Anna_Mejlhede
Brevkasse

Folk spørger ofte, hvorfor jeg ser så sur ud. Så vandt jeg 50.000 og fik en tanke

22. februar 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Jeg ved ikke engang rigtigt, hvad det hedder, og hvad man kan få lavet, for jeg har altid skubbet det fra mig. Min mand siger, at det er op til mig selv." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Skal, skal ikke? De senere år har jeg været ked af, at jeg har så tunge øjenlåg og ofte møder bemærkninger om, hvorfor jeg ser så træt ud.

Mine rynker mellem øjnene og rundt om munden er også blevet mere og mere markante, og folk spørger mig ofte, hvorfor jeg ser så sur ud. Det går mig meget på.

Jeg er lige fyldt 50 og burde måske bare tage min alder som en voksen. Sådan har jeg egentlig også altid tænkt.

Men jeg, der aldrig har vundet noget som helst i mit liv, vandt for nylig 50.000 kr. i et skrabespil. Og da dét gik op for mig, fik jeg pludselig den tanke, at de uventede penge burde jeg bruge på mig selv, og på – ja, noget filler og lidt skønhedskirurgi.

Jeg ved ikke engang rigtigt, hvad det hedder, og hvad man kan få lavet, for jeg har altid skubbet det fra mig. Min mand siger, at det er op til mig selv.

Men skal jeg gøre det, eller skal jeg lytte til min bedste veninde, der siger, at det er skruen uden ende at begynde på den slags?

Kærlig hilsen Ina

Kære Ina

I min optik er ”kropslige korrektioner” et meget personligt anliggende. Hvorvidt du skal gå ned ad den vej, er derfor en beslutning, ingen andre end du selv kan træffe.

Hvad der virker opfriskende for ét menneske, kan synes kunstigt og unødvendigt for et andet. Ingen kan fælde dom over, hvorvidt det ene eller det andet er ”det rigtige” at gøre for lige præcis dig.

Mens tunge øjenlåg kan være decideret hæmmende for synet, så er rynker det dog næppe. Måske skal du overveje, hvad det er, du håber at få ud af at glatte rynker og ikke bare få løftet dine øjenlåg?

Dengang jeg var midt i 40’erne, fik jeg selv den ide, at jeg ville have Botox i mine panderynker. ”Du skal bare lige være klar over, at du ikke længere vil kunne gøre det dér”, sagde hudlægen og løftede brynene og efterlignede min ret livlige mimik.

”Men det bliver jeg nødt til”, svarede jeg, for jeg havde da ikke tænkt mig at blive lammet i ansigtet. Bare sådan lidt mere glat i det. ”Tror du så ikke hellere, at vi skal lade være med at sprøjte det her i?” Og således gik det til, at jeg forlod klinikken med mine panderynker i behold og lidt klogere på, hvad der betød mest for min måde at være mig selv på.

Hvad der imidlertid virker for dig, kan hverken jeg eller din veninde afgøre. Hvis nu du rådfører dig med en ordentlig klinik, en med såvel æstetisk som etisk sans, så tror jeg ikke, at du går helt galt i byen.

Når blot du husker dig selv på, at ”lidt filler og skønhedskirurgi” ikke nødvendigvis gør dig til et lykkeligere menneske. Livet forbliver ligeså krøllet bagefter, som det altid har været.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også