https://imgix.femina.dk/media/5f1c6c8d2a384cbbb4da6685683556c1.jpg
Kærlighed og sex

Ni ud af ti danske kvinder flirter på mobilen

18. april 2011
af - Af Redaktionen
Foto: Colourbox
Særligt norske og danske kvinder er storbrugere af deres mobiltelefon

100 nordiske kvinder har givet svar på tiltale om deres brug af mobiltelefonen. Hele ni ud af ti kvinder angiver, at de flirter ofte eller nogle gange på mobilen, og de norske kvinder er dem, der flirter mest. Størstedelen af kvinderne angiver også, at design og størrelse har stor betydning i deres valg af mobiltelefon. Det viser en undersøgelse, som Sony Ericsson har lavet blandt nordiske kvinder i aldersgruppen 25-40 år.

9 ud af 10 kvinder flirter ofte via deres mobiltelefon
København, den 5. oktober 2010 - Hvor ofte flirter du på din mobiltelefon? Det var blandt andet et af de spørgsmål, som 100 nordiske kvinder fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge blev stillet i en undersøgelse af kvinders brug af mobiltelefonen. Hele ni ud af ti af kvinderne angav, at de flirtede ofte eller nogle gange via deres mobiltelefon, mens de norske kvinder blev topscoreren med hele 94 pct. 91 pct. af de danske kvinder angav, at de flirtede ofte eller nogle gange, mens de svenske kvinder var dem, der holdt sig mest tilbage med flirt på mobilen (82 pct.).

Hed debat om kvinders troskab
Forfatter David Nicosia Longhi, der med sin kontroversielle bog "Kvinden og Æblerne" i foråret satte gang i en hed debat om kvinders troskab, påpeger, at undersøgelsens resultater kan ses ud fra kvindernes frigørelse.

- Kvinderne er de seneste år blevet langt mere opmærksomme på deres behov, og denne undersøgelse viser jo netop, at det ikke længere kun er mændene, der vil frem i bussen - hverken når det drejer sig om de sociale eller teknologiske behov, - siger David Nicosia Longhi.

Design betyder meget
De nordiske kvinder blev også spurgt til, hvad design og størrelse betød for dem, når de skulle vælge ny mobiltelefon. Samlet svarede 81 pct. af kvinderne, at design betyder meget i deres valg, og 70 pct. havde også en holdning til mobilens størrelse. Hele 56 pct. af kvinderne angav, at de brugte mobiltelefonen ofte eller nogle gange til de sociale medier, mens det for 36 pct. var vigtigt at kunne downloade fra telefonen.

- Kvinder har en langt større interesse for teknologi, end de fleste går og tror. De er trætte af at blive sat i bås med lyserøde produkter, fordi nogle producenter fejlagtigt tror, at den lyserøde farve er den direkte vej til alle kvinder. Kvinder sætter krav til deres teknologiske produkter akkurat ligesom deres mandlige kollegaer. De vil have teknologi, der giver mening i hverdagen - enten på den sjove eller effektive måde, - siger Christiane Vejlø, der er en af Danmarks førende eksperter i digitale trends og i kvinders brug af teknologi samt drivkraften bag techmagasinet, Elektronista Mag.

Sony Ericsson lytter mere og mere til kvinders krav til mobiltelefoner
Kvindernes øgede forventninger til mobilmarkedet har blandt andet haft betydning for Sony Ericssons udvikling af mobiltelefoner de seneste år.

- Det kvindelige segment var i starten tilbageholdende med at bruge mobilen, og de kom lidt senere ind på markedet end mændene. Men nu må vi jo erkende, at tendensen ser ud til, at kvinderne inden længe overhaler mændene i at bruge mobiltelefonen mest, og det er klart, at kvindernes stigende krav til vores produkter har betydning for, hvordan vi udvikler vores mobiltelefoner, - siger Kenneth Møller, Country Manager for Sony Ericsson i Danmark.

Blandt andet er Sony Ericssons Human Curve Design og telefonen Xperia X10 mini og mini pro eksempler på produkter, hvor Sony Ericsson har forsøgt at imødekomme de kvindelige forbrugere.

Abonner på magasinet Tidens Kvinder

Brug for ny inspiration til soveværelset? Køb bestselleren "Erotisk massage - en sex-guide" (dvd) i oestrogen.dk-shoppen.

Hvornår har du sidst flirtet over mobiltelefonen? Giv din mening til kende i debatten på oestrogen.dk

Læs også