https://imgix.femina.dk/media/f62e954fccc646989ab69837f6263356.jpg
Kærlighed og sex

10 minimumskrav til din mand

19. december 2011
af Marie Tromborg, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Du kan stille en række grundlæggende krav til en god partner.

Er du nogle gange i tvivl om, hvorvidt din partner er god nok til dig? Den amerikanske psykolog og familieterapeut Bethany A Marshall har skrevet bogen Deal Breakers. Hun beskriver, hvordan du bør investere i et forhold og giver gode råd til udvælgelsen af en partner.
Her er Marshalls liste over 10 grundlæggende krav, som din partner bør opfylde.

1. Han vil have dig
Lige fra starten skal du opleve, at han vil have dig. Det kan f.eks. være måden han ser på dig eller giver dig komplimenter, der giver dig fornemmelsen. Når forholdet udvikler sig, bliver det også understøttet af, han kan tænke langsigtet, når det gælder jer to, og at han viser vilje til at lægge planer for fremtiden.

2. Han lykkes med noget
Der er ingen, der kan lykkes med alt, hvad de foretager sig. Men hvis han ikke har opnået noget af det, han har sat sig for i livet, bør du overveje forholdet. Når han ikke er i stand til at fuldføre noget som helst andet i livet er der stor risiko at han heller ikke kan tackle et forhold.

3. Han gør som han siger
Han planlægger ikke noget, som han ikke har til hensigt at følge op på. Og han sender ikke SMS'er, der er svære at tolke. Han signalerer det samme med sine handlinger, som han udtrykker verbalt. En klar betingelse for succes er, at I begge er klar til at satse og opfører sig i overensstemmelse hermed.

4. Han værdsætter dig
Han værdsætter dig og de positive ting, du gør for ham. Tænk over, om du føler, at det han giver dig og gør for dig er lige så meningsfuldt og værdifuldt, som det, du giver og gør for ham.

5. Han er ikke nogen kamæleon
En god mand har gode venner, og du kan lide den person han er, når han er med dem. Han ændrer ikke personligheder afhængig af omstændighederne. Du skal kunne føle sig sikker på, at den mand, du er sammen med er den samme, hvad enten han er på arbejde, til en fest, besøger dine forældre eller hjemme hos dig.

6. Han ser dig, som du er
Selv midt i en argumentation, han er i stand til at se både hvad der er godt og hvad der er mindre godt med dig. Han er i stand til at komme videre, selv efter en intens diskussion, fordi han elsker dig.

7. Han kan lide dig som du er
Han ændrer ikke mening om dig selv, hvis du har en dårlig dag eller siger noget, han ikke kan lide. Han forstår, at en tankeløs bemærkning ikke ændrer kernen af, hvem du er. Hvis du føler, at du er nødt til at undertrykke eller overdrive dele af din personlighed, når du er sammen med ham, så er der en risiko for, at han aldrig vil forstå dig fuldstændig.

8. Han er parat til at ændre sig
At bede ham om at ændre personlighed er et absurd krav, men det er muligt for alle at ændre måden at gøre tingene på.

9. Han tager fat i sine egne problemer
Hvis han har et problem, han vil sørge for at løse det på den bedst mulige måde, og søge den nødvendige ekspertise for at nå det. Det bør ikke være dit ansvar at påpege, at noget skal gøres, og ikke dit ansvar at få det gjort.

10. Han forsøger ikke at få magt over dig
Han spiller ikke på din usikkerhed eller prøver at gøre dig usikker. Han vil ikke lade dig svæve i uvished om, hvordan I har det i jeres forhold - alene for at markere sig. Han håber, at han er elsket, selv om han ikke har kontrol over alting.

Læs også