det samme altid, er det (også) dig, der er kedelig.

Læs også