Anna_Mejlhede
Brevkasse

Jeg har en kæreste. Men jeg tænker konstant på min ekskæreste

26. marts 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Jeg ved allerede, hvad der ville irritere mig grænseløst, hvis jeg blev kæreste med min tidligere forelskelse." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Jeg føler ikke, jeg kan tillade mig at være kæreste med min kæreste, fordi jeg konstant tænker på en anden. En ekskæreste, der fylder mine tanker her flere år efter, jeg selv valgte at gå, fordi han ikke var til noget seriøst.

Allerede i starten med min nuværende kæreste havde jeg desværre alle mulige tanker: ”Du får aldrig en kæreste, hvis du tror, det er ligesom på film", “Ingen kommer til at fjerne din ensomhed”, “Skal jeg overhovedet have en kæreste?”

Det er som om, jeg ikke kan overskue at være i et forhold til et andet menneske, men jeg kan heller ikke overskue ikke at være det. Det er ikke fordi, jeg har de store illusioner. Jeg ved allerede, hvad der ville irritere mig grænseløst, hvis jeg blev kæreste med min tidligere forelskelse.

Det er ikke et spørgsmål om, at “græsset altid er grønnere”, men måske handler det om ”anderledes græs”. Jeg føler mig så tom.

Bedste hilsner Skorpionen

Kære Skorpion

Det her handler hverken om din kæreste eller din forelskelse for år tilbage. Det handler om dig. De tanker, du gør dig, bunder i noget meget eksistentielt og almenmenneskeligt. Så fortvivl ikke!

Når vi hjemsøges af tomheden, er det nærliggende at tro, at der findes et menneske, der kan kurere den tilstand. Du er ikke den første i verden, der hiver tanken om en ”gammel flamme” frem i denne forbindelse.

For når ensomheden graver i os med kolde fingre, får den os til at lede alle mulige og umulige steder efter et sted at varme os. Det hjælper at være sammen med nogen, vi tør betro os til. Nogen, vi ved, holder af os. Også selv om tomheden hele tiden lurer.

Min egen erfaring er, at det eneste, der kan dulme den følelse, er beslutningen om at vedkende sig, at den også er en del af det at være menneske. Men lige så vigtigt er det at turde dele disse tanker med nogen. Ikke nødvendigvis en kæreste.

En ven eller et familiemedlem kan sagtens være den livgivende ventil, der kan ilte vores evne til at være til stede i verden.

Hvad angår din nuværende kæreste, synes jeg overhovedet ikke, at der er noget ”desværre” over de tanker, du gjorde dig, da I mødtes. I min optik lyder de meget reflekterede i forhold til, hvad vi forventer os af et kærlighedsforhold.

Spørgsmålet er, om du elsker din kæreste, og mærker du, at han også elsker dig? Hvis du gør det, er det måske umagen værd at arbejde med dig selv i forhold til jeres relation? Tætte relationer ER både svære og krævende. Men det er tungt at gå igennem livet uden at give dem en chance.

Græsset er muligvis anderledes et andet sted end i den have, du står i lige nu. Men grønnere bliver det kun dér, hvor du vander det.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også