https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/netdating-prim.jpg
Kærlighed og sex

Find kærligheden på nettet

18. november 2012
af Malene Fich Weischer / Dating.dk
Dating på nettet er ikke længere noget, man skammer sig over. I dag har mange fundet kærligheden gennem cyberspace, men hvordan er det lige, man skal indrette sin profil, så den giver det rette indtryk?

Forfatter og parterapeut Ingrid Ann Watson har i sin klinik mødt masser af netdatere, så hun ved en del om, hvad der skal til for at blive valgt til eller fra.
Er det for eksempel en god ide at smile på sit profilbillede, eller er det bedre at skule mystisk mod horisonten? Hvor vigtigt er det at skrive noget sjovt i sin profiltekst? Og behøver man vise hud for at være interessant?

Med ærlighed kommer man længst
Danmarks største datingsite, Dating.dk, har spurgt sine egne brugere om, hvad de lægger vægt på, når de tjekker andre brugeres profiler ud.
Både mænd og kvinder er enige om, at det vigtigste er et godt profilbillede. Billedet skal helst sige noget om personen, og så gør det i øvrigt heller ikke noget, at vedkommende ser godt ud på billedet. 31,7 procent af kvinderne mener, at et godt tandpastasmil er det vigtigste ved billedet, mens det samme gælder for 27,8 procent af mændene.

Vis ikke for meget
De mere pikante selvportrætter kan man imidlertid godt lade ligge i skuffen. Mindre end én procent af brugerne synes, at et "frækt" profilbillede er det vigtigste ved en datingprofil.
"På Dating.dk går brugerne typisk først og fremmest efter en kæreste eller livsledsager. En person, som lægger meget frække billeder offentligt ud, er ikke én, man har lyst til at tage med hjem til sine forældre eller stifte familie med. Derfor tror jeg, man har mest ud af et pænt og seriøst billede på sin datingprofil," siger Ingrid Ann Watson som forklaring på dette.

Profilen fænger
En anden vigtig faktor, når man forsøger at tiltrække lidt positiv opmærksomhed til sin profil, er en god profiltekst. 42,3 procent af kvinderne mener, at profilteksten er det vigtigste ved en profil, og 39,4 procent af mændene er enige. Så det kan altså betale sig at lægge lidt arbejde i sin egen skriftlige præsentation.
"Det er altid billedet, der fænger. Men i profilens tekst kigger man efter de indre værdier, og det er dem, man typisk vil lægge vægt på, når man søger et varigt forhold," mener Ingrid Ann Watson.

Ærlighed er bedst
Med ærlighed kommer man længst, lyder et gammelt mundheld. Og det lader også til at være tilfældet ved online dating. Brugerne er stort set enige om, at profilteksten skal være ærlig og personlig frem for alt. Andre elementer som "mystik" og "humor" ser ikke ud til at spille den store rolle.
"Undersøgelsen viser vel, at Dating.dk's brugere for en stor del er ærlige og pålidelige folk, der bare gerne vil have en kæreste," siger Ingrid Ann Watson i en sidste kommentar.

Kilde: Dating.dk


LÆS OGSÅ: Lad os få hverdagsknaldet tilbage!

Eller hvad med "Boost din seksuelle selvtillid"

Er han den rette? Få et par-horoskop for 250 kr. her

Læs også