https://imgix.femina.dk/2021-10-13/tina_levede_i_et_forhold_uden_sex.jpg
Kærlighed og sex

Tina var gift i 17 år. De fleste af årene var helt uden sex

19. oktober 2021
af Line Felholt
Foto: Unsplash
I 17 år var Tina gift med den samme mand. 10 af årene var uden sex, og det blev for meget for Tina, der længtes efter at have sex med et menneske, hvor gnisten var til stede.

Tina var sammen med den samme mand i 17 år. I mange af de år var der ingen sex og intet nærvær. De var i stedet hinandens bedste venner.

– Vi var kommet langt væk fra hinanden. Jeg var på ingen måde tiltrukket af ham længere. De sidste 10 år var uden sex. Det blev bare normalt, fortæller hun.

Men det blev ikke ved med at være nok. Da børnene blev store, begyndte Tinas øjne at åbne sig.

Pludselig lagde hun mærke til, at naboerne holdt i hånden, at andre mennesker kiggede på hinanden på den måde, som ”man gør, når man holder af hinanden”.

Hun begyndte også at lægge mærke til fornemmelser i sin egen krop, som hun aldrig havde haft før. Artikler på nettet fortalte hende om, hvad kroppen kan. Hvordan man mærker den.

– Jeg havde aldrig fået en orgasme i mit liv på det tidspunkt, fortæller hun om tiden omkring de 40 år.

En seksuel interesse vækkedes i hende, som hun heller aldrig havde haft før. Hun overvejede at udleve de nye længsler med sin mand, men når hun kiggede på ham, stod det klart, at med ham kunne det ikke blive.

Så hun valgte at blive skilt. Med den beslutning fulgte en masse nye drømme.

– Jeg fantaserede om at opleve et helt vildt romantisk bryllup med en mand, som forgudede mig, og som havde lyst til at røre ved mig, som jeg selv havde lyst til at røre.

– Det havde jeg ikke prøvet endnu. Min krop skreg i bund og grund, fortæller hun.

Efter hun flyttede fra eksmanden, brugte hun et år på at udforske sig selv. Helt lavpraktisk ved at ”tage mig af mig selv”, det vil sige gå til frisøren, købe tøj, lækkert undertøj, få massage.

– Alt det gør man ikke som familiemor. Så det var en masse ting, hvor jeg virkelig begyndte at nære mig selv og mærke mig selv for første gang.

Og så begyndte Tina at date. På nettet. Det var meget grænseoverskridende for hende efter 17 år i ægteskab med sin bedste ven, og hvor hendes krop mest bare havde været mor, hustru og rengøringskone, som hun udtrykker det.

Hun hoppede i seng med den første og bedste, men oplevelsen gav hende ikke helt det, hun havde håbet på. Men hun gav ikke op, og der fulgte nogle seksuelle oplevelser, der gav hende, ja, sex.

Men som ikke helt havde den energi, hendes krop havde brug for.

– Jeg fandt ud af, at der skulle være en gnist imellem os. For at jeg kunne få det ud af det, som jeg længtes efter.

Hun fandt det. Med en mand, hun havde ”eksplosiv sex” med. Men af andre årsager holdt det kun i fire år. I dag er Tina single. Men så meget klogere.

– I dag vil jeg ikke gå på kompromis overhovedet. Da jeg var yngre og blev gift, troede jeg, at et forhold var 20 procent sex og 80 procent at elske hinanden.

– I dag ved jeg, at det at mærke sig selv og hinanden i samvær med den anden betyder alt. Så i dag vil jeg absolut sige, at 80 procent i et forhold er nærvær og sex, siger hun.

Det, hun ikke vidste i sit ægteskab, som hun har opdaget nu, er, at sex er:

– Noget voldsomt inde i en selv. Virkelig god sex er, når noget accelererer inden i dig selv, ved at du tillader at miste kontrollen. Det kræver, at du er tryg ved personen.

– Derfor er vidunderlig fantastisk sex også et samspil med et andet menneske. Sex kan godt foregå bare på overfladen, men det er den dybe del af sex, jeg vil have nu, fortæller Tina.

I dag tror hun stadig ikke, at hun kunne have fundet ind til den dybe sex sammen med sin eksmand. Hun oplever, at man i et ægteskab finder en måde at være sammen på, som kan forhindre, at man udvikler sig sammen.

– Så er det faktisk lettere at blive skilt end at tage den beslutning, at nu starter man forfra efter 17 år og finder hinanden. Jeg havde en fantastisk mand. Men jeg havde ikke lyst til ham, siger hun.

Hun er godt klar over, at hun selv bærer et ansvar for de mange år med svindende lyst.

– Da jeg var ung, havde jeg nok den opfattelse, at det ikke er alle, der kan få en orgasme. Så det levede jeg bare med. Og så fakede man.

– Men hvis du ikke bliver næret seksuelt, men manden altid får noget ud af det, ja, så behager jeg ham, men ikke mig selv. Derfor forsvinder sexlysten.

Redaktionen er bekendt med Tinas identitet. Billedet brugt i artiklen er et stock-billede.

Læs også