https://imgix.femina.dk/media/6c20ecbf5c3c452fa4cb68ae473a110d.jpg
Kærlighed og sex

På date med koranen

31. maj 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Måske bliver det nemmere for singlemuslimer at finde den sande kærlighed. Singlemuslim.dk gør i hvert fald et godt – og seriøst – forsøg. For det er resten af livet, det drejer sig om.

Det ligner på mange de fleste andre datingsites. Og dog. Væk er de - til tider - lidt friske billeder, og forsvundet er også tanken om eventuelle overfladiske bekendtskaber og løs sniksnak.
Men singlemuslim.dk er heller ikke et almindeligt datingsite. Det er et ægteskabssite, hvor man forsøger at give muslimske singler en reel og dybt seriøs mulighed for at møde manden eller kvinden, de vil leve resten af livet sammen med. På en måde, hvor de er garanteret at møde folk med samme værdier, og hvor samtlige muslimske retningslinjer bliver overholdt.

"Dating" med regler
Og dét bliver der holdt øje med på sitet, hvor der ikke lægges skjul på, at beskeder mellem medlemmerne bliver gennemlæst, ligesom billederne skal godkendes af ophavsmændene til sitet. Og det siger næsten sig selv, at man skal være anstændigt påklædt på billederne. Og målet er selve ægteskabet, fortæller ophavskvinden, Ina Hussein Juel til religion.dk. Det er nemlig slet ikke tilladt i islam at flirte eller være småkærester, hvis det ikke er med henblik på ægteskab.

Et lidt anderledes møde
Hvad der er tilladt, er at mødes med en "date", hvis man har en mahram - en person, man ikke kan blive gift med - med sig. Så når singlemuslim.dk arrangerer de særlige ægteskabsarrangementer, opfordrer sitets ophavsmænd hovedpersonerne til hver især at medbringe f.eks. en far eller en bror. Og det er ikke så underligt. Ifølge profeten skal ingen mand være alene med en kvinde, med mindre det er en mahram - for den tredje til stede vil være satan.

Aktivitet på sitet
Og koranen er med hele vejen. Selve konceptet er nemlig baseret på vers fra koranen, hvor Allahs ord bl.a. lyder: "I begår ingen overtrædelse ved at antyde ægteskabstilbud til kvinder eller ved at gøre jer skjulte tanker. Allah ved, at i vil tænke på dem. I må ikke aftale noget i al hemmelighed. Og I skal føre sømmelig tale." Dét gør de på sitet, der også er tænkt som at blive et rigtig godt netværk for muslimer i Danmark. Og der er da også allerede masser af aktivitet på singlemuslim.dk, hvor der deles ud af både ønsker om ægteskab … og af madretter.

Mere om "mahram"

En Mahram er en person, det ikke er tilladt at gifte sig med. Derfor er reglerne om" Awra" - hvad der skal tildækkes - lempede overfor en mahram. Det er tilladt for en kvinde at være alene - eller rejse med - en mahram, hvis hun ikke frygter tiltrækning.

Kilde: www.ohay.dk

Læs også "Det er nu, du skal pleje dit forhold"

Huskede du nu "Cølibat, der batter"?

Måske er det din tur til at møde kærligheden? Læs dit horoskop

Noget du mangler? Bliv fristet i shoppen!

Læs også